JYP hävisi saappaat jalassa

LIIGA / Raportti
Jyväskylässä nähtiin kohtuullinen kenraaliharjoitus molemmilta joukkueilta pudotuspelejä ajatellen. Jokerit teki vähemmän virheitä ansaiten lopulta selvän 2-5 voiton JYP:stä.

Ensimmäinen erä alkoi Jokereiden painostuksella, mutta minuuttien edetessä JYP pääsi peliin hyvin mukaan. Sitä edesauttoi Ilkka Mikkolan ottama jäähy kiinnipitämisestä runsaan kuuden peliminuutin jälkeen Janne Hauhtosen johtaman viisikon kovan painostuksen päätteeksi. Ylivoima ei kuitenkaan toiminut. Hyökkäyksiin nousut olivat hitaita, eikä Jokereiden nelikolla ollut vaikeuksia ryhmittyä puolustusasemiin.

JYP pääsi toistamiseen ylivoimalle jälleen erittäin pirteästi pelanneen Hauhtosen kentän ansiosta, kun Ari Vallin kävi turhan kovilla kierroksilla saaden kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta. Ylivoima kuitenkin kariutui Jarkko Immosen saatua perään hieman helpohkon jäähyn estämisestä. Ensimmäinen erä oli kokonaisuutena vauhdikkain koko ottelusta, mutta maalit jäivät näkemättä.

Päästä päähän

Toinen erä alkoi kotijoukkueen iloisissa merkeissä. Hauhtosen ketju oli jälleen asialla, kun Tuomo Jääskeläinen latasi keskisektorilta kiekon ohi Helasen. Syöttöpiste kauden parhaan kotipelin pelanneelle Hauhtoselle. Jokerit kuitenkin tasoitti muutaman minuutin jälkeen, kun JYP sortui löysäilyyn. David Nemirovsky syötti kiekon laidasta maalin eteen liukuneelle Pavel Vostrakille, joka rankaisi entistä kotijoukkuettaan ikävällä tavalla.

Vierasjoukkueen tasoitusmaalin jälkeen kentällä nähtiin useita vaarallisia maalipaikkoja ja päästä päähän -luistelua. Chlubna pääsi Perrinin oivasta syötöstä läpiajoon, mutta enemmänkin maalinedusmiehenä tunnettu maalitykki ei onnistunut harhauttamaan Helasta. Heti perään Ari Vallinilla oli paikka tehdä osuma kentän toisessa päässä, kun hänet oli unohdettu yksin maalin eteen. Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin kutkuttavissa tasalukemissa.

Ratkaisu

Jokerit ei ollut missään vaiheessa kentällä mitenkään ylivoimaisen dominoiva, mutta se teki vähemmän virheitä. Peliä oli pelattu 49.36, kun Timo Vertala siirsi Jokerit johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi valtavan JYP-painostuksen jälkeen. Vain runsaat puoli minuuttia myöhemmin Narrilauma iski jälleen. Teemu Laine ampui todella tarkan vedon Pitkämäen vartioiman maalin vasempaan yläkulmaan, tilanne oli jo 1-3.

JYP otti aikalisän rapiat neljä minuuttia ennen loppua, kun Jokereiden Laine istui jäähyllä. Samalla valmentaja Alatalo kutsui Pitkämäen pois maaliltaan. JYP sai ylivoiman pyörimään, mutta jäähyn aikana se ei vielä tuottanut tulosta. Lopulta Hauhtonen kruunasi upean pelinsä iskemällä 2-3 kavennuksen runsaat kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä. JYP jatkoi pelaamistaan ilman maalivahtia, mutta nyt riski kostautui. Ensin Laine teki illan toisen maalinsa ja vielä ajassa 59.44 Nemirovsky sinetöi loppulukemiksi tyhjään maaliin 2-5.

Peli pakettiin

Ottelu oli oiva harjoitus pudotuspelejä ajatellen molemmille joukkueille. JYP:n kannalta tappio merkitsi sitä, että se saa tietää vasta huomenna tulevan vastustajansa ensi viikon koitoksiin. Mutta häviöstä huolimatta joukkue osoitti, että se kykenee haastamaan pudotuspeleissä niin Kärpät kuin Bluesinkin, tuleepa vastaan kumpi tahansa.

JYP palkitsi ottelun loputtua runkosarjan parhaansa. Tässä palkitut:

Junioritulokas: Miika Huczkowski

Kehittynein pelaaja: Tuomas Pihlman

Fan Club - paras pelaaja: Eric Perrin

Tasaisin ja varmin suoritus: Jarkko Immonen

Maalihai: Tomas Chlubna

Paras hyökkääjä: Eric Perrin

Paras puolustaja: Jari Korhonen

Paras pelaaja: Eric Perrin

Kommentteja

JYP:n illan paras pelaaja Janne Hauhtonen jutteli näin:

- Viimeiset pelit on mennyt parempaan päin omalta osalta. En tiedä, vaikuttiko se alkukauden loukkaantuminen kovinkaan paljoa, mutta ei pelit silloin olleet lähelläkään parastani. Faneille terveiset, että samanlaista meteliä pudotuspeleissäkin. Hoidetaan tuolla ensimmäisellä kierroksella homma kotiin ja mennään jatkoon! Ihan sama, kumpi sieltä tulee vastaan. Se ero siinä on, että Bluesia vastaan ollaan pelattu runkosarjassa paremmin.

Raimo Summanen kehui jälleen kotijoukkuetta:

- Se mitä Jyväskylässä on tehty, on mahtavaa nähdä. Pelattiin hyvä peli, laitettiin kaikki peliin. JYP pysyi pelissä hyvin mukana alussa, kun emme saaneet maalia aikaiseksi. Ottelu oli kovatasoinen, se valmisti meitä pudotuspeleihin. Huomenna joudutaan sotkemaan kokoonpanoja pienten loukkaantumisten vuoksi. Turusen Tommi palaa kokoonpanoon.

Matti Alatalo kertasi ottelua ja pohti jo tulevaa:

- Meille hyvä ottelu, varmasti kehitti pelaajia. Hyvää jääkiekkoa. Pari nukahtamista sattui ja kaveri rankaisi. Keskittyminen pitää olla 60 minuuttia täysillä, siksi tämä oli opettavainen peli. Hyvää valmistautumista pleijareihin. Hauhtosen Janne pelasi silmiinpistävän hyvin, hänen pelinsä on parantunut Vostrakin lähdön jälkeen.

- Joukkueelle on annettava kiitettävä arvosana runkosarjasta. Tuskin kukaan olisi ennen kautta arvannut, että saavutetaan 65 pistettä.

Lehdistötilaisuuden päätteeksi JYP:n toimitusjohtaja Jukka Seppänen paljasti, että Eric Perrin jatkaisi JYP:ssä myös ensi kaudella, ellei kanadalainen saa kesän NHL-leirien tuloksena pelipaikkaa rapakon takana. Asiaan tulee kuitenkin vielä suhtautua pienellä varauksella, koska varsinaista sopimusta ei ainakaan Seppäsen lehdistötilaisuudessa lausumien puheiden mukaan ole vielä solmittu.

Eric Perrin itse kommentoi asiaa näin:

- Pidän pienen mahdollisuuden auki, että saan pelipaikan NHL:ssa. Muussa tapauksessa palaan Jyväskylään. Syitä on monia. Täällä on hyvä organisaatio, tulen juttuun kaikkien pelikavereiden kanssa, olen kehittynyt pelaajana täällä, JYP:llä on hienot fanit, ilmapiiri on loistava.

» Lähetä palautetta toimitukselle