Kaksijakoinen taisto kääntyi Jokereille

LIIGA / Raportti
Jyväskylän ilta tarjosi tapahtumarikkaan väännön, kun ensin hallitsi JYP ja sitten Jokerit. Välissä oli Jarkko Ruutu.

Ottelu oli selkeää JYP-hallintaa toisen erän viidennelle peliminuutille saakka, kunnes Jarkko Ruudun taklaus Miika Lahtea kohtaan ja siitä seurannut ulosajo sekoitti täysin kotijoukkueen pasmat.

– Peli oli hallintaamme toisen erän jäähysumiin asti. Meillä oli mahdollisuus siinä voittaa peli, mutta monesti tarina menee päinvastoin, JYPin päävalmentaja Jyrki Aho harmitteli.

Erkka Westerlund saattoi olla tyytyväinen omiensa esitykseen etenkin ottelun jälkipuoliskolla.

– Kovaa vääntöä on tällä hetkellä pisteistä. Tyytyväinen pitää olla joukkueen kolmannen erän esitykseen, kun noustiin sillasta ja saatiin tasoitettua peli. Viime aikoina meillä ovat onnistuneet rangaistuslaukauksetkin. Ennen kaikkea lämmittää kärsivällisyys ja loppuun asti pelaaminen.

JYP aloitti väkevästi, kunnes Ruutu-show käynnistyi

Avauserä oli todella vauhdikasta jääkiekkoa, eikä taklauksiakaan säästelty. Kotijoukkue otti tahtipuikon haltuunsa alusta lähtien, mutta avausmaalia saatiin odotella erän loppupuolelle saakka.

Ylivoimalla Harri Pesonen pääsi räppäämään lukemiksi 1-0, kun hän ensin oli ovelasti liukunut maalin edustalle juuri oikealla hetkellä. Syöttöpisteen kirjauttivat itselleen Kristian Näkyvä ja Eric Perrin.

Toisen erän alkuun JYP iski toistamiseen, kun Näkyvä syötti Jani Tuppuraisen onnistuneeseen läpiajoon. Tähänkin osumaan myös Perrin sai itselleen tehomerkinnän. Hetken näytti siltä, että kotijoukkue saattaisi voittaa ottelun jopa selvin numeroin.

– Aika sekavan tuntuinen olo oli koko pelissä. Siinä ei päässyt hyvään rytmiin missään vaiheessa. Peli meni rikkonaiseksi ja siinä oli kaikenlaista hässäkkää sitten, Näkyvä kommentoi.


Ben Eaves takasi Jokereille lisäpisteen voittomaalikilpailun onnistumisellaan.

Bluesista JYPiin tullut puolustaja tarkoitti hässäkällä aikaa 24.11, jolloin Jarkko Ruutu ajettiin ulos. Harri Pesonen kosti Ruudun toimet 2+10 minuutin arvoisesti. Enemmänkin olisi luultavasti tapahtunut, ellei Ruutu olisi kokeneena taktikkona paennut tässä vaiheessa vaihtoaitioon jatkaakseen sieltä suunsoittoaan. JYP provosoitui juuri sillä tavoin, miten Ruutu oli tarkoittanutkin. Eri asia on, kuinka urheilijamaista Ruudun käyttäytyminen oli.

– En tiedä, mitä Ruutu on tehnyt. Mun mielestä siinä taklauksessa ei ollut kahden minuutin arvoista väärää. Toivottavasti tämä tarkastetaan liigan toimesta. On erittäin tärkeää katsoa, miten taklattava toimi siinä tilanteessa, Westerlund puolusti omaansa.

Jyrki Aho oli luonnollisesti täysin eri linjoilla.

– Taklattu pelaaja sai aivotärähdyksen. Se pitää ottaa huomioon siinä, kun aletaan miettiä rangaistuksia. Kaksi kertaa Ruutua ensin varoitettiin ylikovasta pelistä ja sen jälkeen tuli tuollainen taklaus.

Niin tai näin, Ruutu hyödytti joukkuettaan, vaikka ei enää edes pelannut. Tapauksen jälkeen ote kääntyi Jokereille miltei täysin.

Jokerit rinnalle ja ohi

Vierasjoukkue sai kavennuksen aikaiseksi, kun ottelua oli pelattu 51.24. Jokerit oli myllyttänyt jo minuuttitolkulla hyökkäyspäässään, kunnes Tomi Mäki onnistui laukomaan limpun verkkoon melkoisen maalinedushässäkän päätteeksi.

Tasoitus syntyi noin viisi minuuttia myöhemmin, kun ensin Riku Helenius lähti seikkailemaan maalinsa taakse. Veräjänvartijan yritys kaapata kiekko räpyläänsä epäonnistui sillä seurauksella, että Ilari Filppula tuikkasi kiekon tyhjään pesään.

– Viimeiseen kymppiin me käytännössä tämä peli hävittiin. Kun peliä ratkotaan, siinä pitää olla tylyyttä ja kylmyyttä. Meillä sitä ei nyt ollut, Aho totesi.

Jatkoaika ei tuonut otteluun ratkaisua, joten siirryttiin voittomaalikilpailuun. Siinä Ben Eaves oli lopulta karvan verran Jani Tuppuraista parempi. Vierasjoukkueen voitto tietää sitä, että tilanne näiden joukkueiden välillä kiristyi entisestään. Nyt eroa on enää yksi piste.

Taisto jatkuu heti lauantaina, kun JYP matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Jokerit saa kotonaan vastaansa perjantaina murskavoiton Tapparasta ottaneen Rauman Lukon.

» Lähetä palautetta toimitukselle