JYP voitti haluttoman Ilveksen

Ilves ja JYP tekivät PR-matkan maakuntaan ja kohtasivat Jämsässä torstai-iltana. Ilves oli alussa aktiivinen, mutta JYP vei ottelun nimiinsä toisen erän ryhtiliikkeellä.

Ottelun alku oli hieman hapuilevaa. Molemmilla joukkueilla oli pari kohtuullista hyökkäyksen alkua, mutta hyvät maalipaikat jäivät rakentamatta. Ensimmäinen hyvä maalipaikka oli JYP:n Tommi Kovasella reilun kuuden peliminuutin kohdalla, mutta päästyään nokikkain Ilveksen maalivahdin Juha Pitkämäen kanssa, mies kiekkotermein jäätyi ja kiekko karkasi.

Ottelun painopiste siirtyi JYP:n maalille viimeistään Tuomo Jääskeläisen otettua kaksiminuuttinen koukkaamisesta. Avausmaali jäi kuitenkin ylivoimalla syntymättä.

Ilves pääsi kuitenkin maalien makuun reilun kahdentoista peliminuutin kohdalla, kun aloitus oli JYP:n päädyssä. Jesse Niinimäki otti ns. satanolla aloitusvoiton Janne Hauhtoselta ja syötti taakse Ismo Sirenille. Siren pisti viivalta rannelaukauksen joka upposi maskin takaa ohi JYP-vahti Tommi Nikkilän.

Jyväskyläläiset meinasivat tulla tasoihin parisen minuuttia ennen erän loppua, kun Juha Pitkämäki hapuili löysähkön JYP-vedon. Heti vastahyökkäyksestä oli Ville Snellmanilla erinomainen paikka lisätä Ilveksen johtoa, mutta maalivahti Nikkilä veti pidemmän korren.

JYP jyrää toisessa erässä

Erätauon jälkeen kaukaloon luisteli uudistunut JYP. Joukkue tehtailikin tasoitusmaalin vain neljätoista sekuntia erän alun jälkeen. Maalintekijäksi merkattiin Juha-Pekka Hytönen, mutta yhtä hyvin tilastoihin olisi voitu laittaa Juha Pitkämäen nimi. Maali livahti luvattoman helposti.

JYP:n myllytys jatkui ja vain kolmisen minuuttia edellisestä pääsi kanadalaisvahvistus Alexander Tremblay yksin läpi. Tällä kertaa Juha Pitkämäki oli kuitenkin mies paikallaan ja venytti jalkansa hienosti eteen.

Kotijoukkueena esiintynyt JYP teki voittomaaliksi jääneen toisen maalinsa ajassa 26.39. Cory Murphy ei purkanut kiekkoa pois omalta alueelta ja menetti sen. Tremblay ampui ja Pitkämäki ei saanut kiekkoa vangittua. Reboundissa oli Tuomo Jääskeläinen ja peli oli 2-1.

Erän puolivälin jälkeen Ilveksen Ville Leino otti jäähyn koukkaamisesta. Melkein heti jäähyn päättymisen jälkeen nähtiin illan komein maali. Jari Korhonen syötti oman maalin edestä Antti Virtaselle hyökkäyssiniselle. Virtanen pinkaisi läpiajoon ja ampui kiekon ohi Pitkämäen.

Heti maalin jälkeen tapahtui ikävä välikohtaus. Ilveksen Ville Leino sai JYP-pelaajan ampuman kiekon lähietäisyydeltä suoraan poskeensa. Leino autettiin pukukoppiin eikä mies palannut enää jäälle. Tämän jälkeen nelosketjun, jossa Leinon lisäksi pelasivat Karri Akkanen ja Tommi Jäminki, peliaika putosi minimiin.

Kolmas erä kosmetiikkaa

Viimeinen erä oli molemmilta joukkueilta lähinnä pelkkää pelailua. Maalipaikkoja oli puolin ja toisin, mutta halu viimeistellä puuttui. Erän paras paikka oli reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. Ilveksen Radim Kucharczyk pääsi alivoimalla yksin läpi, mutta yritys oli huono.

Jämsän hallin 674 maksanutta katsojaa eivät nähneet kovinkaan suuria hienouksia. Pari näyttävää taklausta ja muutamia hyviä sommitelmia, mutta kokonaisuudessaan pelin taso ei päätä huimannut.

Ilveksen puolustus kaipaa kipeästi Martin Hlavackaa. Oman pään pelaaminen on ilman Hlavackaa heikkoa. Aiemmissa harjoitusotteluissa hyvin pelannut Cory Murphy oli tänään varsin vaisu. Ilveksen paras yhdistelmä oli Mikko Suvannon johtama kolmosketju, jossa laidoilla pelasivat Antti-Jussi Miettinen ja Erkki Rajamäki. Poissa olivat huilivuorossa ollut Raimo Helminen ja loukkaantuneet Hlavacka, Mika Niemi, Joonas Rönnberg ja Timo Peltomaa.

Ainakin tämän ottelun perusteella JYP on löytänyt hyvän kanadalaisvahvistuksen. Alexandre Tremblay on perinteisen pohjoisamerikkalaisen maalintekijän perikuva, hyökkäyssinisen jälkeen ei juurikaan kierrellä ja kaarrella, vaan ajetaan suoraan kohti maalia ja ammutaan. Jämsässä Tremblayn kuviot eivät aina ihan sopineet yhteen muiden ketjukavereiden kanssa. JYP:n maalissa Tommi Nikkilä pelasi hyvin torjuen useammankin melko hyvän Ilves-yrityksen. Myös ikitaistelija Antti Virtanen oli hyvässä iskussa.

Loppukaneettina jutun kirjoittaja haluaa antaa pari neuvoa Jämsän hallin kuuluttajalle: Ensinnäkin ensimmäisessä ja toisessa erässä ei kuuluteta kahta jäljellä olevaa peliminuuttia, ei ainakaan puoli minuuttia myöhässä. Toiseksi mainoksia ja ottelun palkintojenjakajia ei hyvien tapojen ja sääntöjen mukaan kuuluteta pelin ollessa käynnissä vaan pelikatkolla.

Ilveksen harjoituspeliurakka jatkuu seuraavaksi keskiviikkona 3. syyskuuta Lempäälässä Ässiä vastan ja viimeinen harjoituspeli on 5. syyskuuta Kuusankoskella, silloin vastassa on SaiPa. JYP kohtaa seuraavaksi 2. syyskuuta Tikkakoskella KooKoon.