Pelicans vei pisteet tyvipään taistossa

Lahden Pelicans katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja kohensi hieman tukalaa asemaansa kaatamalla tiistai-iltana Jokerit Ilmalassa. Tärkeät kolme sarjapistettä irtosivat lopulta lukemin 3-5 (0-2, 2-2, 1-1). Tappion kärsinyt Jokerit sen sijaan tippui jälleen sarjajumboksi.

Tappioiden sävyttämän tuskaisen syksyn rasittamat joukkueet eivät esittäneet harvalukuiselle helsinkiläisyleisölle kovinkaan mieleenpainuvaa kiekkoviihdettä. Molemmat osapuolet sortuivat ottelussa helppoihin virheisiin, joista vastapuoli pääsi vuorollaan rankaisemaan. Tällä kertaa Pelicans oli ratkaisuhetkillä kotijoukkuetta terävämpi ja vei arvokkaat pisteet mukanaan Lahteen.

– Eihän tämä kyllä aivan parasta Pelicansia vielä ollut, mutta parempaa ehdottomasti kuin viime viikolla, Pelicans-luotsi Mika Toivola totesi.

– Kyllähän tässä on viime aikoina suossa tarvottu, voitto oli meille tärkeä ja toivottavasti tässä olisi nyt sitten sen voittoputken alku, ottelussa kaksi maalia laukonut Pelicans- hyökkääjä Juhamatti Aaltonen sanaili ottelun jälkeen.

Pelicans iski vastahyökkäyksistä

Jokerit tuli ottelun alkuun terävästi ja sai luotua useaan otteeseen painetta Pelicansin maalille, mutta viimeistelyssä oli jälleen toivomisen varaa. Lopulta tehottomuus kostautui kun nopeakinttuinen Aaltonen vei kiekon kesken jokeripyörityksen ja karkasi vastustamattomasti maalintekoon vieden vieraat 0-1-johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Aaltonen väläytti uudestaan nopeuttaan ja oli yllättää maaliltaan vastaan lähteneen Juuso Riksmanin, mutta yritys kuivui lopulta kokoon. Erän lopulla lahtelaiset onnistuivat kuitenkin lisäämään johtoaan, kun nuori Antti Tyrväinen ohjasi Joonas Jalvannin siniviivasutaisun sisään. Osuma oli Tyrväisen ensimmäinen liigassa.

Ottelun toisessa erässä Jokerit lisäsi liikettään ja sai heti erän alussa luotua vaarallisia tilanteita vieraspäätyyn. Yritys palkittiin lopulta kavennusmaalin muodossa, kun Semir Ben-Amor riisti hyökkäyssiniviivalla kiekon ja pääsi laukomaan kohti Pelicansmaalia. Seurannen irtokiekon löi sisään sentteri Ossi Saarinen.

Kauaa Jokerit ei kuitenkaan ehtinyt kavennuksesta iloita, sillä vain parin minuutin jälkeen Pelicans siirtyi Marko Jantusen ylivoimamaalilla jälleen kahden maalin johtoon. Syötön maaliin tarjoilivat Jari Kauppila sekä Toni Koivunen.

Maalinteko Jokereille tuskaa

Kahden ensimmäisen erän pelillisestä hallinasta huolimatta Jokerit ei onnistunut ratkaisemaan ottelua edukseen, sillä narripaidat eivät pystyneet kääntämään hallintaa selkeiksi maalipaikoiksi. Erityisesti täysillä kentällisillä pelattaessa maalintekosektorille pääseminen tuotti kotijoukkueelle suurta tuskaa. Jukka Hentusen 2-3-kavennusmaali toisen erän puolivälissä syntyikin näyttävän ylivoimakuvion päätteeksi, kun Fredrik Bremberg tarjoili Hentuselle nappisyötön neliön keskelle.

Kavennuksen jälkeen Jokereille tarjottiin tasoitusmahdollisuutta ylivoimalla kahteen otteeseen, mutta ratkaisevat viimeiset syötöt ja sitä kautta laukaukset jäivät uupumaan. Tehottomuus hyökkäyspäässä kostautui toistamiseen, kun Pelicans pääsi alivoimalla vastahyökkäykseen ja jokeripuolustaja rikkoi tilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Illan tehomies Juhamatti Aaltonen piti vihellyskonsertissa päänsä kylmänä ja nosti harhautuksensa päätteeksi kiekon varmasti ohi Riksmanin.

– Varmaan pitää kohta kehitellä jotain uusia kikkoja, eiköhän ne maalivahdit jo kohta tuon hoksaa, Aaltonen naureskeli.

Onnistuneen rangaistuslaukauksen myötä lukemat kahden erän jälkeen olivat 2-4.

Paakkolanvaaran lämäri lopetti takaa-ajon

Toisen erän loppuun Jokerit otti nopeaan tahtiin kaksi rangaistusta, joiden myötä Pelicans sai kolmannen erän alkuun tilaisuuden ratkaista ottelu. Kahden miehen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaikka joukkue haki maalia neljän hyökkääjän voimin.

– Ylivoimapelissä on vielä parantamisen varaa, Toivola antoi palautetta omillleen.

Pelicansin hukattua kahden miehen ylivoimansa tuli Jokerit vielä kolmannessa erässä otteluun mukaan Janne Hauhtosen ylivoimamaalilla. Hauhtonen pääsi tälläämään kiekon reppuun keskeltä maalintekosektoria ja kavensi näin tilanteeksi 3-4.

Päätöserän jälkipuoliskolla peli aaltoili päästä päähän, mutta kovin vaarallisiin maalintekopaikkoihin eivät joukkueet enää päässeet. Lopullisen niitin Jokereiden takaa-ajolle iski kolme minuuttia ennen loppua Pelicansin Tommi Paakkolanvaara. Jari Kauppila ja Marko Jantunen pelasivat kiekon näyttävän yhdistelmän päätteeksi Paakkolanvaaralle, joka tälläsi kiekon sydämensä kyllyydestä maalin ylänurkkaan.

– Sekä joukkueen nuori osasto että kokeneet pelaajat pelasivat hyvin. Kaiken kaikkiaan tasapainoinen esitys koko joukkueelta. Antti Tyrväinen ja Janne Tavi pelasivat hienon ottelun, eiköhän noilla esityksillä löydy pojille käyttöä jatkossakin, Toivola kiitteli.

Lisäksi Toivola jakoi kiitosta kanadalaismaalivahti Marc Lamothelle.

– Olen tyytyväinen Lamothen peliin, hän pelasi erittäin hyvin jo lauantaina HIFK:ta vastaan. Kaveri on osoittanut kyllä ammattimaisuutensa, hän ei tullut helppoon paikkaan.

Seuraavan kerran Pelicans hakee täydennystä pistepussiinsa torstaina, kun lahtelaisten vieraaksi saapuu Porin Ässät. Jokereilla sen sijaan on torstaina edessään vierasottelu Kärppiä vastaan ja heti perjantaina joukkueen vieraaksi Ilmalaan tulee Espoon Blues.