Jokerit päästi höyryn ulos heti ottelun alussa - Lukko ei pysynyt kyydissä

LIIGA / Raportti
Semir Ben-Amor viimeisteli 3-0-lukemat.
Kuva © Jussi Kivimäki
Jokerit oli onnistunut pitämään pelituntuman yllä viikon tauon aikana eikä antanut Lukolle palaakaan ensimmäisessä puolivälierässä. Kotijoukkue vei yksipuolisen ottelun nimiinsä puhtaasti 3-0-lukemin.

Viikon pelaamattomuus ei juuri näkynyt Jokerien otteissa, kun runkosarjan voittaja otti kliinisen 3-0-voiton Lukosta ensimmäisessä puolivälierässä. Kotijoukkue oli ensimmäisestä minuutista lähtien kuskin paikalla, eikä Lukko muutamaa vaarallista tilannetta lukuun ottamatta saanut painetta nollapelin pelanneen Eero Kilpeläisen maalille.

- Meillä on ollut kauden aikana tauon jälkeiset ottelut vaikeita, mutta nyt oli tietysti erilainen tauko ja teimme aivan eri asioita. Olen tosi tyytyväinen alkuun, vaikkei ihan virkeimmillään ehkä jalka vielä ollutkaan, Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi ottelun jälkeen.

Ottelu ratkesi käytännössä jo Jeremy Dehnerin avausosumaan pelin kolmannella minuutilla. Lukko ei siitä enää toipunut, vaikka saikin pelinsä kulkemaan ottelun edetessä paremmin.

- Ihan alkuun pelasimme ihan hyvin, mutta ensimmäinen maali vaikutti ensimmäisen erän juoksuun. Meidän kiekollinen peli meni vähän hätäiseksi, raumalaisten päävalmentaja Risto Dufva pohti.

- Toisessa erässä sitten neljä jäähyä ja Jokerit teki kaksi maalia ylivoimalla. Olimme vähän enemmän vaiheessa. Viimeisessä erässä pelasimme ihan kelpo peliä ja [se on] hyvä suunta huomiselle, hän jatkoi.

Lukko selviää avauserästä minimivahingoin

Jokerit tuli avauserään todella kovaa ja painoi pelin välittömästi Lukon päätyyn. Avausmaali nähtiin vain kolmen minuutin jälkeen. Jani Rita toi kiekon sisään laidasta, kiersi maalin ja heitti kiekon maalin eteen. Sieltä se pomppi siniviivalta nousseelle Dehnerille, joka laukoi kiekon tyhjään maaliin.

- Lukkoa vastaan aina ottelun alku on tärkeä. He puolustavat hyvin ja ovat vastaiskuryhmä. Jos he pääsevät johtoasemaan, niin se vahvistaa heidän identiteettiään silloin, Lämsä pohti.

- Me olemme kolme peliä puristaneet ja kaveri tuli tuoreena tauolta, niin he olivat aika raikkaita. Kovalla latauksella tulivat, kun olivat saaneet kerätä höyryä kattilaan, Dufva puolestaan mietti.

Heti seuraavassa vaihdossa Jokereilla oli paikka siirtyä 2-0-johtoon, kun Teuvo Teräväinen syötti Ilari Filppulan vapaaksi maalin eteen. Petri Vehanen kuitenkin venyi kiekon tielle. Lukko-vahti sai venyä erän aikana useampaan otteeseen ja kerran hän muun muassa pelasti Juhani Tyrväisen avopaikan.

Lukko ei päässyt Jokerien kovan paineen alta pois ja sai erässä vain satunnaisia laukauksia kohti Kilpeläistä. Raumalaiset luovuttivat suosiolla keskialueen Jokereille ja antoivat kotijoukkueen vyöryttää hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen.

Lopulta vierasjoukkue selvisi kuitenkin Jokerien kovasta painostuksesta minimivahingoin, kun erätauolle poistuttiin 1-0-lukemissa.

Lisää höyryä kattilaan

Toisessa erässä myös Lukko pääsi ajoittain peliin mukaan. Heti erän alussa joukkueella oli hyvä pyöritys, mutta myös ottelun toisen maalin iski lopulta Jokerit. Lauri Tukosen jäähyä oli ehtinyt kulua vain neljä sekuntia, kun Teräväinen iski suoraan Nichlas Hardtin komeasta syötöstä 2-0-osuman.

Muutama minuutti tästä ja Semir Ben-Amor huudatti kotiyleisöä komealla osumalla siirretyn rangaistuksen aikana. Maali oli 19 pudotuspeliottelua pelanneen jokerihyökkääjän uran ensimmäinen pudotuspelipiste.

- Toisen erän ensimmäinen kymppi oli erinomainen. Siinä kiekolla pystyimme pelaamaan juuri sillä tavalla kuin halusimme; vastustajan päässä mylläämään ja puristamaan kaverin pakeista mehut ulos, Lämsä kehui.

Lukko ei kuitenkaan luovuttanut ja silläkin oli omat tilanteensa. Justin Azevedo blokkasi Markus Nordlundin laukauksen alivoimalla ja karkasi puolittain läpi. Jäähyaitiosta mukaan hypänneen Filip Riskan viimeistely oli 2-1-hyökkäyksessä kuitenkin vaisu.

- Tänäänhän heillä oli myös onni puolellaan. Muutaman kerran oli jo maali tyhjillään, Dufva sanoi.

Erän lopussa Teräväinen laukoi jälleen suoran syötöstä kiekon maaliin, mutta hieman liian myöhään, sillä summeri oli ehtinyt jo soida. Tuomarit eivät tarkistaneet tilannetta videolta, eikä Jarkko Ruutu tästä ilahtunut. Jokerihyökkääjä viettikin kolmannen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia jäähyaitiossa.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty, vaikka varsinkin vierasjoukkue sitä hyvin lähellä oli. Erässä kuitenkin riitti tapahtumia, kun Ben-Amor ja Matt Generous jakelivat iskuja puolin ja toisin. Kovasta huutelusta huolimatta hanskat eivät pudonneet.

Puolivälieräsarja jatkuu heti torstaina Raumalla. Dufvan ohjeet omille ovat selkeät.

- Tehdäänpäs vaikka maali huomenna ja sitten voimme lähteä sitä kautta rakentamaan, Dufva vitsaili.

- Kaikki lähtee huomenna taas nollasta. Ensimmäinen maali on jälleen meille tärkeä. Se vaatii taas kovan työmäärän ja rohkean pelaamisen, että siihen pystymme, Lämsä puolestaan mietti torstaita.

» Lähetä palautetta toimitukselle