Jokerit jatkoi TPS:n ahdinkoa

Areenan isäntä Jokerit piti sarjapisteet Helsingissä ottelussa Turun Palloseuraa vastaan. Vierailijajoukkueen puhti katosi jo muutaman minuutin pelin jälkeen mystisesti ja Jokereille jäi lopulta verrattaen helppo työ korjata voitto kotiin maalein 5-2.

- Ei me voitosta pelattu missään vaiheessa, totesi TPS:n päävalmentaja Jukka Koivu rehellisesti pelin jälkeen.

Ennakossakin käsitellyt takavuosien hegemoniapelit olivat muisto vain, kun puolillaan katsojia olevalla Areenalla tänään pelattiin. Mutta ei ilta aivan kehnokaan ollut, vaikka perusilme olikin kovin laiskanpulskea. Jokerit latasi muutaman komean maalin.

TPS:n ote ottelusta kesti osapuilleen viitisen minuuttia, jolloin joukkue taklasi pariin kertaan terhakkaasti ja luisteli vauhdilla. Tilanteita se ei kuitenkaan saanut juuri luotua Kimmo Peltosen oivaa laukaisupaikkaa lukuunottamatta. Jokerit oli alussa ihmeissään, mutta kotijoukkueenkin kone käynnistyi tuon viisiminuuttisen jälkeen.

Teemu Laine jatkaa tehottomuuden kanssa tuskailuaan siitä, mihin viime kaudella jäi. Mies sai Jokereiden ensimmäisen hyvän maalipaikan hieman yllätyksenä, mutta ei osannut käyttää sitä hyväkseen. Tomi Mäen kausi on sen sijaan alkanut varsin hyvin. Mäen polkeminen jokaisessa pelissä on lupaavaa katsottavaa. Kauden toinen liigamaali Mäelle syntyi ajassa 5.16. Tänään kiekon kanssa juonikkaita otteita esittänyt Thomas Sjögren pääsi karkaamaan ketjukaverinsa kanssa kahdella yhtä vastaan, ja Mäki viimeisteli varmasti Sjögrenin nappisyötön verkon perukoille.

Turkulaisten peli sekosi suunnilleen avausmaalin tienoilla täysin. Lehtereillä ei kuitenkaan tarvinnut katsella sekavaa kohellusta, sillä oikeastaan turkulaisten peli loppui kokonaan. Sami Helenius oli päästää TPS:n mukaan peliin kahden minuutin jäähyllään, mutta TPS:n aloitellessa ylivoimaansa Timo Vertala pääsi karkuun purkukiekon perään. Turkulaisten maalivahti Teemu Lassila yritti vastaantuloa, mutta epäonnistui pahoin ja Vertala pääsi siirtämään kiekon tyhjiin.

TPS:n päävalmentaja Jukka Koivu yritti tässä vaiheessa herätellä joukkuettaan aikalisän turvin, mutta liikkeestä jäi varsin epäonnistunut maku, kun vain puoli minuuttia myöhemmin Mikko Eloranta otti turhahkon jäähyn hyökkäyspäässä Pasi Häkkisen kaatamisesta.

Ajassa 16.33 ottelu näkikin jo ratkaisunsa, kun Marko Jantunen esitteli parasta kiekollista osaamistaan. Jantunen sai kiekon kahden TPS-pelaajan väliin ensimmäisen liigapisteensä saalistaneelta Sami Lepistöltä ja kikkaili lätkän hallitusti ohi Lassilan huolimatta pakkien roikkumisesta. Kaunis maali Jantuselta.

Loukkaantumisia

Peräti kolme pelaajaa jätti tänään kentän kesken leikin. Merkittävin oli Jiri Vykoukal, joka joutui pakkaamaan kamppeet jo alkulämmittelyn jälkeen. Miehen nilkka turposi syystä tai toisesta, eikä tähtipuolustajan jalka enää mahtunut kunnolla luistimeen. Jokereiden Samuli Jalkanen taasen särki polven sivusiteensä, ja edessä on alustavien arvioiden mukaan kuukauden sairasloma.

Kovan kohtalon koki myös TPS:n Jani Kiviharju. Kotijoukkueen Martti Järventie taklasi Kiviharjun lujaa plekseihin toisen erän alkupuoliskolla. Itse taklaus oli puhdas, vaikka hieman liikaa vauhtia Järventiellä olikin. Seurauksena oli kuitenkin Kiviharjun solisluun pomppaaminen kuopastaan. Sairasloman pituus myös Kiviharjun kohdalla on alustavasti kuukausi.

Jokerien viihdepaketti takkuaa

lue lisää.

Jokereiden Arto Tukiokin satutti itseään, mutta palasi myöhemmin ottelussa puudutuspiikkien voimalla kaukaloon.

Toinen erä sekava, kolmas pelailua

TPS sai isäntien hieman höllätessä mukavassa 3-0 –tilanteessa hieman kirinpoikasta käyntiin. Mikko Rautee kavensi 3-1:een, mutta Jokerit pääsi kuittaamaan jälleen kolmen maalin johtoon TPS:n otettua kaksi kaksiminuuttista pian Rauteen maalin jälkeen. Maalin iski kaukaloon palannut Tukio.

Jokerit suorastaan velttoili toisen erän loppupuoliskolla ja Kimmo Peltonen kavensi lukemiksi 4-2 Petri Pakaslahden kärsiessä rangaistustaan. Viimeiseen erään Jokerit kuitenkin tuli hillityn hallitusti hoitamaan homman alta pois, eikä TPS enää kyennyt kirittämään taisteluun pisteistä. Tommi Turunen kruunasi isäntien illan kiskaisemalla vihaisen rannekudin nollakulmasta TPS:n tolppien välissä jo tässä vaiheessa seisseen Tuomo Karjalaisen.Viimeinen erä ei yleisesti juuri tähtihetkiä yleisölle tarjonnut, vaan loppusummerin soittoa odoteltiin puolin ja toisin.

- Oli tärkeää ja hyvä asia, ettei tullut peräkkäisiä häviöitä, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Hannu Jortikka ottelun jälkeen tunnelmia viitaten edelliseen otteluun, jonka Jokerit hävisi Hämeenlinnassa.

- Oli merkillinen peli, summasi Jortikka ottelua.

Lämpeneekö Jokereiden kakkonen?

Jokerit on maaliensa puolesta levännyt alkukaudesta liikaa ykkösketjun Jantunen – Glenn Metropolit – Tomek Valtonen varassa. Tänään kuitenkin kakkonenkin sai tehoja aikaan, kun Tommi Turunen ja Timo Vertala tekivät maalin mieheen ja syöttöpisteitä päälle. Kakkosketju on siis ainakin tilastojen valossa piristymässä, vaikka peliesitykset eivät vielä kovin tasaisesti ihastusta herätäkään. Tänään tehot 1+2 kerännyt Timo Vertala on kuitenkin orastavasti lämpenemässä mukaan pistetehtailuun, ja tämä on tärkeä asia Jokereille. Vertalan liike on hyvällä tasolla.

Turkulaisten leiristä on onnistujia vaikea hakea. Maalivahti Lassilasta lähtien kaikki pelaajat olivat enemmän tai vähemmän vaisuja. Parhaaksi ehkä nostettakoon luottopakki Kimmo Peltonen, jonka jäällä ollessa ei kiekkoa haettu kertaakaan TPS:n repusta, ja mies vielä oli aktiivinen hyökkäyspäässäkin. Pahiten miinuksia keräili Antti Aalto.

Joukkueen päävalmentaja Jukka Koivu oli allapäin ottelun jälkeen. TPS:n kausi on alkanut varsin sekavissa merkeissä.

- Hetkeksi päästiin mukaan peliin 2. erän aikana, mutta ei sekään ollut oikein todellista, kommentoi Koivu.

- Ei se huutamalla sieltä tule, kyllä tässä nyt täytyy tarkkaa analyysiä tehdä, tuumaili Koivu lääkkeitä orastavaan kriisiin.