JYPin kotitaika jatkuu - Kantola loukkaantui

Tarkki oli lauantainakin mies paikallaan.
JYP sai lauantaina vieraita Espoosta, kun Blues matkusti Jyväskylään. Espoolaisten tiukka kahden pelin viikonloppu painoi jaloissa sen verran, että JYP korjasi kolme pistettä takataskuun lukemin 5-1.

Heti ottelun alkuminuuteista näki, että Blues oli joutunut pelaamaan tiukan väännön perjantai-iltana Tapparaa vastaan. Espoolaisten alku otteluun oli vaikea. Tiistaina edellisen kerran pelannut JYP jyräsi kovalla liikkeellä päälle ja Blues oli ensimmäisen erän ottavana osapuolena.

Jyväskyläläisten kova painostus tuotti lopulta tulosta. Ajassa 7.48 Valtteri Kemiläinen räjäytti kotihallin suoraan huutoon, kun hän latasi liigauran avausmaalinsa Jani Niemisen selän taakse komealla laukauksella.

Espoolaisilla oli suuria vaikeuksia saada omaa peliään käyntiin. JYPillä oli mainioita paikkoja lisätä johtoaan, mutta viimeistely oli avauserässä heikkoa.

JYPin loistava ensimmäinen erä hieman vesittyi ennen summerin soimista, kun Miro Aaltonen toi vierailijat erän loppupuolella tasoihin.

− Ensimmäinen erä oli vaikea. Tiedettiin kyllä etukäteen, että vaikeuksia tulee. Eilen oli niin erirytminen peli, että sopeutuminen tähän peliin otti aikansa, kommentoi Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho.

Blues heräsi toiseen erään

Toisessa erässä Blues pääsi selkeästi vahvemmin otteluun mukaan. Toinen erä oli tasaista ja kovaa taistelua puolin ja toisin. Roope Talajan ottama typerä jäähy kostautui, kun erinomaisen pelin pelannut Juuso Ikonen vei kotijoukkueen ylivoimalla johtoon.

JYP karkasi Anssi Löfmanin maalilla toisessa erässä jo 3-1 johtoon, kun espoolaisten jäähyily jatkui.

− Pelasimme erittäin hyvää viisikkopeliä siihen asti, kunnes tuli ensimmäinen jäähy. Luotiin hyvin maalipaikkoja ja puolustettiin tiiviisti, kertoi Aho.

− Ensimmäinen erä oli selkeästi meidän. Toisessa erässä Blues pääsi peliin mukaan, ja hieman ihme ettei peli kääntynyt heille, sanoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Jyväskyläläiset laittoivat pelin pakettiin kolmannessa erässä viisi minuuttia ennen ottelun loppumista. Ensin Darryl Boyce onnistui ohittamaan Jani Niemisen ja heti perään Markus Hännikäinen sinetöi loppulukemat vanhanaikaisella.

− Kolmanteen erään ladattiin kaikki mitä löytyy. Viimeinen peli tällä viikolla, nyt pääsemme vetämään hetkeksi happea, kertoi Virtanen.

Bluesin kultakypärä Kai Kantola loukkaantui kolmannen erän alkupuoliskolla. Kantola sai Aleksi Salosen laukauksen jalkaansa ja kokeili pelata vielä iskun jälkeen, mutta luistelu oli todella tuskaisen näköistä. Hän kuitenkin istui ottelun loppuun penkin päässä.

JYPin nuorukaiset ottivat roolia

Ottelun hahmo, Valtteri Kemiläinen pelasi lauantaina huikean ottelun. Liigauran avausmaali sekä kolme syöttöpistettä miellyttivät päävalmentaja Virtasta.

− Kemiläiseltä aivan huikea suoritus. Sami Niku parantaa kokoajan. Meillä oli tänään kokoonpanossa neljä rookiepuolustajaa, jotka pelasivat ennakkoluulottomasti ja omilla vahvuuksillaan, myhäili Virtanen.

− Tulos hieman imartelee meitä, mutta viisi tehtyä maalia sekä vain yksi omiin on kyllä hieno asia, päätti Virtanen.