HPK:n "housut kintuissa" -maalit eivät riittäneet Jyväskylässä

Anssi Löfman pelasi pirteästi jokaisella pelin osa-alueella.
Kuva © Jarno Hietanen
JYPin ja vierasjoukkue HPK:n välinen taisto onnistui houkuttelemaan lehtereille ainoastaan 2600 katsojaa. Vähälukuinen yleisömäärä sai kuitenkin vastinetta rahoilleen runsaan vauhdin ja useiden maalien muodossa. JYP nappasi voiton monivaiheisen ottelun jälkeen lukemin 5-3.

Ottelua kuvasti molemminpuolinen huolimattomuus. Erityisesti HPK käytti JYPin huolimattomuusvirheet kovalla prosentilla hyväkseen. Suurimpana tuhontekijänä toimi Zach Hamill, joka pääsi iskemään kaksi maalia JYPin huolimattoman puolustuspelaamisen seurauksena.

− Saatiin suorahyökkäyspelaamisessa hyviä riistoja, jotka tuottivat tulosta, sanoi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Erityisesti avauserässä moni HPK:n maalipaikka aukesi JYPin heikon avauspelaamisen myötä. Nopeasti peliä kääntäneet hämeenlinnalaiset pääsivät ylittämään keskialueen huomattavasti helpommin.

− Me tiesimme HPK:n suorahyökkäysvoiman. He iskevät hyvällä rytmillä ja puolustajat tukevat hyökkäyksiä runsaasti.

− Ensimmäisessä erässä emme onnistuneet saamaan siihen balanssia, muotoili JYP-luotsi Marko Virtanen.

Nousujohdanteisuus kantoi pitkälle

Ottelun alussa hermostuneisuus näkyi molemmissa. Jo kolmannella peliminuutilla Juuso Ikonen karkasi HPK:n merkkausvirheen jälkeen läpiajoon, jonka jälkitilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Terävä laukaus meni kuitenkin ohi maalin.

Avauserässä maaleja tehtiin vuorotahtiin. JYP pääsi kuittaamaan Tuomas Vänttisen ja Hamillin maalit yksinkertaisella sapluunalla. Pitkien kulmamyllyjen jälkeen kiekkoa toimitettiin aktiivisemmin maalille. Isäntien maaleista vastasivat Anssi Löfman ja Petr Hubacek.

− Avauserä ei mennyt ihan nappiin. Ehkä meitä hieman jännitti edellisen sekavan kotiottelun takia, murehti Virtanen.

Toisessa erässä JYPin avauspelaaminen parani ja hyökkäysten vyöryttäminen HPK:n päätyyn helpottui.

Erän ainoasta maalista vastasi Jani Tuppurainen, joka survoi kiekon väkisin maaliin pitkän maalineduskahakan jälkeen. JYP sai maalista runsaasti lisää energiaa. HPK:n puolustus alkoi rakoilla tasakentällisin pelatessa, mikä pakotti vierailijat ottamaan jäähyjä.

− Saatiin hyvä alku, mutta toisessa erässä työn taso ja määrä laski. JYPin ylivoimapeli kulutti meiltä paljon energiaa, harmitteli Arvonen.

Jyväskyläläisten juonikkaista kuvioista huolimatta ylivoimamaaleja ei nähty. Tiiviisti maalinedustaa puolustaneet vierailijat eivät päästäneet isäntiä hakkaamaan helppoja irtokiekkoja sisään.

Huolimattomuus johtoasemassa oli kostautua

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla laadukkaat maalipaikat jäivät vähiin. Kolmannen erän puolivälissä Ikonen näytti iskevän viimeisen niitin HPK:n arkkuun, kun lukemat vaihtuivat 4—2:een.

Toisin kuitenkin kävi. JYP ei lähtenyt varmistelemaan johtoasemaansa, vaan pelasi edelleen rohkeasti. Yltiömäinen rohkeus kostautui kerran, kun Joni Tuulola katkaisi Eric Perrinin avaussyötön. Tämän jälkeen Joonas Vihko ja Hamill juonivat illan komeimman maalin.

Parista vaarallisesta tilanteesta huolimatta hämeenlinnalaiset eivät onnistuneet punnertamaan tasoihin. Lopullisen niitin ottelulle iski Mikko Mäenpää, joka löi kiekon tyhjään maaliin 20 sekuntia ennen loppusummeria.

− Jos peli on 4—2, kaikki riskit pitää minimoida, eikä lähteä hakemaan puolen kentän syöttöjä, tiuskaisi Virtanen.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona Hämeenlinnassa Kärppiä vastaan. JYP jatkaa urakkaansa lauantaina Lappeenrannassa SaiPan vieraana.