HIFK selätti Hippoksen mörön

HIFK:n ensimmäinen maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen.
HIFK lunasti finaalipaikan JYPn kustannuksella maanantaina numeroin 0-4. Voitto oli HIFK:lle seurahistorian ensimmäinen pudotuspelivoitto Jyväskylässä. Illan sankari oli vieraiden Teemu Ramstedt, joka oli alustamassa jokaista joukkueensa maalia.

HIFK matkasi Jyväskylään mahdollisuutena varmistaa finaalipaikka Hippoksella vuoden 1998 mestaruuden vuosipäivänä. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan ollut nimellisesti niskan päällä ensimmäisessä erässä.

Vieras pääsi jo juhlimaan, kun Arttu Luttinen ohjasi ja kiekko pomppi JYPin Nolan Yonkmanista maaliin. Videotarkistuksen jälkeen tuomari kuitenkin hylkäsi osuman korkean mailan johdosta. Kotijoukkueelle tarjottiin erän lopussa mahdollisuus huudattaa yleisöä erikoistilanteesta, mutta HIFK pelasi hyvää alivoimapeliä ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 0-0-tilanteessa.

Teemu Ramstedt ja unelmasyötöt

Toisen erän alussa HIFK onnistui luomaan hyvän paineen JYPin päätyyn ja tuomarin käsi nousi kotijoukkueen rangaistuksen merkiksi. Mylly jauhoi ja Juuso Puustinen pääsi näyttämään tavaramerkiksi muodostuneen alakauha-tuuletuksensa kovan laukauksen painuttua verkkoon. Tilanteen pohjustivat Yohann Auvitu ja Teemu Ramstedt.

Muutama minuutti tästä eteenpäin ja taululla komeili 2-0-vierasjohto. Vahvasta päätyväännöstä Joonas Rask sai syötettyä kiekon Ramstedtille, joka jatkoi timanttisten syöttöjen sarjaa jakamalla Keith Aulielle. Kesken kauden helsinkiläisten vahvuuteen tulleen puolustajan toinen Liiga-maali oli fakta.

JYP ei kuitenkaan takaiskuista luovuttanut vaan pystyi luomaan paineen poikasta vastustajan maalille. HIFK viisikko puolusti uhrautuvasti ja blokkasi laukauksia. JYP lähti kolmanteen erään kahden maalin takaa-ajoasemasta.

HIFK:n murhaava ylivoima

JYP sai kolmanteen erään hyvän alun, joka suli kasaan Miika Lahden otettua rangaistuksen. Rask laukoi HIFK:n kolmen maalin karkumatkalle. Toisena arkkitehtinä toimi jälleen nappisyötön maalin editse antanut Ramstedt. Jäähykopin ovi kävi pian uudelleen, kun Valtteri Hietanen roiskaisi kiekon katsomoon. HIFK:n ylivoimapeli oli jälleen myrkkyä, kun kapteeni Luttinen viimeisteli numeroiksi 0-4.