Lukko ryösti pisteet Jokereilta – raumalaisille toinen perättäinen vierasvoitto

LIIGA / Raportti
Jokerit hallitsi kotiotteluaan Lukkoa vastaan mielin määrin, mutta joukkue kaatui jälleen viimeistelyn puutteeseen. Vierailija Lukko pelasi viisaasti ja otti toisen perättäisen vierasvoittonsa, vaikka väliin sattuikin pari kömmähdystä.

Lauantain ottelu oli marraskuiseen tapaan synkkä ja väritön. Jokerit tuskaili maalinteon kanssa, ja vierailija Lukko rankaisi vähistä paikoistaan. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, kun Kris Beech pysäytti kellot aikaan 61.17. Loistavan syötön maaliin antoi Harri Tikkanen.

– Oman alueen puolustamista korostettiin ennen peliä, ja siinä onnistuttiin aika hyvin. Oltiin hereillä Jokerien vahvan maalineduspelin kanssa ja samaten pystyttiin tukkimaan se heidän hyvä hyökkäyspelinsä. Omassa hyökkäyspelissä saatiin ne tarvittavat paikat, ja tehtiin niistä maalit, Lukon päävalmentaja Rauli Urama kertasi pelin tapahtumia.

Jokerien päävalmentaja oli tappiosta huolimatta pääosin tyytyväinen joukkueensa esityksiin.

– Lähtökohtiin nähden yllättävän hyvin pystyttiin dominoimaan peliä, kuitenkin toinen peli kahteen päivään. Maalinteko on tällä hetkellä vaikeata, joudutaan paljon tekemään töitä yhden maalin eteen. Sen takia se on varmaan noin vaikeata toi tuloksen tekeminen. Joukkueelta kuitenkin hyvää ja yritteliästä pelaamista toisena perättäisenä päivänä, siihen pitää olla tyytyväinen.

Urheilu näyttää kauneutensa ensimmäisessä erässä

Jokerien otteissa ei ensimmäisessä erässä ollut nähtävissä edellisillan JYP-ottelun rasitusta. Narrilauma painoi hyökkäys toisensa jälkeen Lukon päätyyn, ja pääsi koettamaan onneaan ylivoimalla kolmesti. Maali roikkui ilmassa ensimmäisellä ylivoimalla, mutta paikoista huolimatta kumpikaan Jokerien ylivoimakentistä ei saanut kiekkoa verkon perukoille.

Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia myös tasakentällisin, ja Frans Tuohimaa sai olla omalla maalillaan rauhassa. Jokerit pyöritti kaksi kertaa ylivoiman jälkeen vielä yli minuutin Lukko-päädyssä, mutta maalia ei hyvistä paikoista huolimatta saatu aikaiseksi. Paras paikka siunaantui Teemu Pulkkiselle, joka oli unohtunut puolustukselta aivan yksin maalin eteen. Mies ei yrityksestä huolimatta saanut veivattua kiekkoa ohi Mika Norosen.

Erän puolivälissä yleisö kohahti, kun Antti-Jussi Niemi taklasi Charles Bertrandia Jokerien alueella. Ranskalaisen joukkuetoveri Matt Generous kimpaantui taklauksesta, ja kävi huitomassa itselleen jäähyn tilanteen jälkeen. Tuomarien vihellys tilanteessa aiheutti myös vihan tunteita katsomossa, sillä peli vihellettiin poikki Pulkkisen ollessa läpiajossa.

Aivan erän lopussa urheilu osoitti kauneutensa. Koko erän täysin alakynnessä ollut Lukko lähti Kris Beechin johdolla hyökkäykseen, ja lopulta Harri Tikkanen iski vieraat johtoon erän ainoasta maalipaikasta. Beech laukoi kiekon maalille, jossa Tuohimaa oli täysin maskissa, ja Tikkasella oli helppo työ sivaltaa kiekko tyhjään maaliin paluukiekosta.


Kris Beech tuuletti voittomaalia jatkoajalla.
Jussi Kivimäki

Osat vaihtuvat toisessa erässä

Toinen erä jatkui Jokerien hallinnalla ja Markus Nordlundilla oli heti erän alussa hyvä paikka tasoittaa ottelu. Puolustajan harteilla olevat apinat eivät tätä kuitenkaan sallineet, sillä laukaus painui tyhjästä maalista vielä ohi.

Pelin suunta kääntyi kuitenkin täysin, kun Lukko siirtyi heti Jussi Pesosen jäähyn jälkeen 2-0-johtoon. Puolustajaköriläs Anssi Rantanen laukoi propellikiekon maalille, ja Jarkko Kauvosaari ohjasi vieraat kahden maalin karkumatkalle.

Maalin jälkeen Lukko jopa hallitsi hetken aikaa ottelua, mutta Jokereillakin oli paikkansa vastaiskuista. Pulkkinen syötti erän puolivälissä Nichlas Hardtin läpiajoon, mutta Noronen torjui laukauksen kilvellään. Hetkeä myöhemmin Janne Lahti punnersi hyvin hyökkäyspäässä ja Matt Generous joutui rikkomaan miestä jäähyn arvoisesti.

Kotijoukkueen ylivoima alkoi totutulla säätämisellä, ja Lukolla ei ollut alivoimalla mitään hätää. Vierailijat jopa syöttelivät kiekkoa alaspäin, ja hallitsivat tilannetta. Jossain Teemu Aallon päänupin syövereissä kuitenkin sattui suuremman luokan aivopieru, sillä puolustaja lahjoitti kiekon täysin kiireettömässä tilanteessa rännissä odottaneelle Teemu Pulkkiselle.

Pulkkisen saadessa kiekon haltuunsa Lukko-päädyssä oli yksi Lukon hyökkääjistä vasta menossa vaihtoon. Pulkkinen jakoi kiekon keskeltä sisään viilettäneelle Filppulalle, joka siirsi vielä kiekon taidokkaasti maalin kulmalle odottaneelle Lahdelle. Viime kauden maalikuninkaalla oli helppo työ survoa kiekko tyhjään häkkiin.

Ja vain 35 sekuntia edellisestä ja valot vilkkuivat jälleen Lukko-päädyssä. Nelosketjun Juhani Tyrväinen nousi laidasta ja lähetti tulisen lämärin suoraan luistelusta. Mika Noronen ei ollut tilanteessa täysin valppaimmillaan, ja kiekko meni helpohkosti haarojen välistä ohi Lukko-vahdin.

– Iso askel meille, kaksi aika lailla löysää maalia omaan päähän toisen erän loppuun, ja kaveri tasoihin. Sitä tautia on ollut meillä aikaisemminkin, mutta enää se niska ei katkennut. Espoossa oltiin pari maalia tappiolla ja siellä tultiin tasoihin, ja nyt taas. Henki vahvistuu ja sydän kasvaa, ja siihen olen todella tyytyväinen, Urama kiitteli joukkuettaan.

Ratkaisua tarjotaan puolin ja toisin

Jokerien kaksi maalia toisen erän lopussa eivät lamauttaneet vierailijaa, ja Lukko tuli hyvällä jalalla kolmanteen erään. Vierasjoukkue pääsi kolmesti yrittämään ratkaisua ylivoimalla, mutta Jokerien alivoima oli tänään Riku Hahlin johdolla ajan tasalla.

Lukon kahden perättäisen ylivoiman jälkeen pelin painopiste siirtyi täysin Lukko-päätyyn, ja Jokereilla oli useita hyviä paikkoja ratkaista ottelu. Paras paikka siunaantui Tyrväiselle, joka ei kuitenkaan pystynyt iskemään voittomaalia maalin edestä.

– Paikkoja on ja maalintekijöitäkin on joukkueessa. Se on vaan näköjään joskus tämmöistä. Me ollaan nyt jouduttu tässä loppusyksyssä muuttelemaan näitä kentällisiä ja nyt ollaan palattu lähes alkutekijöihin. Ollaan luotettu siihen, että kyllä se tästä aukeaa.

– Totta kai meillä on kuitenkin paljon parantamista ihan maalille pelaamisessa ja irtokiekkojen saamisessa. Mutta ne on sit semmosia pienempiä asioita. Toisaalta se on hyvä tilanne, että vaikka on vähän vaikeampaa, niin peli on kuitenkin suht hyvin uomissaan ja tulosta tulee. Maratonissa ei tarvi olla vielä puolessa välissä johdossa, sanaili Westerlund tiedotustilaisuuden päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle