Kilpeläinen nollasi Lukon

LIIGA / Raportti
Maalivahtipeli takasi Jokerien voiton.
Kuva © Jussi Kivimäki
Jokerit oli tyly isäntä, eikä antanut raumalaisten yllättää itseään. Eero Kilpeläisen kauden kolmas nollapeli ja kolmannen erän kaksi maalia takasivat kotijoukkueelle tärkeät kolme sarjapistettä.

Jokerit otti viikon toisen voittonsa erinomaisella joukkue- ja maalivahtipelillä. Lukko painoi vahvasti päälle lähes koko ottelun ajan, mutta jäi tuloksetta.

Lopulta kolmannessa erässä kotijoukkue karkasi tavoittamattomiin Juhani Tyrväisen ja Steve Moseksen maaleilla.

- Oli vähän semmonen olo, että teimme riittävän määrän töitä ja peli oli ihan evenissä, mutta peli päättyi 4-0 kotijoukkueelle, summasi Lukon päävalmentaja Risto Dufva pelin jälkeen.

- Tuntui, että Jokerit kävi meidän päässä, teki maalin ja lähti nauraen pois. Me painoimme seuraavat kymmenen minuuttia heidän päässä, kunnes Jokerit kävi taas tekemässä maalin ja lähti nauraen pois, kuvasi raumalaiskäskijä pelin luonnetta.

Jokerien Tomi Lämsä hämmästeli illan ottelua.

- On tämä jääkiekko merkillinen peli. Toisena päivänä kaikki käy ja teet kaiken viimeisen päälle, mutta ei häkkiä. Sitten on tämmöinen päivä ja neljä kertaa soi verkko vastustajan päässä, totesi Lämsä, ihmetellen samalla maalinteon vaikeuksia.

- Onneksi tänään meni kuitenkin näin päin ja päästiin tarjoamaan kotiyleisölle neljä maalia sekä kolme pistettä, kiitteli Lämsä.

Ottelun alkuhetket Jokerien hallintaa

Jokerit aloitti ottelun erittäin kovalla liikkeellä. Joukkue hallitsi pelitapahtumia täysin ja palkintona tästä oli hieno ylivoimamaali. Kiekko kävi jokaisella jokeripelaajalla, ennen kuin Riku Hahl sai ohjattua Teuvo Teräväisen laukauksen ohi torjuntavuorossa olleen Simon Nielsenin.

Erän puolivälin jälkeen Lukko pääsi ylivoimilla peliin mukaan, mutta maalit vain jäivät puuttumaan. Vaarallisia laukauksia viuhui Eero Kilpeläisen vartioimaa maalia kohti, mutta juvalainen selvisi niistä ilman takaiskuja.

Lukko taistelee mukana

Toisessa erässä Lukko jatkoi kovan paineen antamista Jokerien päätyyn ja onnistui luomaan tukun maalipaikkoja, mutta edelleen jokerivahti Eero Kilpeläinen jatkoi varmoja otteitaan.

Erän ainokaisen iski Jokerit ylivoimalla. Teräväinen pääsi nauttimaan Moseksen tarjoilusta ja laukoi narripaidat kahden maalin johtoon.

Viimeisen kaksikymmenminuuttisen aikana Lukko pysyi lopulta Jokerien vauhdissa lähes puoliväliin asti. Sen jälkeen Jokerit meni menojaan ja nousi voittonsa ansiosta jo sarjataulukon toiseksi.

Jokerit jatkaa neljän ottelun härkäviikkoaan seuraavaksi lauantaina Jyväskylässä Jypin. Lukko taas kohtaa Tampereella samaisena päivänä Tapparan.

» Lähetä palautetta toimitukselle