JYP peittosi Ässät tasaisessa ottelussa

JYP pelasi ottelun ensimmäisen erän retropaidoissa ja Ässät kotipaidoissaan.
JYP avasi 30-vuotista liigataivaltaan juhlistavan kautensa perjantaina tappiolla Vaasan Sportia vastaan, mutta nappasi kauden ensimmäisen voittonsa heti lauantaina Hippoksella. Kauden ensimmäisessä kotiottelussaan JYP kaatoi Porin Ässät tasaisen ottelun jälkeen lukemin 2-0.

Sekä JYP että Ässät hävisivät liigakauden ensimmäiset ottelunsa perjantaina ja tekivät kaikkensa napatakseen kauden ensimmäisen voittonsa lauantai-illan ottelusta. Yhdessä pelissä ei kuitenkaan voi olla kahta voittajaa ja lauantaina voiton nappasi kotijoukkue JYP.

Ottelun jälkeen JYPin päävalmentaja Marko Virtanen oli luonnollisesti iloinen joukkueensa avausvoitosta.

− Pystyimme tänään jatkamaan siitä mihin eilisessä pelissä jäimme. Olin tyytyväinen eilisen pelin kahteen viimeiseen erään ja tänään jatkoimme siitä ensimmäisessä erässä.

− Viimeinen erä on aina omanlaisensa, kun tiedetään että voitto pitäisi ottaa ja kaveri painaa päälle minkä kerkeää. Ei ollut helppo ilta tänään, mutta olen äärimmäisen tyytyväinen, että saimme kauden ensimmäisen voittomme. Se aina vapauttaa tunnelmaa kopissa.

Tappiosta huolimatta myös vierasjoukkueen päävalmentaja Pekka Rautakallio näki positiivisia asioita joukkueensa pelissä.

− Eiliseen otteluun verrattuna meidän viisi vastaan viisi-pelaaminen parani tänään selvästi. Tiesimme mihin tulimme tänään ja pystyimme vastaamaan peliin aika pitkälti aivan oikealla tavalla. Se ei tänäänkään riittänyt voittoon, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan.

Ässien maalitili jäi avaamatta

Lauantai-illan kohtaaminen oli tasainen ja peli liikkui päästä päähän läpi ottelun. Suurempia pyörityksiä ei ylivoimia lukuunottamatta nähty kaukalon kummassakaan päässä, ja ensimmäistä maalia saatiin odottaa aivan toisen erän loppusekunneille saakka.

Hippoksen katsojat herättäneen avausmaalin iski kotijoukkueen puolustaja Valtteri Kemiläinen Mikko Salmion ja Markus Nenosen syötöistä. Kemiläinen on iskenyt maalin molemmissa tämän kauden liigaotteluissa ja johtaa kahden ottelun jälkeen JYPin sisäistä pistepörssiä.

Kovasta yrityksestään huolimatta vierasjoukkue Ässät ei saanut tasoitettua ottelua, ja viimeisenä oljenkortenaan päävalmentaja Rautakallio otti maalivahti Andreas Bernardin pois maalisuulta noin 20 sekuntia ennen pelin loppua.

JYP sai ryöstettyä kiekon Ässiltä omalla puolustusalueellaan ja vapautti hyökkääjä Joonas Nättisen läpiajoon. Nättinen siirsi kiekon helposti tyhjään maaliin ja päätti ottelun lukemiin 2-0.

Ässien päävalmentaja Rautakallio analysoi joukkueensa maalittomuutta ottelun jälkeen.

− Meillä oli ottelun alkupuolella kaksi vastaan yksi -tilanteita, tällaisia puolittaisia tilanteita, joita emme osanneet vielä hyödyntää. Meillä oli ihan tarpeellinen määrä maalintekopaikkoja, mutta kun Liiga on niin tasaisen hyvä, niin maalinteko vaatii määrätynlaisen päättäväisyyden.