TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Pelicans alisti Jokereita

LIIGA / Raportti
Pelicans otti dominoivalla pelillä taatut vieraspisteet Areenalta maalein 2-4. Jokeripelaajat auttoivat lahtelaisia maalinteossa ja hukkasivat omat hetkensä.
kuvakooste

Ottelun kuvakooste
[katso kuvat]

- Tunnen oloni avuttomaksi. Yritän muistella, mitä olen aiemmin tehnyt, mutta en ole koskaan ollut joukkueessa, joka olisi hävinnyt näin paljon, tunnusti väsynyt jokerivalmentaja Curt Lindström, kun Jokerit jatkoi taaperrustaan kotonaan.

Jokereiden kujanjuoksu alkaa kääntyä jo kohta Curt Lindströmin joutsenlauluksi. Mitä kuitenkaan olisi enää kenelläkään tarjota Jokereiden takalukkoiseen katastrofiin? Hannu Aravirran luotsaama nousukiitoinen pelikaaniryhmä oli isäntiään kaikessa parempi, eikä joutunut edes hätää kärsimään, vaikka välillä hetkittäin ote herpaantuikin. Jokereilta ei onnistu kertakaikkiaan mikään, ja sen tietää myös valmennusjohto.

- Olemme yrittäneet kaikenlaista joukkueessa ja sen ympärillä. Tietysti meidän pitää pelata parempaa jääkiekkoa, mutta pelaajat ovat niin turhautuneita. He haluavat todella taistella pisteistä ja yrittää, mutta kun se ei toimi, se ei toimi.

- Olen yrittänyt kaikkea, mitä itse voin tehdä. Lähes päivittäin yritän etsiä uusia tapoja auttaa joukkuetta. Olemme yrittäneet harjoitella kovaa, harjoitella vähemmän kovaa, katsoa videoita, keskustella taktiikasta, jatkoi Lindström.

Jokerit helpotti Pelicansin iltapuhdetta tuttuun tapaansa. Ottelun aloitus oli jälleen kerran deja vu –tuntemuksia aiheuttava. Pelicansin Karo Koivunen niittasi avausmaalin alivoimalla Jokereiden ensin pyöritettyä 5-3 –ylivoimaa. Jo ottelun avausmaaliin kulminoituu klassisesti koko Jokereiden via dolorosa: kuinka jokainen palanen pettää.

Kotijoukkue pääsi siis mehukkaan tuntuiselle kahden miehen ylivoimalle. Tässä vaiheessa kuitenkin valmennusjohdon pelisilmä haksahti pahemman kerran. Jostain syystä kentälle eksyi Tommi Santalan ja kumppanien kanssa liigatulokas Ville Uusitalo pyörittämään 5-3-ylivoimaa.

Kuinka ollakaan, kiekko lipsahti Uusitalon harhasyötön seurauksena juuri jäähyltä päässeelle Koivuselle, joka kirmasi kuljettamaan kiekon maaliin asti. Koivuselle tilaa teki myös jokerivahti Steve Passmore, joka pötkötti läpiajon seurauksena vastustamattomasti jossain aivan muualla kuin tolppien välissä. Ja katsomossa naurettiin kotijoukkue Jokereille.

Pelicans ei virheetön

Lahtelaiset eivät hekään pelanneet virheetöntä ottelua, mutta olivat joka tapauksessa sortumatta pahoihin suvantoihin ja pitivät peruspelinsä hyvin kasassa. Jokereita laajemmalla materiaalilla pommittanut Pelicans onnistui tasaisesti viisikoillaan, ja kun Jokerit teki vielä perinteisen, Pelicansille 1-2–johtoaseman antaneen oman maalin ajassa 27.31 ei voittajasta taaskaan ollut epäselvyyttä. Steve Passmore survoi kiekon kilvellään omaan maaliin Pelicansin Jesse Saarisen kierrettyä ensin koko jokeriviisikon.

- Lähdimme siitä liikkeelle, että jos Jokerit on ollut haavoitettuna, niin nyt he ovat ihan nurkassa. Että mitä pidempään pysyy tasaisena, sen parempi mahdollisuus meillä on, tuumaili Pelicansin pääkäskyttäjä Hannu Aravirta ottelun jälkeen.

Näinhän se toki oli, mutta Jokerit tippui kaanien kyydistä heti jäätyään uudestaan alakynteen. Kimmo Pikkarainen sai seuraavaksi ylivoiman päätteeksi kävellä puolustuksen sisään niittaamaan ratkaisevan tuntuisen 1-3–osuman Tommi Turusen syötöstä.

Aravirta iloitsi joukueensa maukkaasta voitosta, mutta halusi pelin jälkeen moneen otteeseen huomioida myös oman joukkueensa ajoittaisen sähellyksen jäällä. Jokerit ei kuitenkaan onnistunut rankaisemaan, kiitos monesti myös Antti Niemen erinomaisten torjuntojen.

- Tämä on ensimmäinen kolmen kolmen pisteen voiton putki tällä kaudella. Sikäli ihan hieno juttu.

- Kyllä tässä oli paljon kurittomuuttakin. Meillä oli ihan hyvä syke, mutta virheitä tuli - kiekollisia, kurittomia virheitä, manaili Aravirta.

Kiekko-Vantaasta liigaan siirtynyt Antti Niemi oli ehkä näkyvin Pelicans-hahmo illan ottelussa. Aravirta ilmaisikin tyytyväisyytensä maalivahtiinsa.

- Antti on pelannut nämä voittopelit tosi hyvin, miellyttävä tuttavuus. Viime vuonna katsoin Kiekko-Vantaassa, että mikäköhän liigaseura poimii kaverin. Pelicans poimi, ja tässä on saanut katsella, kun kaveri vetää hyviä pelejä.

Jokereilla sen sijaan ei ole onnistunut yksikään maalivahti kuluneella kaudella. Puolustajat tuntuvat lisäksi pettävän vuorotellen. Tänään oli vuoro jo ennakkoon epätasaiseksi nähtävällä duolla Martti Järventie - Ville Uusitalo, joka katseli vierestä kaikki Pelicansin maalit.

- Minun on pakko sanoa, että meillä on myös maalivahtiongelma. He osaavat pelata hyvin, mutta eivät pysty ”siihen” tällä hetkellä. Meillä ei ole Tim Thomasia tässä joukkueessa, summasi Curt Lindström.

Mitä vielä, Jokerit?

Jokereiden tuskien taival vaikuttaa sikäli mielettömältä, että monista kauden hankinnoista huolimatta sillä ei ole maalivahtia, eikä nyt edes runkomiehistöä taistelemaan voitoista. Loukkaantumiset ovat raunioittaneet kokoonpanon rippeetkin, eikä junioreista saatika Mestis-miehistä ole paikkaajiksi.

Loukkaantuneet pelaajatkaan eivät pääse kunnolla edes lepäämään: illan ottelussa niin Kari Martikainen kuin Toni Dahlmankin vetäytyivät vasta alkuluistelujen jälkeen. Jokereiden kokoonpanossa on nyt tällä kaudella vilahtanut peräti 38 nimeä. Liika on liikaa.

Illan harvoja valopilkkuja Jokereille oli Mikko Kaltevan liigauran avausmaali, jolla Jokerit kavensi ylivoimalla tilanteeksi 2-4 kolmannessa erässä. Kalteva sai vastuuta, kun Jokereiden rampa pakisto kärsi vielä kaksi kymmenen minuutin käytösrangaistustakin ottelussa.

Kevin Kantee sai kympin väärästä varusteesta, mikä meidän ilmanalassamme on tähän asti ollut varsin tuntematon tuomio. Ilmeisesti kymppi tuli kypärän visiiristä, sillä esimerkiksi Pelicansin Santeri Heiskanen pelaa edelleen tuttuun tyyliinsä paita kyynärsuojien alle käärittynä.

Pelicans on suorastaan liekeissä ja kerää uuden päävalmentajansa johdolla komeita kolmen pisteen potteja yli johdonkin odotuksien.

- Meillä on tässä kuuden pelin jakso menossa, joista tämä oli kolmas peli. Minimitavoite on ollut kymmenen pistettä. Menemme jakso kerrallaan, emmekä katso sen kummoisemmin sarjatilannetta, ynnäsi Aravirta.

Jokereille sen sijaan jokainen tappio paitsi nolaa koko organisaatiota, myös lähentää kauden vääjäämättömän aikaista päättymistä. Kaikkiin, jopa pessimistisimpiinkin odotuksiin nähden joukkue konttaa käsittämättömällä tavalla, vaikka Curt Lindström arvioikin odotusten olleen ylimitoitettuja.

- Jäljellä on vielä kuusitoista ottelua, mutta tietysti jokaisen tappion jälkeen urakka käy raskaammaksi, tunnusti lannistunut Lindström.

Kello käy.

» Lähetä palautetta toimitukselle