TPS:n taktiikka ei tuottanut tulosta

TPS lähti jälleen kerran Jalosen mainostamaan "poltetun maan taktiikkaan". Jokerit kuitenkin sai murrettua kahdesti Tepsin muurin, ja kun TPS ei vastaavaan kyennyt toisessa päässä, jäi pisteet Ilmalan radan varteen.

TPS:n nuori maalivahti Teemu Lassila oli heti alusta asti loistovireessä. Erinomaisia otteita viime aikoina esittänyt Lassila nolasi nimekkäät jokerihyökkääjät yksi toisensa jälkeen. Jokerien saadessa ylivoiman hoiti Jokerien ylivoimaviisikko Lassilalle lepohetken, sillä Jokerit ei laukonut kertaakaan maalia kohti. Ja erän lopussa alkoivat vedot suuntautua yli ja ohi.

Jokerit osuu ja ei osu

Toisessa erässä sitten nähdään tilastokummajainen. Jokerit laukoo kyllä, mutta vedot menee lähes poikkeuksetta yli ja ohi. Jokerien Kari Lehtoselle merkataan 13 torjuntaa, kun taas toisessa päässä Lassila saa tililleen vain yhden torjunnan. Ja kun koko erässä Lassilaa kohti ammutaan kaksi kiekkoa, toinen niistä merkataan maaliksi.

Jokerien Nemirovsky sai Jussi Timosen harhasyötön haltuunsa ja vapautti Petri Pakaslahden maalintekoon. Pakaslahti nosti aivan maalin edestä yläkulmaan, Lassilan hanskakäden huitoessa turhaan tyhjää. Tämä tilanne oli viimeinen koko illan epävarmasti pelanneelle Timoselle, ja loppupeli menikin mukavasti penkin päässä istuen.

Haparointia ja voittomaali

Kolmannen erän hienoudet jäivät vähiin. TPS lähti toki voittamaan ottelua, mutta sitä varten pitäisi tehdä maaleja. Jokeritkin sai odottaa toista ja viimeistä maaliaan viimeiselle minuutille asti. Silloin Nemirovsky vapautti jokerileirin piinasta kiertämällä Lassilan Pakaslahden syötöstä. Mutta paikkoja oli toki ennenkin. Väliin mahtui hukattu 5-3 ylivoima ja läpiajoja. TPS oli kuitenkin aseeton Jokerien edessä, ja Kari Lehtonen sai nollapelinsä helpohkon oloisesti.

Valmentajia hymyilytti

Voittajan on aina helppo hymyillä. Jokeriluotsi Raimo Summanen pohti jo tulevia pudotuspelejä sekä niihin sopivia kentällisiä. Toki itse ottelustakin oli sanottavaa.

- Siihen nähden miten me luisteltiin tänään, olen tosi tyytyväinen että jaksettiin.

- Meillä oli hirveä määrä paikkoja, 24 maalipaikkaa. Moni jätkä tuhri viis-kuus selvää paikkaa. Me saatiin ihan käsittämätön määrä paikkoja.

Tappion kärsineen Palloseuran käskijä Kari Jalonen ei ollut maailman masentunein vaikka tärkeät pisteet jäivät saamatta.

- Yksi kiekon menetys toisessa erässä Timoselta ja kaveri rankaisi siitä. Muuten me pelattiin taktiikan mukaan. Tällä kertaa ei tuottanut tulosta.

- Tilanne on helpompaa tasatilanteessa kuin maalin tappioasemassa. Joni Liuksen poissaolo näkyi pelissä.