”Tauko oikeaan aikaan”

Hallitseva Suomen mestari Helsingin IFK on vaikeuksissa. Lauantaina joukkue joutui pelinsä löytäneen JYPin jyrän alle.

– Maajoukkuetauko tulee oikeaan aikaan, sen verran tuskaista joukkueen peli tällä hetkellä on, totesi HIFK-luotsi Petri Matikainen ottelun jälkeen.

Itse ottelussa JYP oli täysin ylivoimainen. Joukkue sai salama-alun: alle kahden minuutin pelin jälkeen 300. liigaottelunsa pelannut Jani Tuppurainen toimitti Sami Vatasen loistavasta läpisyötöstä kiekon verkon perukoille. Maali syntyi ylivoimalla HIFK:n Kimmo Kuhdan kuluttaessa jäähypenkkiä.

Vain hetkeä myöhemmin kotiyleisö sai lisää juhlimisen aihetta. Olli Sipiläinen syöksähti nopeaan vastahyökkäykseen ja antoi poikkisyötön Jonne Virtaselle, joka ei erehtynyt. Ottelun jälkeen hyväntuulinen Virtanen kommentoi voittomaaliksi jäänyttä osumaa:

– Liiga kun liiga. Pelasi sitten SaPKoa tai HIFK:ta vastaan, one-timer on aina tehokas. Näköjään olen viikonloppuisin parhaimmillani.

JYP juhli jälleen kotivoittoa.
Eriikka Hienola

"Tyly esitys"

– Eiliseen verrattuna toinen erä oli meiltä todella tyly esitys, kommentoi JYPin päävalmentaja Jyrki Aho.

Tylyä tai ei, toinen erä ei tarjonnut suuria Hippoksen täydelle tuvalle. Koko erästä jäi mieleen vain kaksi tilannetta, Antti Jaatisen maali ja Juha-Pekka-Hytösen rangaistus.

3-0-maalin pääarkkitehti oli JYPin Filip Riska, joka riisti kiekon HIFK-puolustukselta maalin takana ja toimitti kiekon Jaatiselle, jolla oli helppo tehtävä sijoittaa kiekko HIFK-torjuja Juuso Riksmanin ohi.

Hetken kuluttua JYP-kapteeni J-P Hytönen kaatui omassa päädyssä, jolloin Joni Myllykosken vartioima maali siirtyi paikoiltaan. Tuomari komensi Hytösen jäähylle pelin viivyttämisestä. Kotiyleisössä tuomio synnytti korvia huumaavan vihellyskonsertin.

Rynnistys jäi puolitiehen

Kolmas erä alkoi JYPin ylivoimalla, eikä joukkue jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Harri Pesosen maali oli eräs kierroksen erikoisimmista: hän vastaanotti kiekon J-P Hytöseltä maalin takana. Pesosen persoonallinen ratkaisu ampua maalin takaa tuotti tuloksen, kun kiekko lipesi Riksmanin selän kautta maaliin.

4-0-tilanteessa HIFK alkoi sisuuntua. Joukkue rynnisti kaikella voimallaan kohti Myllykoskea, joka kuitenkin torjui HIFKin yritykset suhteellisen vaivatta.

Kertaalleen HIFK kuitenkin onnistui. JYPin 3-0-maalia mukaillen neloskentän Niko Piiparinen riisti kulmassa kiekon JYP-puolustukselta ja tarjoili paikan Robert Nyholmille, joka kavensi ottelun 4-1-lukemiin.

Lopussa HIFK yritti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, ja kun varjojen mailla pelannut MM-sankari Mikael Granlund liukastui keskialueella, kiitti J-P Hytönen ja viimeisteli loppulukemat 5-1 tyhjään maaliin.