Jos on löysä, niin on löysä − Blues katkoi putkiaan

LIIGA / Raportti
Ilta oli espoolaisten juhlaa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Blues saapui perjantaina vierailulle Hippokselle. Vaikka joukkuetta oli useista suunnista piesty kuin vierasta sikaa, espoolaiset hakivat täyden pistepotin Jyväskylästä. Loppulukemat kirjattiin vierailijoiden hyväksi 1−4.

Bluesin peliesitykset ovat jääneet viime aikoina vähemmälle huomiolle talousvaikeuksien vuoksi. Joukkuetta asia ei Jyväskylässä kuitenkaan vaivannut. Valkopaidat olivat saapuneet Jyväskylään iskemään jauhot suuhun kotijoukkue JYPille.

Suunnitelma osui nappiin varsin mallikaasti, sillä espoolaiset karkasivat JYPiltä varsin nopeasti 0−3-johtoon. Tämä muodosti hurrikaaniryhmälle liian ison vuoren kivuttavaksi, ja Blues lasketteli helpottavaan vierasvoittoon.

− Ei olla hirveästi tehty maaleja, joten siihen on helppo olla tyytyväinen. Avauserässä sataprosenttinen tehokkuus maalipaikoissa, Jyrki Aho iloitsi.

Ottelu oli myös 16-vuotiaan Urho Vaakanaisen liigadebyytti. Kakkosparissa ammattilaisuransa aloittanut nuorukainen keräsi Aholta kiitoksia.

− Vaakanainen selviytyi ikäisekseen varsin hyvin. Positiivinen asia, että saa tuollaisen kaverin pelaamaan debyytin.

"Paikalla", vaan ei paikalla

Vaikka JYP tulikin otteluun sisään kohtalaisen terävästi, maali-iloittelun aloittivat espoolaiset. Jokaisessa maalissa JYP puolusti varsin löysästi, sillä vuoroin Samson Mahbod, Ville Korhonen ja Jari Sailio pääsivät iskemään kiekon maalinedustalta verkkoon. Yhdistävänä tekijänä takaiskuille oli se, että JYPin puolustajat olivat näennäisesti paikalla, mutta mailan poispelaaminen unohtui täysin.

− Me annoimme maalit Bluesille. Sitä teki todella pahaa katsoa, Marko Virtanen harmitteli.

Käytännössä ainoista maalipaikoistaan maalit iskenyt Blues sai JYPin pelin täysin väärille raiteille. JYPin pelaamisesta karkasi ajoittain ajatus täysin, mikä näkyi lukuisina harhasyöttöinä sekä käsittämättömänä kiekon roiskimisena.

Aiemmasta poiketen JYP onnistui luomaan maalipaikkoja yllättävän hyvään tahtiin, mutta viimeistely oli varsin ponnetonta. Erityisesti toisessa erässä JYP pääsi nopeasti rintamahyökkäyksiin, mutta vuoroin JYPin huolimaton kiekottelu ja Christian Engstrandin komeat kopit estivät isäntien juhlinnan.

− Engstrand oli tänään loistava. Hän jatkoi siitä, mihin CHL-otteluissa jäi, Aho totesi.

Päätöserässä Engstrandin nollapelin kuitenkin pilasi Topi Nättinen, joka tälläsi kiekon komean kuvion päätteeksi maaliin. Varsinaiseen kiriin JYP ei kuitenkaan yltynyt, vaan usko loppui jälleen kesken.

Bluesin erinomainen lataus

Yksi suurista Bluesin voiton avaimista oli energian kohdistaminen oikeisiin asioihin. Blues oli altavastaajana kaksi jälkimmäistä erää, mutta joukkue ei missään kohtaa panikoitunut. Vaikka joukkueelle on satanut iskua monesta eri suunnasta, usko omaan tekemiseen oli järkkymätön.

Edes hetkittäiset pakan leviämiset puolustuspäässä eivät saaneet otetta herpaantumaan, vaan esitys oli varsin kypsä. Erityisesti Nolan Yonkman haki tanssiparia Bluesin puolelta, mutta keskittyminen pysyi pelaamisessa.

Päätöserän pyörityksessä vieraat tekivät vielä kerran ryhtiliikkeen, kun pakka pysyi koko erän loistavasti kasassa. Kuin palkintona sinnikkyydelleen Blues kaunisteli loppulukemiksi vielä 1−4 Jussi Makkosen osumalla.

− Jyväskylä on pelityyliltään hyvin erilainen paikka kuin Espoo kaukalon pienemmän koon vuoksi. Sinällään täyteen pistepottiin voi olla hyvin tyytyväinen, Aho kiteytti.

Blues pääsee lähtemään kohti lauantain KalPa-ottelua voitto niskassaan. JYP puolestaan hakee katkaisua kolmen ottelun tappioputkelleen lauantaina Tampereella Tapparan vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo