Tappara taisteli voittoon pitkän kaavan kautta

LIIGA / Raportti
Tulikuuma Olli Palola sinetöi voiton Tamperelaisille rankkarimaalillaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Nousukuntoinen Jokerit lähti haastamaan sarjakakkosen Tapparan vuoden viimeisessä liigapelissä. Joukkueet tarjosivat heti ottelun alusta alkaen vauhdikasta ja tasaista kiekkoviihdettä, josta lopulta Tappara vei ansaitun voiton rankkareilla.

Tappara tuli haastamaan kahden ottelun voittoputkessa otteluun lähteneen Jokerit. Kotijoukkue tuli otteluun hieman aktiivisemmin, mutta ottelun edetessä vierailija Tappara sai kenttätapahtumista koko ajan vahvemman otteen. Joukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli tyytyväinen näkemäänsä.

− Hyvä kiekkopeli, molemmat joukkueet vetivät täysillä. Tietenkin harmittaa tuo tasoitusmaali, koska toinen erä ja kolmannen erän eka kymppi oli meiltä todella vahvoja. Lisäksi oli hyvä nähdä, että meillä riitti energiaa myös jatkoajalle. Se oli kuitenkin aika vahvasti meidän hallussa.

Tappara vei vieraspisteet vahvalla joukkuepelillä, ei niinkään näkyvien yksilösuoritusten avulla. Tämän ajatuksen jakoi myös Rautakorpi.

− Hankala sanoa yksittäisiä onnistujia. Toki maalivahti oli erittäin hyvä. Lisäksi pakeista Nick Bailen pelasi hienon pelin. Kiekollinen pakki näytti hienosti luonnetta, kun peli meni hieman fyysisemmäksi.

Ensimmäisessä erässä laidat ryskyivät

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen tarjosi useita painavia taklauksia sekä jokusen vaarallisen maalipaikan. Isäntäjoukkue hallitsi hieman kenttätapahtumia tasakentällisin, kun taas puolestaan Tappara oli ylivoimapelissään huomattavasti vahvempi. Ennen kaikkea Tapparahyökkääjät Olli Palola ja Jan-Mikael Järvinen löysivät toisiaan esimerkillisesti. Jo aikaisemmista otteluista tutun trendin mukaisesti isäntien ylivoimapelaaminen ei ottanut millään onnistuakseen.

Kumpikin joukkue sai luotua erässä muutaman potentiaalisen tekopaikan, joista paras siunaantui jokerihyökkääjä Tomi Mäelle, joka pääsi Mikko Kousan oivan syötän seurauksena nokikkain Juha Metsolan kanssa. Metsola selvitti kuitenkin tilanteen tyylikkäällä jalkatorjunnalla.

Toinen erä vieraiden komennossa

Toiseen erään Tappara tuli erittäin vahvasti. Joukkue pääsi pelaamaan erän alussa puolitoista minuuttia ylivoimaa, joka ei kuitenkaan vielä tuottanut ottelun avausmaalia. Vieraat jatkoivat vahvaa vaihettaan myös jäähyn jälkeen, jolloin jokerivahti Leland Irving joutui venymään useisiin huipputorjuntoihin. Ottelun avausmaali syntyi erän kolmannella minuutilla kun Tapparan Markus Kankaanperä pääsi maalin edestä nostamaan paluukiekon ohi Irvingin.

Jokereille tarjottiin hyvä mahdollisuus tulla ottelussa tasoihin kun se pääsi pelaamaan lähes minuutin viidellä kolmea vastaan. Joukkueen ylivoimapeli oli edelleen kuitenkin varsin tehotonta. Harvat laukaukset suuntautuivat reilusti ohi maalin, tai jäivät aktiivisesti pelanneiden Tapparan alivoimapelaajien blokkaamiksi.

Jokerit vie ottelun rankkareille

Kolmannessa erässä Tappara jatkoi siitä mihin toisessa erässä jäi. Vieraat sai ensimmäisen viiden minuutin aikana luotua muutaman vaarallisen tekopaikan, mutta ei saanut yllätettyä tulikuumaa Irvingiä. Jokerit sai erän kuudennella minuutilla Ladislav Nagyn johdolla hetkeksi vahvan paineen Tapparan päätyyn, joka päättyi tulokaspuolustaja Oskari Mannisen liiga-uran avausmaaliin. Tasoitusmaalilla isännät pakotti Tapparan jatkoajalle.

Tapparan kapteeni Ville Nieminen oli hieman pettynyt kolmannen erän kulkuun.

− Kyllähän se vähän harmittaa kun kaveri tuli tasoihin. Kaksi viimeistä erää meillä oli jalka raikkaana ja silmä kirkkaana, mutta pari virhettä siihen ja kaveri tuli tasoihin. Kyllä me lähdettiin siinä viimeisellä kympillä hakemaan kolmea pistettä, mutta ihan ei tänään riittänyt.

Jatkoaika ei tuonut otteluun ratkaisua, joten voittajaa jouduttiin hakemaan rankkareilla. Lopullisen ratkaisun iski Tapparan kultakypärä Palola, mutta myös Nieminen pääsi väläyttelemään osaamistaan, jonka tuloksena syntyi upea rankkarimaali. Nieminen mietiskeli näyttävän ratkaisun taustoja hieman arvoituksellisesti pilke silmäkulmassa.

− Kyllähän sitä nuorena poikana tullut oltua mukana ulkojäillä ja pihapeleissä, tai sitten niitä käytettäviä kikkoja ei voin ole kovin montaa.

Isäntien ainoa onnistuja rankkareilla oli Janne Lahti.

Molempien joukkueiden urakka jatkuu perjantaina vierasotteluilla, kun Tappara matkustaa Turkuun ja Jokerit Hämeenlinnaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle