Pelicans niukasti Jukureita parempi

Jukurit ja Pelicans jatkoivat harjoitusotteluitaan Mikkelin Kalevankankaalla. Rikkonaisen mittelön voitti lopulta lahtelaiset numeroin 2-3 (0-1, 1-0, 1-2). Avauserän tehottomuus tylsytti kotijoukkueen terän, kun taas vieraat hyödynsivät paikkansa tehokkaasti.

Pelicans kohtasi jo kolmannen Mestis-joukkueen syksyn harjoituspeleissä, eikä suostunut taipumaan tälläkään kertaa. Jukurit taas halusi jatkaa tappiotonta sarjaansa, mutta ylivoimapelin tehottomuus koitui lopulta kohtaloksi Liigajoukkueen puristuksissa. Pelicans oli matkassa ilman Jari Kauppilaa, kun taas Jukureilla oli lähes paras ryhmänsä jäällä.

Pelicans koukki

Avauserässä Pelicansille vihellettiin peräti kuusi kahden minuutin jäähyä, joista ottelun tuomari Marko Virolaisen näkemyksen mukaan viisi aiheutui koukkaamisesta! Kieltämättä vierailija koetti tarttua heti alusta alkaen kotijoukkueen tärkeimmän valttikortin eli luistelun eliminoimiseen. Kuusi jäähyä ei ehkä kuitenkaan aivan vastannut kenttätapahtumia, vaikka harjoituspelien linjana onkin ollut turhan mailahäirinnän kitkeminen.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja jo ensimmäisessä vaihdossa vierailijat näyttivät, että kumman joukkueessa luistelee kentän "kovin jätkä". Toni Mäkiahon hieman sääntöjen rajamailla suorittama taklaus vei Jukurien Tero Koposelta hetkeksi "ilmat pihalle", mutta ottelu sai jatkua ilman sen suurempia kalapaliikkeja. Pelicans kuitenkin jatkoi vyörytystä heti seuraavassa vaihdossa ja Ossi Grönholmin avauksen jatkoi keskialueella Jermu Pisto suoraan täydessä vauhdissa kiitäneelle Olli Julkuselle, joka napautti b-pisteen kaarelta terävän ranteen ohittaen kotijoukkueen maalissa torjuneen Mikael Vuorion. Jukurien viisikko puhkaistiin tilanteessa niin täydellisesti, ettei Vuoriolle jäänyt lopulta mahdollisuuksia.

Maalin jälkeen kotijoukkue alkoi heräillä ja saamaan otetta pelistä. Pelin painopisteen siirtymistä hiljalleen edesauttoi myös vieraiden jäähysuma, jonka aikana Jukurit ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan vieraiden maalissa torjunutta Carl Grahnia. Tommi Hannuksen kakkosen aikana erityisesti Petri Lehtosen johtama viisikko pyöritti peliä vieraiden päädyssä, mutta näyttävästä kiekon siirtelystä huolimatta todella vaarallisille tekopaikoille Jukurit pääsi avauserässä melko harvoin. Radek Philipp:n jäähyn aikana Lehtonen pujotteli jopa koko kentän läpi, mutta Grahn tyylikäs heittäytyminen esti maalin synnyn.

Erän lopulla myös vierailla oli harvat paikkansa. Toni Saarinen pääsi kiertämään Jukurimaalia, mutta tällä kertaa Vuorion heittäytyminen esti punalampun loisteen. Jälkitilanteesta Saarinen sitten koukkikin itsensä kahden minuutin istunnolle.
Erän viimeisellä minuutilla nähtiin vielä dramatiikkaa. Jukurien Esa Hämäläinen yritti tuttuun tyyliinsä hieman takapuoli edellä taklata täydessä vauhdissa luistellutta Grönholmia, joka kuitenkin viime hetkessä väisti, mutta osui sen verran Hämäläiseen, että tämä sinkosi pää edellä päin laitaa. Hämäläinen ilmeisesti loukkasi itseään lievästi, eikä palannut enää ottelussa kentälle.

Jukurit tuli tasoihin

Toinen erä oli kokonaisuudessaan lievästi kotijoukkueen hallinnassa, mutta vieraillekin avautui muutama lähes avopaikka. Erän alussa Jukurit jatkoi vielä ylivoimalla Tero Paappasen kiekon sulkemisesta saadun jäähyn aikana. Tälläkään kertaa kotijoukkue ei löytänyt sopivia avaimia Pelicansin aggressiivisen ja varman alivoimapelin murtamiseen.
Jäähyn jälkeen kotijoukkue oli lähellä tasoitusta, kun vieraiden Paappanen kikkaili omalla puolustusalueelle ja yritti vivuttaa kotijoukkueen Antti Laakson. Paappanen kuitenkin menetti tylysti kiekon ja Laakso syötti Tomi Lindforsille avopaikkaan, mutta Grahnin upea torjunta esti maalin.

Viiden minuutin jälkeen Pelicansin Olivier Setzinger ja Tommi Hannus karkasivat nopeilla syötöillä ylivoimahyökkäykseen, mutta Hannus onnistui tuhrimaan kiekon maalin ohi avopaikasta. Pian tämän jälkeen oli puolustaja Philipp:llä oiva tilaisuus lisätä vieraiden johtoasemaa, kun hän nousi vahvasti laidasta ja kiersi röyhkeästi maalin eteen. Vuorion heittäytyminen esti kuitenkin maalin.

Erän puolivälissä tasoitus sitten oli tosiasia. Maali syntyi Samuli Piiroisen vahvasta esityöstä, kun hän kiersi maalia, etsien syöttötilaa. Kiekko ajautui lopulta pyörimään Grahnin silmikon alle, josta Tero Koponen onnistui sohimaan sen sisään.

Erän lopulla nähtiin vielä muutama jäähy, joiden aikana ainoastaan Pelicansin Jussi Heikkisellä oli mainittava maalipaikka. Heikkisen suora laukaus poikittaissyötöstä hyvältä paikalta pamahti kuitenkin päätylaudoitukseen.

Pelicans vaikeuksien kautta voittoon

Päätöserä alkoi vierailta murheellisesti. Linjamiehet nimittäin osasivat laskea pitemmällekin, kuin viiteen ja vierailta passitettiin mies boxiin kärsimään joukkuerangaistusta.
Jukurit eivät jälleen saaneet vaarallisempaa tilannetta ylivoimalla, mutta hyvä ote jäi kotijoukkueelle myös jäähyn jälkeen. Ajassa 43:16 verkko heilahti Grahnin selän takana, kun Jukurien Olli Sipiläinen kahvitti Pelicans-puolustuksen ja terävä laukaus vilahti alakulmaan Jussi Heikkisen estelyistä huolimatta.
Pari minuuttia maalin jälkeen vieraat hölmöilivät jälleen liikaa miehiä kentälle ja Jukureille tarjoiltiin jo ratkaisun avaimia. Kotijoukkueen tehokentästä oli nyt Koposen vuoro kieputtaa vieraiden pakkiparia Paappanen-Kolehmainen, jotka eivät varmasti keränneet ottelun jälkeen valmentaja Petteri Hirvosen kehuja. Koposen läpiajo päättyi kuitenkin tuloksetta, kun Grahn taituroi viime hetkessä hanskansa kiekon tielle.

Jukurit jatkoi raivoisaa yrittämistä, kun tilanteita tuntui aukeavan. Tilanne kuitenkin kostautui, kun jopa neljä kotijoukkueen miestä ryntäsi Grahnin maalille ja vieraat karkasivat vastahyökkäykseen. Teppo Tuomasen jäätyä alimmaiseksi mieheksi, ei hän kyennyt estämään Jussi-Mikko Makkosen ja Shayne Toporowskin ylivoimahyökkäystä, jonka Toporowski päätti tyylikkäästi maaliin, ohi heittäytyneen Tuomasen ja Vuorion.

Pian maalin jälkeen vieraat saivat lisää otetta ja Mäkiaholla oli Toni Saarisen syötöstä tilaisuus nostaa vieraiden kolmas, mutta tällä kertaa Vuorio oli vahvempi. Ajassa 55:40 Jukurien nuori Kari Riepponen otti jäähyn kyynärpäätaklauksesta ja vieraat kiittivät tilaisuudesta. Alivoimatilanne venähti molemmilla joukkueilla samoilla miehillä väsyneeksi siirtelyksi, jonka Pelicans kuitenkin onnistui lopulta hyödyntämään seisoskelusta huolimatta. Toporowskin syöttö löysi maalin edustalla odottaneen Makkosen mailan ja voittomaali oli selviö.
Lopussa Jukurit yritti vielä raivoisasti tasoitusta ja Olli Sipiläinen oli jopa lähellä onnistua, mutta tällä kertaa Pelicans oli maalin verran parempi ja korjasi voiton.

Kotijoukkueen viisikkopeli näytti jo paremmalta alkupeleihin verrattuna, mutta ylivoimapeli ei toiminut lainkaan. Tosin Pelicansin alivoimanelikko pelasi todella hyvin onnistuen katkomaan hyvätkin kotijoukkueen yritykset. Jukurien otteista paistoi jo tuttu kurinalaisuus, mutta Liigatason joukkueelle ominaista kovuutta olisi tarvittu jälleen annos lisää.

Pelicans jäähyili aivan liikaa ja osa jäähyistä oli vieläpä täysin turhia hölmöilyjä. Pelicans oli kuitenkin astetta Jukureita taitavampi, vaikka heidän viisikkopelinsä ei ajoittain oikein toiminut. Maalipaikoissa vieraat osoittivat tarvittavaa kovuutta ja suoraviivaisuutta, jotka tänään riittivät voittoon. Pelicansin puolustus oli ajoittain pahasti kuutamolla liukkaiden Jukureiden tahdissa, mutta muutamat hyvin toimineet hyökkäysvitjat ja pirteitä otteita esittänyt maalivahti Grahn pitivät Jukurit lopulta maalin päässä. Myös kotijoukkueen maalissa torjunut Mikael Vuorio esitti hyviä otteita, mutta maaleille hän ei voinut mitään.