Draamavaje kielletty − Pihlman pommitti sarjan tasoihin

LIIGA / Raportti
Eric Perrin iski sarjan ensimmäisen maalinsa toisessa erässä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja Kärpät jatkoivat valitsemallaan linjalla, sillä tästäkään ottelusta ei viihdettä ja asetelmien heittelyä puuttunut. Kuten edellisessäkin ottelussa, myös tällä kertaa iskettiin peräti yhdeksän maalia. Tällä kertaa voitto kääntyi JYPille jatkoajan jälkeen 5−4-lukemin.

JYP lähti kotiareenallaan tasoittamaan välieräsarjaa 1−1-tilanteeseen. Jani Tuppuraisen pelikielto pakotti jyväskyläläiset tekemään kokoonpanomuutoksia. Petr Hubacek nostettiin Tuppuraisen paikalle JYPin kakkosketjuun. Tämä sekoitti myös kolmos- ja nelosketjua, mutta ainoa uusi pelaaja oli Markus Nenonen. Lisäksi Mikko Viitanen nousi ylimääräiseksi puolustajaksi.

Kärpät reagoi joukkueensa ontuvaan hyökkäyspeliin Ben Maxwellin ja Esa Pirneksen ketjujen osalta, sillä Mika Pyörälä ja Lukas Kaspar vaihtoivat päikseen paikkoja. Tämän lisäksi Tuppuraisen taklaamaksi jäänyt Lasse Kukkonen oli poissa puolustajakuusikosta. Kukkosen paikalle nousi Markus Nutivaara, joka sai tililleen ensimmäiset liigan pudotuspeliminuuttinsa.

Ylivoiman juhlaa

Tunnelma oli äärimmäisen kuuma jo ottelun alla, kun Jyväskylässä tuli palohälytys ennen peliä. Palohälytys osoittautui kuitenkin aiheettomaksi. Tunnelma ei laskenut ottelun alettua, sillä pelin kuva oli hyvin vauhdikas ja molemmissa päädyissä kannatus äänekästä.

Tunnelma kuumeni entisestään, kun neljän minuutin kohdalla Kärpät pääsi ylivoimalle epäselvän tilanteen vuoksi. Oululaiset eivät jättäneet mahdollisuuttaan käyttämättä, kun Joonas Kemppainen viimeisteli komean kuvion päätteeksi ottelun avausmaalin.

Maalin jälkeen JYP sai hyviä pyörityksiä Kärppien päätyyn, mutta ne jäivät melko näennäisiksi Kärppien hyvän puolustuspelin vuoksi. Iiro Tarkki toi kuitenkin oman vaaramomenttinsa kiekon pomputtelullaan.

Erän lopulla nähtiin vielä kaksi maalia, kun ensin Markus Hännikäinen toi isännät tasoihin. Erätauolle lähdettiin Kärppien 1−2-johtoasemassa, kun kiekonriiston jälkeen Adam Masuhr pääsi laukomaan kiekon vastustamattomasti ylänurkkaan.

Jyväskyläläiset tulivat toiseen erään äärimmäisen ärsytettyinä. Kaksinkamppailut alkoivat kääntyä isommalla pronsetilla JYPille, ja hyökkäysten rakentelu näytti helpommalta vauhdikkaan keskialueen ylityksen vuoksi. JYPin pyöritys palkittiin, kun Eric Perrin toi hurrikaaniryhmän tasalukemiin.

Maalin jälkeen ote alkoi kuitenkin siirtyä Kärpille. JYPin pelissä hermostuneisuus lisääntyi ja huolellisuus laski, minkä seurauksena Kärpät pääsi kahdesti peräkkäin kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla. Kumpikaan ylivoima ei ollut äärimmäisen vaarallinen, mutta toisen lopulla JYPin maalinedustalle vapaaksi jäänyt Mika Pyörälä sai lyödä kiekon yläkulmaan.

Sarja tasatilanteeseen

Kuten odottaa saattoi, JYP tuli jälleen ensiminuuteille äärimmäisen energisellä ilmeellä. Moni ei kuitenkaan arvannut, että alle kahdessa minuutissa tilanne kääntyisi jälleen päälaelleen, kun Miika Lahden ja Mikko Mäenpään maaleilla JYP siirtyi ensi kertaa ottelussa johtoasemaan.

JYP näytti pitävän pakan hyvin kasassa, ja Kärppien pelaamisessa oli havaittavissa jo pientä tuskastumista. Sen jälkeen esiin astui ensimmäisiä pudotuspeliminuutteja pelannut Nutivaara. Nuori puolustaja laukoi kiekon maalille ja Tuomas Tarkille sattui jälleen hörppy ottelun ratkaisuhetkillä.

Lieneekö Kärpillä päässyt bensa loppumaan, mutta JYP hallitsi jatkoaikaa selvästi. JYP pääsi vyöryttämään kerta toisensa jälkeen rintamahyökkäyksiä Kärppien alueella, mutta Kärppien Tarkki otti useamman ison torjunnan.

Pelin tason kannalta onneksi jatkoaika jäi kuitenkin lyhyeksi. JYP pääsi jälleen rintamahyökkäykseen, joka päättyi Tuomas Pihlmanin komeaan laukaukseen. Tällä kertaa nuorempi Tarkki jäi ilman mahdollisuuksia, ja ottelu päättyi 5−4.

Sarja jatkuu maanantaina Oulussa 1−1-tilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle