Jokerit jatkoi Marskin putkeaan

Jokerit voitti neljännen kerran peräkkäin Marski cupin lyötyään Tapparan maalein 3-2 (2-0, 1-2, 0-0).

Ottelun ensimmäinen erä oli ajankohtaan nähden hyvää jääkiekkoa, mutta toinen ja varsinkin kolmas erä paljasti vähälukuisille katsojille selvästi sen, mistä tässä oli kysymys: harjoitusottelusta vajaan kuukauden päästä alkavaan sarjaan.

Ensimmäinen erä

Marski cupin finaalissa ei ainakaan ensimmäisessä erässä mistään huomannut, että Jokerit päätti edellispelinsä vasta yhdentoista aikaan illalla. Kun peli alkoi, alkoi myös Jokereiden vyörytys Tapparan Sasu Hovin vartioimalle maalille. Saipaa vastaan Jokerit ei pystynyt maalaamaan edes jatkoajalla, mutta nyt olikin vastassa hyökkäävämpi joukkue. Ja maaliverkot olivat ensimmäisen kerran tötteröllä jo ajassa 1.29 kun Glenn Metropolit pyöräytti maalinedustahässäkän jäkeen kiekon kauniisti rystyltä sisään. Miinus meni Tapparan Aleksandr Barkovin johtamalle kakkoskentälle. Viiden minuutin kohdalla Tapparan Atte Pentikäinen otti estämisestä jäähyn, mutta Jokereiden ylivoima ei ollut kohdallaan. Kuvioita toki löytyi, mutta pakkien laukauksiin ei löytynyt halukkaita maskimiehiä ja niinpä numerot 1-0 säilyivät. Tapparan jäähyn aikana Tapparan Arto Kuki taklasi voimallisesti Jokereiden Sami Heleniusta.

Tappara pääsi pelaamaan ylivoimaa ajassa 7.05 kun Tomek Valtonen joutui kampituksesta jäähylle. Tapparan ylivoima toimi kun jäällä oli pakkipari Descoteux – Kangasniemi, mutta laukaukset jäivät tuloksettomaksi. Pian Jokereiden jäähyn päätyttyä Valtteri Filppula passasi upean syötön Tomek Valtoselle ja Tomek siirsi Hovin längistä Jokerit 2-0 johtoon. Tämän jälkeen Jokereiden Marko Jantusella puolittain läpiajo, mutta sen Hovi torjui. Ajassa 12.14 Jokereiden Sami Lepistö rakensi avopaikkaa, mutta lopulta kiekko ajautui Valtosen laukauksesta Hovin alle. Ajassa 13.49 Jantunen otti kampituksesta jäähyn ja Tappara sai tilaisuuden päästä mukaan otteluun. Tapparan yv-kuviot olivat kuitenkin tehottomia ja peliä pelattiin välillä pitkät tovit Tapparan päässä. Ajassa 16.50 Jokereiden Metropolit ja Teemu Laine pääsivät ylivoimahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan, mutta Hovi torjui Metroplotin laukauksen.Vielä muutama sekunti ennen erän päättymistä Metropolit syötti Marko Jantuselle avopaikan, mutta Hovi torjui jälleen. Ensimmäinen erä oli harjoitusotteluksi hyvää jääkiekkoa. Erä oli myös Jokereiden lievää hallintaa alusta loppuun, josta kertovat torjunnatkin 12 Hovilla ja kahdeksan Häkkisellä. Lukemat siis 2-0 Jokereille ensimmäisen erän päätyttyä.

Toinen erä

Erä ehti vanheta vain 1.15 kun Jantunen & Metropolit syöttivät täydellisen avopaikan Teemu Laineelle ja kiekko oli verkossa, kello pysäytetty ja tulostaulu päivitetty lukemmin 3-0. Pian maalin jälkeen Tappara pääsi pelaamaan ylivoimaa kun Jalkanen otti kaksiminuuttisen estämisestä. Ensimmäisen jäähyminuutin parhaan paikan rakensi Kimmo Koskenkorva, mutta maalin asti ei sekään tilanne kantanut. Mutta samaan aikaan jäähyn päättymisen kanssa Stefan Öhman nousi kulmauksesta röyhkeästi maalille ja lirutti kiekon Häkkisen ohi takakulmaan. Näin lukemet olivat 3-1. Heti Tapparan maalin jälkeen Jokerit pääsi ylivoimalle. Minkäänlaisia tekopaikkoja Jokerit ei kuitenkaan pystynyt luomaan, vaan Tappara purki kiekot rauhallisesti Jokereiden päätyyn. Ensimmäinen maali selvästi vapautti Tapparan peliä. Jokerit sai kuitenkin uuden tilaisuuden erän seitsemännellä minuutilla kun Hovi huitaisi kiekon suoraan ulos kentältä. Paras ja oikeastaan ainoa paikka osui Teemu Laineelle, jonka lähilämäri viuhui Hovin syliin.

Sitten ajassa 8.59 Jokerit sai 2+2 mintuuin jäähyn Lepistön mailan osuttua Tapparan Atte Pentikäisen kurkkuun. Pentikäisen peli päättyi siihen. Samasta tilanteesta Levonen tuomitsi Pentikäiselle kampituksesta kahden minuutin jäähyn... No, kaipa myös rikottu ja kaatuva pelaaja on vastuussa mailastaan? Tapparalle siis kahden minuutin ylivoima ja ,kun Timo Vertala koukkasi vielä sen jäähyn aikana Tapparan pelaajan, pääsi Tappara pelaamaan 5-3 ylivoimaa. Jokereille tulossa ollut 5-4 ylivoima muuttui siis 3-5 alivoimaksi. Tappara ei kuitenkaan etsikkoaikaansa käyttänyt ja osittain se johtui myös siitä, että Levonen arpoi seuraavaksi jäähyn Tapparalle. Arpoi on aivan oikea sana, sillä siistissä erässä istui parhaimmillaan kaksi pelaajaa jäähyllä molemmilta joukkueilta samaan aikaan.

Ennen toisen erän 14. minuuttia Tapparan Saravo laukoi tiukan jäänuoliaisen, mutta harmikseen hivenen ohi Jokereiden maalin. Ajassa 15.09 Tappara onnistui rakentamaan sekavasta tilanteesta Jokereiden avustuksella erittäin hyvän maalinpaikan, mutta Pasi Häkkinen kesti. Sitten nähtiin hieno yksilösuoritus: Tapparan Arto Kuki päätti jo oikeastaan ohi menneen tilanteen pari minuuttia ennen erän loppua 2-1 ylivoimahyökkäyksen Janne Ojasen syötöstä ja lukemat kaventuivat jälleen. Jokerit sai pelata ylivoimaa loppuerän kun Turo Virta otti kahden minuutin jäähyn, mutta maalinteko ei enää onnistunut. Näin erä 2-1 Tapparalle ja koko ottelun lukemat kahden erän jälkeen 3-2 Jokereille. Erän torjunnat Häkkinen kuusi ja Hovi seitsemän. Kokonaisuutena toinen erä oli huonompaa jääkiekkoa kuin ensimmäinen. Peliä pilasivat myös lukuisat, osittain turhat jäähytuomiot.

Kolmas erä

Tappara lisäsi kolmannen eräs alussa selvästi luistelua ja Jokerit joutui ahtaalle, mutta joukkueen puolustus peitti Tapparan rakentelut hyvin. Tappara Barkov otti erän vajaan neljän minuutin kohdalla jäähyn ja Jokerit sai ylivoiman, mutta ainoa kunnon laukaus oli Vertalan siniviivalämäri. Heti perään ajassa 5.49 Tappara sai joukkuerangaistuksen kun joukkue erehtyi jäällä olevien pelaajien määrässä. Tämäkin Jokereiden ylivoima kuihtui tehottomaan pörräykseen Tapparan alivoimanelikon pakottaessa Jokerit kulmiin. Erän puoliväliin mentiin vuorohyökkäyksin, mutta pelin taso oli laskenut huomattavasti ensimmäisestä erästä. Ajassa 11.10 Jokereiden Järventie veti suoraan syötöstä, mutta Hovi poimi vedon hanskaansa alakulmasta. Heti perään hässäköitiin Jokereiden maalilla, mutta Häkkinen kesti ja maalilukemat pysyivät entisellään.

Levonen puhalsi kulmaruuhkasta ajassa 14.22 Tapparan Barkoville estämisestä jäähyn ja Jokerit pääsi jälleen ylivoimalle, mutta sen tuloksena oli niin sekavaa pelaamista, että Jokerit sortui vaihtovirheeseen ja sai siitä kahden minuutin jäähyn. Näin Tapparan 55 sekunnin yllivoima alkoi ajassa 16.22, mutta senkään aikana ei nähty yhtään laukausta kohti Jokereiden maalia. Varsinkin kolmannessa erässä näki selvästi sen, että joukkueiden pelituntuma on vielä hakusessa. Mutta niinhän se pitää elokuussa vielä ollakin. Jokerit innostui sen verran luistelemaan ja painamaan peliä erän toiseksi viimeisellä minuutilla Tapparan päätyyn, että Hovin ottamista maalilta ei voitu millään tehdä. Sekin nähtiin ajassa 19.30 ja aikalisäkin ajassa 19.51, mutta yhtään kertaa ei Tappara enää ehtinyt laukomaan. Jokereiden hyvä toiseksi viimeinen minuutti esti Tapparalta todellisten ratkaisujen yrittämisenkin. Näin kolmas erä 0-0 ja koko ottelu siten 3-2 Jokereille.

Suomen Neito palkintoraateineen palkitsi ottelun parhaana Jokereiden Sami Heleniuksen.

Jälleen kerran Marski cupin loppuottelussa kohdanneet Jokerit ja Tappara olivat tehnet muutamia muutoksia sitten edellispelin. Tapparalta olivat poissa hyökkääjät Miikka Jäske ja Marko Ojanen. Jokereista kentällä ei nähty nuoria puolustajia Mikko Kaltevaa ja Kevin Kanteeta. Lisäksi Jokereiden hyökkääjistä eivät tässä ottelussa pelanneet Sean Bergenheim, Arto Koivisto, Mikko Ruutu, Thomas Sjögren ja Sami Tervonen. Molemmat joukkueet olivat myös vaihtaneet maalivahtia. Tapparan maalilla pelasi nyt Sasu Hovi ja Jokereiden maalilla Pasi Häkkinen.