Eri käsikirjoitus – sama tulos

Jokerien ja Pelicansin toisessa kohtaamisessa vuorokauden sisään illan käsikirjoitus oli erilainen, mutta tulos sama. Pelicans hyytyi loppumetreillä, mutta pystyi silti nappaamaan toisen voiton jälleen voittomaalikilpailun päätteeksi luvuin 3-2. Illan sankareita olivat maalin ja syötön saalistanut Tommi Paakkolanvaara sekä rangaistulaukauksissa ainoan maalin iskenyt Ryan Lasch.

Eri käsikirjoitus, mutta sama tulos. Jos perjantaina Pelicans yllätti Jokerit päätöserän kirillään, oli lauantaina tarina päinvastainen. Jokerien kolmannen erän kiri tyrehtyi kuitenkin jälleen voittomaalikilpailuun, jossa Pelicans oli terävämpi ja nappasi viikonlopun toisen voittonsa helsinkiläisryhmän kustannuksella.

Pelicans oli lauantaina nimellisesti kuskin paikalla kaksi erää, mutta päätöserässä Jokerit onnistui nostamaan pelin tasoa ja käänsi hallinnan kolmannessa erässä itselleen. Pitkä hallinta ei kuitenkaan tuonut sen suurempaa palkintoa, kun lahtelaisryhmä nappasi jo kolmannen kahden pisteen voittonsa tällä kaudella voittomaalikilpailun turvin. Ainoa onnistuja oli Ryan Lasch, joka ohitti napakalla vedollaan Zoltan Hetenyin ja varmisti kaksi pistettä Lahteen.

– Tiukka vääntö. Tämän illan peli ei päässyt eilisen pelin tasolle. Oli paljon huonompi jääkiekko-ottelu kuin eilen. Tämä ilta oli aika väsynyttä vääntämistä kahden joukkueen suhteen, Kai Suikkanen iloitsi pelin jälkeen.

– Pelattiin eilen pirun paljon paremmin kuin tänään, vaikka kotona oltiinkin kaksi erää tappiolla. Jokerit meidät valitsi, saatiin neljä pistettä, niin voi olla ihan tyytyväinen, selvästi helpottuneen oloinen Pelicans-käskijä kiteytti viikonlopun annin yhteen.

Jokereiden lähihistoria voittomaalikilpailussa synkkeni entisestään, ja helsinkiläisryhmä on onnistunut voittamaan vain yhden tämän kauden seitsemästä taistelusta lisäpisteestä. Erkka Westerlund oli kuitenkin muuten tyytyväinen illan antiin.

– Tahmean alun jälkeen tuli vielä hyvä jääkiekkoilta. Alun jälkeen olen ihan tyytyväinen ilmeeseen, joka oli joukkueessa. Pystyttiin luomaan hyviä maalintekopaikkoja ja enemmän kuin vastustaja. Ei vain saatu kiekkoa maaliin.

Pelicansin nelosketju oli lauantaina pelipäällä.
Matti Korpi

Tahmea alku

Ottelu lähti vaisusti liikkeelle ja avauserä pelattiin melko tasaisissa merkeissä. Vierailijat tulivat ottelun alkuun hivenen paremmalla jalalla ja ensimmäisen kympin aikana parhaat paikat nähtiin Hetenyin maalilla. Lähimpänä illan ensimmäistä osumaa oli Jarkko Immonen, jonka veto painui kuitenkin unkarilaisen vartioiman maalin ohi.

Jos ottelun alku oli Pelicansin lievää hallintaa, pääsi Jokerit erän toisella puolikkaalla paremmin peliin mukaan. Pelicansin puolustus olikin yllättävän pahoissa ongelmissa aina, kun kotijoukkue sai pyörityksen käyntiin. Aivan huippupaikoille kotijoukkuekaan ei kuitenkaan päässyt ja Niko Hovinen pääsi maalinsuullaan jopa melko helpolla.

Paras paikka syntyi Jani Ridalle, jonka vedon Pelicans-vahti liimasi tärkeään paikkaan. Näin ollen täysin jäähyttömän erän jälkeen tauolle mentiin maalittomissa merkeissä.

Toisen erän alkuun Pelicansille tarjottiin ottelun ensimmäinen ylivoima, mutta lähimpänä maalintekoa oli Jokerit. Kesken ylivoimapyörityksen Rita karkasi läpiajoon ja Arttu Luttinen joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Jokerilaiturin yritys oli kuitenkin heikko ja veto kolisi taustaplekseihin.

Tasaisuus jatkui myös toisessa erässä ja peli meni molemmilla joukkueilla pitkälti kulmissa pyörimiseksi. Ottelun avausmaali sai päivänvalon pelin puolivälin jälkeen, kun Pelicans käänsi nopeasti kesken Jokerihyökkäyksen.

Tommi Paakkolanvaara löysi komealla syötöllä Teemu Rinkisen, joka karkasi tilanteessa myöhässä olleelta helsinkiläispuolustukselta läpi. Pelicans-laiturin kikat olivat kunnossa ja mies veivasi kauden kuudennen maalinsa ohi voimattoman Hetenyin.

Maalin jälkeen myös kotijoukkue sai omat paikkansa, mutta ilman tulosta. 23 kertaa erässä laukonut Jokerit laukoi kuitenkin pääasiassa päätyplekseihin ja Hovinen kesti maalilla.

Päätöserässä uppoaa

Kolmanteen erään Jokerit tuli aivan uudella jalalla ja kaksikymppinen mentiinkin täysin helsinkiläisryhmän hallinnassa. Erän puolivälissä hyvä jakso sai palkinnon, kun Teemu Pulkkinen pääsi sohaisemaan maalin edustalla pyörineen kiekon ohi Hovisen.

Pelicans iski kuitenkin jälleen, kun Tommi Paakkolanvaara pääsi sohaisemaan maalin edustalta vierailijat johtoon hetkellisen Jokeripuolustuksen nukahtamisen seurauksena.

Maalin jälkeen kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi vielä kerran tasoihin. Teuvo Teräväinen oli terävänä maalin edustalla ja pääsi iskemään irtokiekon maaliin ja pelin jatkoajalle.

– Kolme pistettä oli kuitenkin tarjolla, viimeisessä erässä jäätiin poteroihin makaamaan ja alettiin vain puolustaa. Olisi pitänyt rohkeammin pelata kiekkoa, niin ei olisi turhaan annettu Jokereille sitä erää, Suikkanen harmitteli päätöserän romahdusta.

Jatkoajalla Jokerit oli hallitsevampi osapuoli, muttei pystynyt kääntämään pyöritystä aivan parhaille tekopaikoille. Pelicans keskittyi lähinnä puolustamiseen, minkä Suikkanenkin myönsi pelin jälkeen.

– Meillä on aika turvallinen olo pelata jatkoaikoja. Lähdetään aika pitkälle puolustamaan sitä, koska me ollaan pirun vahvoja rankkareissa. Kuudesti ollaan tänä vuonna oltu ja joka kerta voitettu. Meillä on hemmetin hyvä maalivahti, joka ottaa kiinni. Ja pirun taitavia kavereita, jotka yleensä Lasch etunenässä tekevät maaleja.

Tappiosta huolimatta Westerlund oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja tasonnostoon perjantain kolmannesta erästä.

– Hyvät energiat perättäisenä päivänä ja varsinkin eilisen päätöserän jälkeen. Siitä oli kuitenkin vaikea päästä yli henkisesti. Rankkareita ei vaan kyllä saada mistään sisälle, se on ihan oma tarinansa, mies huokaisi pelin jälkeen.

Pelicans jatkaa pelejään tiistaina, kun se matkustaa Espooseen. Jokerien pelit jatkuvat perjantaina Ilveksen saapuessa Helsinkiin.