Tehottomuus jälleen Jokerien ongelmana

Ossi Väänänen vaatii joukkueeltaan parempaa viimeistelyä.
Kuva © Miro Pesonen
Jokerien maalinteko-ongelmat jatkuivat lauantaina, kun ZSC Lions voitti Tikkurilassa pelatun European Trophy -ottelun lukemin 2-1. Sveitsiläisten sankariksi nousi kaksi maalia tehnyt Patrik Bärtschi.

Sveitsiläinen ZSC Lions vei täyden pistepotin tasaisen kamppailun päätteeksi. Vain viisi maalia neljässä European Trophy -ottelussa tehnyt Jokerit ei päässyt maalipaikoille ja sveitsiläisten verkko heilui lauantaina vain kerran.

Helsinkiläispuolustaja Ossi Väänäsellä olikin selkeä näkemys tappion syystä.

- Simppeli vastaus simppeliin kysymykseen: Meidän pitää tehdä enemmän maaleja, Jokerit-kapteeni naurahti pelin jälkeen.

Jokerit-maalilla debyyttinsä tehnyt Leland Irving esiintyi edukseen, vaikka mailapelaaminen oli välillä epävarman oloista. Irvingin tapaan narripaidassa koeajalla oleva Philip DeSimone johti ykkösketjua ja pääsi toisessa ottelussaan paremmin peliin mukaan.

- Irving pelasi hyvin meidän maalilla. DeSimone on taitava ja fiksu pelaaja, joka näkee kentän hyvin. Molemmat ovat mukavia jätkiä kopissa ja ehdottomasti hyviä lisiä ryhmään, Väänänen kommentoi.

Patrik Bärtschi ratkaisee

Kotijoukkue Jokerit oli avauserässä niskan päällä. Helsinkiläiset pelasivat etenkin ensimmäiset kymmenen minuuttia fyysisesti ja kovalla sykkeellä. Peli pyöri sveitsiläisten päädyssä, mutta vaaralliset maalintekopaikat jäivät ensimmäisessä erässä vähiin.

Ottelun avausmaali syntyi vasta toisen erän puolivälissä, kun ZSC Lionsin Patrik Bärtschin napakka laukaus painui ylänurkkaan.

Jokerit paransi pelaamistaan päätöserässä ja isännillä oli heti erän alkuun muutama vaarallinen tekopaikka. Muun muassa Teuvo Teräväisellä oli edessään puolityhjä maali, mutta nuorukaisen laukaus epäonnistui.

Kotijoukkueen avausosuma vaati hieman hyvää onnea. Juhani Tyrväinen heitti kiekon kulmasta maalin eteen, josta se pomppi Lions -puolustajien kautta ohi hölmistyneen sveitsiläisvahti Lukas Flüelerin.

Maalinjälkeinen vaihto ei mennyt Jokereilta aivan nappiin. Lions-hyökkääjät syöttelivät helsinkiläisviisikon pyörryksiin, eikä Irvingillä ollut mitään mahdollisuuksia torjua, kun Bärtschi ampui illan toisen maalinsa Ronalds Keninsin syötöstä.

Katse kohti paikallistaistoa

Jokereilla on neljän European Trophy -ottelun jälkeen kasassa kolme pistettä. ZSC Lions nousi voiton myötä kuuteen pisteeseen. Länsilohkoa johtaa yhdeksän pistettä kerännyt Frölunda Indians.

Sveitsiläisten pelit jatkuvat perjantaina Färjestadia vastaan, kun taas Jokerit kohtaa paikallisvastustaja HIFK:n ensi viikolla kahdesti.

Helsinkiläisjoukkueiden keskinäiset välit ovat olleet tavallista kireämmällä viime kauden ylilyöntien jälkeen, mutta Väänänen ei usko, että ensi viikonloppuna nähtäisiin mitään tavallisesta poikkeavaa.

- Varmasti niihin peleihin saadaan enemmän yleisöä ja tunnelmaa, mutta ei siinä mitään sen kummempaa ole.