JYP jatkoi vakuuttavasti Vaasassa

Vaasa Cupin perjantain avausottelussa JYP jatkoi siitä mihin eilen jäi. Ottelun taso jäi hieman JYPiltä vaisummaksi, kun taas Björklöven oli parantanut reilusti. JYP hallitsi silti peliä lähes miten tahtoi ja vei ottelun nimiinsä 4-1. Paikkoja JYPillä oli yli kymmeneen täysosumaan, mutta suurta nälkää ei JYPillä maalipaikoissa ollut, ja Sehlstedt ruotsalaisten maalilla oli hurjassa vireessä.

JYP aloitti ottelun jälleen vauhdikkaasti. Avausmaalin JYP teki tällä kerralla ennen kolmannen minuutin loppumista. Antti Virtanen antoi omalta siniviivalta pystysyötön Björklövenin siniviivalle ja vapautti Tuomas Pihlmanin laidasta läpi. Pihlmanin laukaus upposi takayläkulmaan. Erä oli täydellistä JYPin hallintaa. Erän kolmesta torjunnasta Sinuhe Wallinheimo joutui tekemään kunnon torjuntaliikkeen vain kerran. Björklövenin maalilla Thomas Sehlstedt torjui hurjat 23 kertaa.

Toisessa erässä JYPin liike alkoi hieman hidastua ja muutenkin terävin yritys tuntui katoavan. Björklöven pääsi erässä hyvin peliin mukaan mitä pidemmälle toinen erä eteni. Erän alussa tasavajaalla JYP teki toisen osumansa. Jiri Bicek jäi kikkailemaan kiekon kanssa hyökkäyssiniviivalle, ja menetti kiekon kahden pelaajan ahdistellessa. Kiekko tuli kuin lahjana toisesta aallosta tulleelle Jarno Lippojoelle, ja terävä rannelaukaus upposi toistamiseen Sehlstedtin selän taakse.

Toisen erän lopulla JYP sortui jäähyilyyn, ja reilun minuutin sisään kolme pelaajaa passitettiin kakkoselle. Kolmannen erän alkuminuuteilla Björklöven teki avausosumansa. Johan Bergmark nousi maalille kulmasta, ja löi kiekon Wallinheimon jalkojen välistä maaliviivan yli.

Toisen erän lopun pienestä asennevammasta kärsinyt JYP olikin hallinnasta huolimatta yhtäkkiä vain yhden maalin etumatkalla. Tästä sisuuntuneena JYP aloitti ryhtiliikkeen ja tekikin pian kolmannen osumansa. Juha-Pekka Hytönen ja Jiri Bicek pääsivät Olli Malmivaaran syötöstä ylivoimahyökkäykseen ja kaksi poikittaissyöttöä oli liikaa Sehlstedtille, ja Hytönen sai pistää kiekon tyhjään maaliin.

JYP sai pelata ottelussa kymmenen kertaa ylivoimalla, ja vasta ottelun viimeisen jäähyn aikana onnistui tekemään ylivoimalla osuman. Sama ongelma JYPillä oli myös eilen Sportia vastaan käydyssä ottelussa. Ottelun suurimmat tuuletukset nähtiin kun Malmivaara laukoi viivalta kovan jäänuoliaisen Björklövenin maaliin. Loppulukemat 4-1, ja hallissa soi ”Den glider in.”

- Kohtasimme joukkueen. joka oli nopeudeltaan uskomaton. He pelasivat asenteella täydet 60 minuuttia. Me yritimme mennä yksinkertaisesti ja nopeasti keskialueen läpi ja pelata kiekkoa syvälle. Vauhtia saimme vasta toisessa erässä lisää, ja aivan loppuminuuteilla JYP pystyi tekemään ylivoimaosuman, kertoi Björklövenin valmentaja Joakim Fagervall.

- Me hallittiin ja kontrolloitiin peliä, ja sitä koko ajan. Siinä helposti tulee sellainen tila ettei enää ammuta ja ajatus katoaa. Ylivoimilla koko pelin rytmi vaikutti tässä. Vaikka meillä olikin viime kaudella paras ylivoima liigassa, sitä maalia me siellä tuuletimmekin, kertoi apuvalmentaja Jyrki Aho.

Pelin jälkeisessä rankkarikisassa voiton vei Björklöven. Ainoan maalin iski Johan Forsberg. JYPillä kokeilivat Jiri Bicek, Ossi Louhivaara ja J-P Hytönen.