Eikä yksikään jäänyt kylmäksi − JYPin kärki vastasi huutoon

LIIGA / Raportti
Tuomas Tarkki veti tällä kertaa pidemmän korren kuin Bluesin hyökkääjät.
Kuva © Vesa Pöppönen - www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja Blues tarjoilivat 3300-päiselle kiekkoyleisölle juuri niin kuuman ottelun kuin saattoi odottaa. Lopulta JYPin ylivoimapelaaminen oli Bluesin vastaavaa askeleen edellä, ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 3−1-lukemin.

JYP ja Blues lähtivät perjantaina kolmanteen keskinäiseen pudotuspelisarjaan. Espoolaisilla oli siinä mielessä pieni etulyöntiasema, että Blues oli etevämpi sekä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella 2006 että välierissä 2011.

Molemmat joukkueet tekivät pieniä muutoksia kokoonpanoihinsa verrattuna runkosarjan päätöskierrokseen. JYPin puolella Marko Kauppinen palasi ykköspuolustajapariin Mikko Mäenpään puolustajapariksi. Lisäksi Mikko Viitanen korvasi Markus Nenosen ylimääräisenä pelaajana.

Bluesin puolella muutoksen olivat hurrikaaniryhmääkin pienempiä. Ainoa muutos oli Victor Westermarckin nousu ykköspuolustajapariin Jere Seppälän tilalle.

Vastaus huutoon

Ensimmäinen erä alkoi hieman tunnustellen, mutta erän edetessä ottelu alkoi vastata ennakko-odotuksiin. Taklausten määrä kasvoi selkeästi, eikä kukaan antanut taka-askelia. Pikkuhiljaa alkoi syntyä myös taistelupareja. Juuso Pulli ja Kai Kantola jakoivat molemminpuolisia pommeja vuoronperään.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla kaksikko otti jälleen yhteen, jonka seurauksena Kantola komennettiin jäähyaitioon. JYP ei jättänyt ylivoimamahdollisuuttaan käyttämättä, kun Petr Hubacek niittasi ottelun avausmaalin. Maalin näyttävän esityön teki Anssi Löfman.

Erän loppupuolisko oli kuitenkin selkeästi Bluesin heiniä. Erityisesti Siim Liivikin ja Bracken Kearnsin johtamat ketjut saivat JYPin suuriin ongelmiin. Myös Jari Sailio alkoi ottaa roolia, ja pääsi selkeästi Eric Perrinin ja Marko Kauppisen ihon alle.

JYPillä oli mahdollisuus kasvattaa johtoaan heti toisen erän alkuun, kun Bluesille vihellettiin kaksi rangaistusta. JYP haki maalipaikkoja aivan maalin lähistölle, mutta espoolaiset hoitivat maalinedustan suojelun loistavasti.

Blues alkoi päästä pikkuhiljaa paremmin pelin mukaan. Kantola väläytti erän puolessavälissä toista puoltaan, kun hän suoritti röyhkeän ajon maalille, mutta videotarkistuksen jälkeen selvisi, ettei kiekko ylittänyt maaliviivaa.

Pudotuspeleille tunnuksenomaisesti myös tällä kertaa ylivoimapelaaminen näytteli suurta roolia. Espoolaiset näyttivät vaarallista ylivoimamyllytystään, jonka päätteeksi Westermarck laukoi kiekon ohi Tuomas Tarkin.

Maalin jälkeen molempien otteissa alkoi näkyä pientä hermostuneisuutta. Vaikka karvauspelaaminen pysyi yhtä aktiivisena kuin aiemminkin, molempien joukkueiden hyökkäysten rakentelu katkesi useasti heikkoihin avaussyöttöihin.

JYPin energiapiikki riitti

JYP vaihtoi jälleen päätöserän alkuun isomman vaihteen silmään, mikä kävi Bluesille heti kalliiksi. Hurrikaaniryhmä pääsi jälleen pyörittämään ylivoimaa, eikä tulos jäänyt tällä kertaa syntymättä. Jani Tuppurainen pamautti isännät jälleen johtoasemaan, kun erää oli pelattu vain minuutti.

Isännät pelasivat tuon jälkeen hieman säästöliekillä, miksi siirsi hallinnan Bluesin käsiin. Espoolaiset saivatkin jatkuvasti pitkiä pyörityksiä, mutta kaukolaukauksiin luottaneet vierailijat eivät saaneet kaipaamaansa palkintoa.

Jyrki Ahon suojatit hakivat tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta JYP puolusti maalinedustaansa sitkeästi. Ottelulle viimeinen naula saatiin, kun Markus Poukkula pääsi lyömään kiekon tyhjään maaliin.

Blues haki vielä asetelmia seuraavaan otteluun, kun ottelua oli jäljellä minuutti. Viimeiselle minuutille saatiin vielä kaksi isompaa mylläkää, jossa nyrkiniskut eivät jääneet väliin.

Loppulukemat kirjattiin kuitenkin JYPille 3−1. Bluesilla on mahdollisuus tasoittaa sarja huomenna Espoossa.

Mediapeli alkanut?

Molemmat valmentajat olivat ottelun jälkeen äärimmäisen vähäsanaisia.

− Juuri odotetunlainen kamppailu, hyvää viihdettä kaikille. Seuraava ottelu tulee nopeasti, tiivisti Marko Virtanen.

− Laskin maalit taululta, JYP teki kolme maalia ja me yhden, joten JYP voitti, Aho vitsaili.

Fyysisyys ja jopa hieman kyseenalaiset tilanteet eivät herättäneet sen kummempia mietteitä.

− Oli hyviä taklauksia ja hienosti tunnetta, Aho tiivisti.

− Tuomarit olivat hyvin ajantasalla, komppasi Virtanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle