Kärpät tyynnytti hurrikaanin

Saku Mäenalanen loukkaantui heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa.
JYPin ja Kärppien kauden kolmas kohtaaminen tarjosi katsojille tunnetta ja vauhtia. Tuplapelien ensimmäinen koitos päättyi vierasjoukkueen voittoon lukemin 1-3. Uusi kohtaaminen on vuorossa heti huomenna.

Ottelun avauserässä nähtiin neljä kahden minuutin rangaistusta, joista kolmessa kärsijänä oli Kärpät. Kotijoukkue JYP sai heti ottelun ensimmäisten minuuttien aikana mahdollisuuden iskeä avausmaali, kun Kärppien Jani Hakanpää otti jäähyn huitomisesta. Jyväskyläläisten ylivoimapeli ei kuitenkaan lähtenyt kunnolla käyntiin kovasta yrityksestä huolimatta missään erän kolmesta ylivoimasta.

− Näin tiukoissa peleissä ylivoimapaikat pitää käyttää hyväksi. Meidän olisi pitänyt saada yksi ylivoimamaali, niin se olisi helpottanut hommaa, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi.

JYPin ylivoimassa viivamiehenä nähtiin ensiesiintymisensä JYP-paidassa illan ottelussa tehnyt kanadalaispuolustaja Ryan Glenn. JYPin päävalmentaja Virtanen kommentoi Glennin otteita ottelun jälkeen.

− Glenn tuli aika ohkaisella pohjalla. Hän on pelannut viimeksi vuoden vaihteessa Spengler-cupissa ja harjoitellut sen jälkeen tšekeissa A-junioreiden kanssa. Mies halusi itse välittömästi pelaamaan. Hän suoriutui hyvin pohjiin nähden. Kovat minuutit ja nyt on yksi peli alla. Tyytyväinen olin hänen otteisiinsa.

Kärppien ylivoima puolestaan oli heti ensimmäisen mahdollisuuden koittaessa kunnossa ja oululaiset iskivät kiekon JYP-vahti Veini Vehviläisen selän taakse juuri ennen ylivoimansa loppumista. Maali merkattiin Julius Junttilalle, joka ohjasi Hakanpään kudin verkon perukoille. Toisen syöttöpisteen nappasi Sebastian Aho.

Ottelun toinen erä oli tasaista vääntöä eikä maaleja nähty kummassakaan päässä. JYP tuli erän alkuun todella kovaa ja kotijoukkue pyörittikin peliä kärppäpäädyssä useamman minuutin ajan. Kovaa yritystä ei kuitenkaan palkittu maalin muodossa.

Mäenalaselle aivotärähdys

Kolmannessa erässä vierasjoukkue Kärpät iski ensin 2−1-maalin ja muutama minuutti ennen ottelun loppua 3−1-maalin. Maaleista vastasivat Mika Niemi ja Aho. Niemen maalin syöttivät Juuso Ikonen ja Atte Pentikäinen. Ahon maaliin ei syöttäjiä merkattu.

Kärppien 3−1-maalia edelsi tilanne, joka puhutti ottelun katsojia. JYP-puolustaja Mikko Kalteva menetti mailansa, kun Kärppien Mika Pyörälä osui Kaltevaan. Otteluvalvoja Paavo Luukkonen kommentoi tilannetta ottelun jälkeen.

− Tilanne oli hankala. Videolta katsottuna maila irtosi pelaajan kädestä aika helposti. Saattoi toki olla, että mailan irtoaminen oli Kärppien ansiota. Hankala paikka.

Kärppien ykkösketjun hyökkääjä Saku Mäenalanen sai osuman päähänsä heti ottelun alussa. Mäenalanen pelasi vielä osuman jälkeenkin, mutta jätti ottelun kesken ennen erän loppua.

− Mäenalanen sai aivotärähdyksen ensimmäisessä vaihdossa. Oli huono, että hän jatkoi peliä, sillä hän oli aika sekaisin. Testien jälkeen Mäenalanen viettikin loppupelin pimeässä huoneessa, päävalmentaja Marjamäki kertoi.

Joukkueiden seuraava kohtaaminen on vuorossa heti huomenna, kun JYP matkustaa vieraaksi Ouluun. JYPin päävalmentaja Virtanen oli hyvillään, kun joukkueet pääsevat testaamaan paremmuttaan uudelleen niin pian.

− On ihan karkkia, että pääsemme huomenna yrittämään uudestaan. Olen todella mielissäni, että nämä pelit tulevat tähän ja että saimme juuri Kärpät vastaan. Heitä vastaan pääsemme oikeasti mittamaan mitä tämä on ja mitä on tulossa sitten jossakin vaiheessa, jos on.