Kärpät vei maanantai-illan jännitysnäytelmän

LIIGA / Raportti
Jussi Rynnäs jatkoi vakuuttavia otteitaan ja syvensi isäntien maalinteko-ongelmia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit lähti maanantai-illan kamppailussa haastamaan voitosta voittoon kulkeneen Oulun Kärpät. Ottelun alussa näytti että Kärpät vie ja Jokerit seuraa vierestä, mutta lopulta hyvätasoisesta ottelusta muodostui pienimuotoinen trilleri.

Kärpät on tällä hetkellä tulosten perusteella Liigassa lähes ylivoimainen joukkue. Vaikka joukkueelle kertyy voittoja voittojen perään, ei päävalmentaja Lauri Marjamäki nähnyt maanantai-illan kamppailua helppona.

− Pelattiin kyllä hyvin tänään, kun katsoo, kuinka kovilla ollaan oltu. Viikon sisään neljä peliä, ja ainoastaan käytiin kotona Oulussa. Siihen nähden liikuttiin hyvin, ja pelattiin raikasta ja hyvää hyökkäyspeliä.

Ottelun kolmannesta erästä muodostui varsin jännittävä Kärppien ottaessa useamman jäähyn, jotka tarjosivat Jokereille oivan mahdollisuuden tulla tasoihin ja mennä ohi. Kärppäluotsi oli vaikuttunut oman joukkueensa alivoimapelaamisesta.

− Viimeisessä erässä yhdeksän minuuttia alivoimaa. Kyllä tuo alivoimapelaaminen kertoo joukkueen asenteesta ja vahvuuksista. Kovilla on jätkät, mutta kyllähän meillä on tässä selkeä meininki. Ja siitä tykkään kaikkein eniten, että joukkueen taso ei heittele.

Kotijoukkue Jokerit oli ennakkoon selkeä altavastaaja, mutta pelasi lopulta varsin vahvan ottelun. Myös Marjamäki antoi tunnustusta vastustajalle.

− Kyllä Jokerit sytyttää aina ja oli tänään hyvä. Oli laadukasta ja hyvää peliä, jossa oli kyllä kaikki hyvän jääkiekko-pelin elementit. Siellä oli hyviä vaiheita, niin hyökkäämistä kuin puolustamista, ja vielä tuohon loppuun tuollainen taistelu ja kliimaksi.

Jokerit jäi alussa telineisiin

Ottelun ensimmäinen erä alkoi lähes täysin vieraiden komennossa. Kärpät sai heti alusta asti luotua vahvan paineen isäntäjoukkueen päätyyn, eikä antanut Jokereille juurikaan mahdollisuuksia päästä edes omalta alueelta pois. Kärppien vahva alku tuottikin tulosta heti ottelun toisella minuutilla, kun Joonas Kemppainen unohtui jokeripuolustuksen sekavan pelaamisen jälkeen täysin yksin Miika Wiikmaninvartioiman maalin eteen. 

Siinä kookkaalla kärppäsentterillä oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Kärppäluotsi Marjamäki jakoi tunnustusta koko Kemppaisen ketjulle.

− Kokonaisuutena meidän paras kenttä. Kemppainen lunastaa odotuksia. Lahjakkuus on aina tiedetty, mutta nyt kaveri on ottanut itseään niskasta kiinni. Onhan Kemppaisen luistelu ihan huikeaa tuon kokoiseksi kaveriksi.

Isäntäjoukkue pääsi kuitenkin otteluun paremmin mukaan ensimmäisen erän puolivälissä, ja saikin luotua muutaman vaarallisen tekopaikan vieraiden maalille. Jokerit tasoitti ottelun hieman onnekkaalla osumalla, kun tulokas Aleksi Rekonen pääsi yllättämään Jussi Rynnäksen nopealla ja yllättävällä laukauksella.

Ensimmäisen erän loppupuolella ei nähty enää hienouksia, vaan erän jälkimmäinen puolisko eteni tasaisissa merkeissä.

Kaksi erää tasaista taistelua

Toiseen erään Jokerit tuli vauhdilla ja sai luotua hyviä tekopaikkoja. Paras mahdollisuus johtomaalin tekemiselle oli slovakkihyökkääjä Ladislav Nagylla, joka ohjasi Teuvo Teräväisen oivan syötön hiukan ohi maalin kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen päätteeksi.

Kärpät siirtyi johtoon hieman helpohkosti, kun Jere Karalahti ohjasi luistimellaan Juhamatti Aaltosen syötöksi tarkoitetun heiton omaan maaliin ohi hölmistyneen Wiikmanin. Myös Aaltonen oli hieman yllättynyt maalistaan.

− Se oli itseltä täysi jäätyminen. Heitin sinne johonkin ja sattui nyt menemään maaliin. Taisi mennä pakin jalasta sisään, mutta hyvä, että meni maaliin.

Kolmannessa erässä Jokerit yritti vimmatusti saada aikaan tasoitusmaalia siinä onnistumatta. Lopussa joukkueelle tarjottiin todellinen mahdollisuus tasoitukseen Kärppien viiden minuutin jäähyn aikana. Joukkue sai luotua monta hyvää tekopaikkaa, mutta Rynnäs piti loppuhetkillä välillä pienellä tuurilla ja puolustajien avustuksella maalinsa ansaitusti koskemattomana.

» Lähetä palautetta toimitukselle