Ylivoimamaalien ilta kääntyi Jokereille

LIIGA / Raportti
Tästä tilanteesta syntyi Jokerien kolmas ylivoimamaali, johon ottelu ratkesi.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerien ja Pelicansin välisen ottelun valopilkkuja olivat kummankin joukkueen ylivoimakoostumukset, jotka väsäsivät ottelussa yhteensä viisi täysosumaa. Lisäksi tapahtumaa väritti myönteisessä mielessä hyväntekeväisyystempaus, joka täytti kaukalon pehmoleluilla. Synkempää väriä jäälle toi Kimmo Koskenkorvan loukkaantuminen.

Helsingin Jokerit ja Lahden Pelicans juhlivat molemmat ylivoimalla lauantain liigakierroksella. Ottelun neljä ensimmäistä jäähyä päättyivät kukin ennen aikojaan, kun kumpikin joukkue osui kahdesti. Kolmannen alivoimansa Pelicans selvitti, mutta neljäs oli liikaa – sen aikana Jokerit siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan.

Pelicansin karvaus- ja ohjauspeli oli Jokereille myrkkyä ottelun kahden ensimmäisen erän ajan. Kun vieraat joutuivat takaa-ajoasemaan, ei peruuttaminen punaviivalle enää riittänyt, ja keskialueelle avautui tilaa.

– Vaikka saimme ensimmäisen syötön ulos omalta alueeltamme, vastassa oli edelleen viisi heikäläistä, kuvaili Jokerien Jeremy Dehner Pelicans-sumppua.

– Kun ottelu eteni, saimme peliä avattua paremmin – kiekkoja syvään ja karvauksen päälle. Pystyimme myös pitämään kiekon hallussamme, emmekä menettäneet sitä joka kerta siniviivaa ylittäessämme, Dehner jatkoi.

Johtoasemassa Jokerit sai kiekollisen pelinsä ja hyökkäysrytminsä vihdoin kohdalleen. Kotijoukkueen ainoa tasakentällisin tehty maali syntyi juuri suorasta hyökkäyksestä, kun Jani Rita säntäsi läpiajoon Antti-Jussi Niemen syötöstä. Pelicans pääsi vielä maalin päähän, mutta lopussa Rita kaunisteli loppulukemia tyhjään maaliin.

Koskenkorvan verivana säikäytti

Ottelun ikävin tilanne sattui toisessa erässä, kun Kimmo Koskenkorva punnersi alivoimalla kohti Jokerien maalia. Jokerien Mikko Kousa onnistui pysäyttämään Koskenkorvan, mutta kun kaksikko kaatui, Kousan luistin viilsi Pelicans-laiturin käsivarteen syvän haavan.

Koskenkorva ryntäsi saman tien pukukoppiin paikattavaksi, ja joutui jatkamaan sieltä sairaalahoitoon. Vamman vakavuudesta ei vielä ole tarkempaa tietoa.

Jäälle jäänyttä verivanaa siivottiin lähes yhtä pitkään kuin Jokerien avausmaalin jälkeen kaukaloon sataneita pehmoleluja, mutta ottelu pääsi lopulta jatkumaan.

Dehner paikkasi laidassa

Jokerien hyökkäyksestä puuttui lauantaina jälleen pitkä liuta pelaajia, joten Dehner sai komennuksen laitahyökkääjän paikalle. Amerikkalainen ei edes muistanut, koska olisi viimeksi esiintynyt hyökkääjänä tosipelissä, mutta tottuminen outoon pelipaikkaan oli silti yllättävän kivutonta.

– Kun pelaa itse puolustajana, tietää kyllä, missä haluaisi hyökkääjien olevan. Yritin siis mennä niille alueille, auttaa puolustajia parhaani mukaan ja tehdä hommasta mahdollisimman helppoa, Dehner kuvaili.

– Meni siinä ehkä vaihto tai kaksi, että löysi paikkansa jäällä, mutta tärkeintä on kuitenkin pelata fiksusti ja pysyä kiinni kiekossa.

Valmennusjohdon näkökulmasta Dehner oli helppo valinta hyökkääjän paikalle. Amerikkalaisen luistelu ratkaisi asian.

– Halusimme tänään isolle jäälle luisteluvoimaisen pelaajan laitaan. Meiltä löytyy kuitenkin kahdeksan liigatason puolustajaa, niin ajattelimme, että on varaa heittää sieltä yksi ylös. Tänään se toimi hyvin, päävalmentaja Tomi Lämsä kuittasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle