Jokerit nousi voittoon

LIIGA / Raportti
Jokerien ja SaiPan välinen ottelu näytti päätöserän kahdeksannelle minuutille asti noudattavan viime ajoilta tutuksi tullutta kaavaa. Jokerit päästi vieraansa kolmen maalin karkumatkalle ennen kuin heräsi pelaamaan ottelun voitosta. Lopulta kotijoukkue päätti neljän ottelun tappioputkensa ja jatkoi samalla SaiPan vastaavaa putkea.

Jokerit nousi kolmen maalin takaa-ajoasemasta 4–3-voittoon SaiPaa vastaan. Kotijoukkueen tehopelaajina häärivät Tomi Mäki, Juha Lind ja Semir Ben-Amor. Mäelle ja Lindille lauantai-illan pisteet olivat kauden ensimmäiset.

– Duunariketju Mäki–Lind–Ben-Amor on tällaisessa pelissä omimmillaan, kun taistelu nousee suurimpaan osaan, pohti jokerivalmentaja Hannu Aravirta.

Jokerien nousu toden teolla kolmannen erän kahdeksannella minuutilla, kun Miikka Jouhkimainen syötti huolimattomasti taaksepäin hyökkäysalueella. Jokerien ykkösketju pääsi hyökkäämään rintamana, Fredrik Bremberg tarjoili Jukka Hentuselle avopaikan, jonka tämä käytti varmasti.

2–3-maalin jälkeen jäällä oli vain yksi joukkue. Vain 40 sekuntia kavennusmaalin jälkeen Jokerit tuli tasoihin. Mäki kaivoi kiekon kulmasta Ben-Amorille, joka löysi toisesta aallosta Marko Kauppisen. Kauppinen laukoi ranteelta kauden avausosumansa.

– Me olimme ihan lampaita lopussa. Ruvettiin jokaista varjoakin väistämään, surkutteli SaiPa-käskijä Ari-Pekka Selin.

Ottelun voittomaali oli myös Mäen ketjun käsialaa. Lind nousi kulmasta siniviivalle ja tyrkkäsi kiekon maalia kohti. Kiekko pomppi Mäelle, joka laukoi sen varmasti häkkiin.

– Onnekkaitakin oltiin tänään, mutta ennen kaikkea pelaajien päättäväisyys täällä kopissa erätauolla oli hienoa. Muisteltiin kärppäpeliä, että tultiin vielä ihan lopussa vielä siinä kuitenkin maalin päähän, Aravirta kertoi.

– Kun ajatellaan taustoja ja tämän ottelun käänteitä, niin nostan kyllä hattua joukkueelle metrin korkeuteen. Uskoa riitti kopissa ja tultiin takaa vielä. Ei kauniilla tavalla, mutta tultiin.

Toisen erän alku SaiPan shokkihoitoa

Kotijoukkue hallitsi ottelun avauserää kolmen ylivoimapelinsä turvin. SaiPa pelasi kuitenkin erinomaista alivoimaa.

– Hyvä että alivoima toimi, aika kovalla prosentilla tulivat ensimmäiset jäähyt meille, Selin kritisoi tuomarikaksikkoa Jukka HakkarainenTom Laaksonen.

Vierasjoukkue pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle toisen erän alussa. Mikko Kalteva ehti istua jäähypenkillä vain 12 sekuntia, kun kiekko oli ensimmäisen kerran Juuso Riksmanin takana. Tyler Redenbach pääsi laukomaan vapaasti, ja Shayne Toporowski ohjasi keskushyökkääjän laukauksen maaliin.

Minuuttia myöhemmin kiekko oli jälleen jokerimaalissa. Osuma kuitenkin hylättiin potkaisemalla tehtynä. Samasta tilanteesta Marko Kauppinen sai kuitenkin kaksiminuuttisen koukkaamisesta.

SaiPa rankaisi jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Antti Nyrhinen, joka pääsi iskemään takatolpalta 0–2-osuman. Syöttöpisteet maaliin merkkauttivat Toporowski ja Redenbach.

– Nostettiin toiseen erään kamppailuvoimaa. Saatiin peli haltuun ja numeroita taululle, Selin kertasi.

Tappioasemassa Jokerien peli sekosi täysin. Hyvä osoitus tästä oli vierasjoukkueen kolmas täysosuma. Riksman torjui Jouhkimaisen laukauksen suoraan eteensä. Vaikka välissä oli kaksikin jokeripuolustajaa, ehti irtokiekkoon ensimmäisenä Jarno Koskiranta, joka tuikkasi sen Riksmanin ohi. Maali oli Koskirannalle liigauran ensimmäinen.

– Kaveri teki erittäin köpelöllä tavalla kolme maalia. Kauheata shokkihoitoa ja jääkuutioita koko joukkueen niskaan, Aravirta päivitteli.

Kolmannen takaiskumaalin jälkeen Jokerit vaihtoi maaliin Mikko Strömbergin. Samalla Aravirta tiivisti joukkojaan kolmeen hyökkäysketjuun. Ottelun päätöserässä tiivistyivät myös kotijoukkueen takalinjat, kun Sami Helenius jäi aukomaan vaihtoaition luukkua.

Jokerien ensimmäisen kavennusmaalin viimeisteli Tom Koivisto tyhjään SaiPa-maaliin. Koiviston maalin alusti Lind, joka ajoi voimalla maalille ja törmäsi Jere Myllyniemeen.

Erikoistilanteet SaiPalle

Vaikka Jokerit onnistuikin päättämään tappioputkensa, jäi sille vielä runsaasti petrattavaa. Erityisesti erikoistilannepelaamisessa vierasjoukkue oli isäntiään reilusti edellä.

– Meille tarjottiin voittoa erikoistilanteiden kautta, mutta ei kelvannut tänään, Selin harmitteli.

Aravirta puolestaan muistutti, että Jokeritkin oli lähellä ylivoimaosumaa.

– Mitään muuta oikeastaan ei ole tehty keskiviikon jälkeen kuin harjoiteltu, katsottu videolta ja puhuttu ylivoimasta ja alivoimasta. Kohtuuttomalta tuntui, että meillä on tolpat ja kun vastustaja hosottaa sinne päin, niin se on maalissa.

SaiPalle tappio oli jo viides perättäinen. Neljä kertaa vastustaja on ollut maalin verran parempi.

– Lopputuloksessahan ei ole mitään uutta. Maalin tappioitahan tässä on hakattu ees sun takas, Selin muisteli.

Seuraavan kerran SaiPa pääsee yrittämään tappioputkensa katkaisua torstaina, kun se saa vieraakseen Ilveksen. Jokerit puolestaan matkustaa samalla kierroksella Jyväskylään JYPin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle