Ruudun rankkarit ratkaisivat voiton Jokereille

Ben Eaves teki paluun Jokerien kokoonpanoon.
Kuva © Matti Korpi
Jokerit ja TPS kohtasivat toisensa jo neljännen kerran kuluvalla kaudella. Tasaisen ottelun voittajaksi selviytyi Jokerit, joka vei kotiottelun nimiinsä 3-2-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen.

Perjantai-ilta ja 9000-päinen yleisö ei riittänyt herättämään Jokereita ja TPS:ää, sillä joukkueet tahkosivat Areenalla tasapaksun kamppailun. Voittajaksi selviytyi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen kotijoukkue Jokerit. Ratkaisija oli kahdesti voittomaalikilpailussa onnistunut Jarkko Ruutu.

- Rehellisyyden nimissä kahdesta pisteestä pitää olla tyytyväinen, sillä olimme tänään ahtaalla. Jarkko Ruudun ja Eero Kilpeläisen suorituksia "pilkuissa" täytyy kiittää, Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi ottelun jälkeen.

- Kuudenkymmenen ottelun runkosarjassa on ylämäkiä ja vähän suvantovaiheita. Tällä hetkellä on pieni väsymys jokerijoukkueessa ja se on mielestäni ihan inhimillistä. Nämäkin vaiheet on pystyttävä käymään läpi ja näinä hetkinä joukkue mitataan. Muutama päivä ja ottelu eteenpäin ja Jokerit on entistä pirteämpi ja vahvempi taas, hän jatkoi.

Ottelun kaikki neljä osumaa iskettiin ensimmäisen 22 minuutin aikana, jonka jälkeen peli muuttui virkamiesmäiseksi puolustustaisteluksi. Lähimpänä maalintekoa ottelun jälkimmäisellä puoliskolla oli pariin otteeseen hyvään paikkaan päässyt Camilo Miettinen, jonka esityksiin TPS-päävalmentaja Juha Pajuoja olikin ottelun jälkeen tyytyväinen.

- Hän toi meille yhden ketjun lisää pelaamiseen. Siinä ketjussa viilettää kolme samanlaista smurffia. He puhuvat paljon ja erittäin hyvä esitys heti ensimmäiseen peliin. "Cami" on kaiken kaikkiaan positiivinen persoona ja tuo varmasti meille koppiin ja pelaamiseen lisää, Pajuoja sanoi.

- Ilme puolustussuuntaan oli tänään hyvä, mutta erikoistilanteita pitää vielä käydä läpi ennen Ässät-ottelua, hän jatkoi.

Rikkonainen avauserä

Ottelun avauserä oli jäähyjen sävyttämä, sillä joukkueet ottivat yhteensä seitsemän kaksiminuuttista. TPS aloitti maalinteon kuitenkin tasakentällisin, kun joukkueen nelosketju punnersi illan avausosuman. Ensin Henri Tuominen haki avopaikassa vielä syöttöä, mutta seuraavassa tilanteessa keskushyökkääjän ruuti oli kuivempaa, kun hän iski maalin edestä kiekon verkon perukoille.

TPS oli viidellä viittä vastaan isäntiä edellä ja kovan paineen ansiosta se hankki Jokereille erän aikana neljä jäähyä. Vierasjoukkue pääsi yrittämään toista osumaa jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta minuutin ja 48 sekunnin aikana turkulaisten paras yritys oli blokattu laukaus.

- Loistavaa alivoimaa, se oli ehdottomasti meidän paras osa-alue tänään, Lämsä kiitteli.

Jokerien tasoitus tuli ylivoimalla, kun Niko Karhu istui kaksiminuuttista taklattuaan Ruudun kumoon keskialueella. Ylivoimaa oli jäljellä vain kolme sekuntia, kun Teemu Erosen napakka ranneveto tasoitti lukemiksi 1-1.

Erän kolmas osuma syntyi tasavajaalla, kun Ossi Väänänen ja Rasmus Ristolainen istuivat kummatkin jäähyaitiossa. Uran ensimmäisensä osumansa edellisessä kamppailussa iskenyt Niklas Friman laukoi kiekon siniviivan jälkeen, josta peliväline kimposi pakin jalasta suoraan Tero Koskirannan lapaan. Eero Kilpeläinen ei ehtinyt reagoida pomppukiekkoon ja Koskiranta sai sijoittaa kiekon lähes tyhjään maaliin.

Pilli taskuun toisessa erässä

Jokerit pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun Tapio Laakso istui jäähyllä koukkaamisesta. Kotijoukkueen ylivoima pyöri aikansa, kunnes aivan ylivoiman lopussa Nichlas Hardt iski ottelun tasoihin komean kuvion päätteeksi. Ilari Filppula pelasi kiekon maalin kulmalle nousseelle Jeremy Dehnerille, joka siirsi kiekon vielä takatolpalla päivystäneelle tanskalaiselle.

Toisessa erässä joukkueet pelasivat pääosin viidellä viittä vastaan, sillä erässä kirjattiin vain kaksi jäähyä. Molemmat joukkueet sumputtivat keskialueen hyvin ja peli pyöri lähinnä kulmissa. Jokerien valmennusjohto hakikin energiaa pyörittämällä ketjurulettia toisen erän puolivälistä alkaen. Myös vasta kaukaloihin palannutta Filppulaa säästeltiin.

- Hänellä on pientä vammaa vieläkin ja edelleen mennään päivä kerrallaan. Ei haluta ottaa riskejä pelaamisen ja tekemisen suhteen. Katsotaan taas rauhassa lääkärin kanssa tilanne, kun lähdetään ensi viikkoon, Lämsä kertoi.

Virkamieskiekkoa kolmannessa

Kolmas erä ei tarjoillut kiekkoyleisölle ihmeitä, sillä molemmat joukkueet keskittyivät lähinnä oman päänsä tukkimiseen. Jokerit oli hiukan niskan päällä erän alkupuolella ja Ruudulla oli hyvä paikka iskeä isännät johtoon erän alkuminuuteilla.

TPS:n pirtein hahmo kolmannessa erässä oli debyyttinsä turkulaispaidassa tehnyt Miettinen. Bluesista TPS:ään siirtynyt hyökkääjä pääsi Jarkko Hattusen oivasta syötöstä nokikkain Kilpeläisen kanssa, mutta Markus Nordlundin koukkaus esti maalinteon.

TPS pääsi yrittämään voitto-osumaa ylivoimalla, mutta tuloksetta. Jatkoajalla parhaat paikat siunaantuivat Jokereille ja etenkin Jani Ridalle. Jokerihyökkääjän laukaus pomppi Atte Engrenin suojuksista maaliviivalle, josta turkulaisvahti pelasti kiekon räpyläänsä. Ratkaisu haettiin lopulta voittomaalikilpailusta, jonka ratkaisija oli kahdesti onnistunut Ruutu.

Jokerit jatkaa otteluitaan seuraavan kerran tiistaina Hakametsässä, jossa vastaan asettuu Ilves. TPS pelaa jo seuraavana päivänä Porissa Ässien vieraana.