Kärpät nöyryytti kuritonta jokerijoukkuetta

LIIGA / Raportti
Kärpät teki selvää jälkeä Ilmalassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kärpät teki torstaina uuden Liigan runkosarjan piste-ennätyksen, kun se kävi hakemassa väkevällä esityksellä voiton Jokereiden kotiluolasta. Jokereille tappio tarkoitti puolestaan sitä, että suora pudotuspelipaikka jäi saavuttamatta.

Oululaisjoukkueen lopullinen pistesaldo runkosarjan jälkeen on 131 pistettä. Vanha ennätys oli JYPin nimissä kaudelta 2010-11, jolloin jyväskyläläiset voittivat runkosarjan 129 pisteellä.

Ottelun ratkaisuksi nousi Jokereiden hermokontrollin pettäminen kolmannessa erässä. Kun peli oli vielä periaatteessa voitettavissa, keskittyi joukkue kaikennäköisiin tyhmyyksiin. Runkosarjan voittaja ei ollut koiruuksista moksiskaan, vaan käytti tarjotut tilaisuudet hyväkseen ja ratkaisi pelin lopullisesti.

Jokereiden hyökkäyspeli ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla koko ottelun aikana. Teuvo Teräväinen ja hänen johtamansa kentällinen olivat ainoita, jotka pystyivät aika ajoin luomaan edes jonkinasteista hyökkäyspeliä tasakentällisin.

Laadukasta kamppailua

Ottelun avauserä oli vauhdikasta ja hyvää peliä, jossa nähtiin myös muutama kova taklaus. Pelin hallinta siirtyi erän loppua kohden selkeämmin ja selkeämmin Kärpille. Siitä huolimatta maalien makuun ei vielä ensimmäisten 20 minuutin aikana päästy. Molemmat joukkueet pääsivät lähimmäksi maalintekoa miesylivoimiensa aikana.

Joonas Komulaisen ottaman hyökkäyspään jäähyn aikana Jokereiden Steve Moses pyöräytti nopeasti vanhanaikaisella itsensä maalintekosektorille, mutta hyvästä paikasta huolimatta Tomi Karhusen ohittaminen ei aivan onnistunut.

Niko Peltolan ottamat kaksi jäähyä antoivat myös pohjoisen vieraille mahdollisuutensa hakea maaleja ylivoimapelissä. Ben Maxwellin kentällinen pyöritti pakkopeliä hienosti, mutta lopputulos oli sama kuin kotijoukkueen vastaavassa.

Avausmaali nähtiin toisen erän kahdeksannella minuutilla, kun kärppäkapteeni Lasse Kukkonen viimeisteli kauden 12. maalinsa. Osumaa edelsi Kärppien monta erittäin pitkää hyökkäystä, joten vanhan sanonnan mukaisesti maali suorastaan roikkui ilmassa.

Jokerit jäähyilee - Kärpät kiittää

Kärpät pääsi aloittamaan ottelun kolmannen erän ylivoimalla, kun Jarkko Ruutu otti toisen erän lopulla jäähyn kiekon sulkemisesta. Vierailijat eivät jättäneet tilaisuuttaan käyttämättä, kun Komulainen vei oululaiset kahden maalin karkumatkalle.

Ottelun ikävin tilanne nähtiin, kun Kärppien Juho Keränen otti Ossi Väänäsen taklauksen vastaan huonossa asennossa ja joutui jättämään ottelun kesken. Väänänen lähti tilanteesta jäähylle, ja sen aikana nähtiin ottelun ratkaisu, kun Adam Masuhr tykitti joukkueiden välisen eron jo kolmen maalin mittaiseksi.

Sen sijaan, että kotijoukkue olisi yrittänyt vielä kiriä eroa kiinni, keskittyi se todella kurittomaan jäähyilyyn. Jere Karalahden ja Ruudun ottamat jäähyt päästivät Kärpät kahden miehen ylivoimalle. Vierasjoukkueen ykköstykit eivät jättäneet alivoimakolmikolle mitään mahdollisuuksia. Joonas Donskoi pääsi lyömään takatolpalta Maxwellin syötön sisään.

Tämä ei Jokereille riittänyt, kun Antti Tyrväinen nappasi vain hetki myöhemmin seuraavan jäähyn. Ruudun kärsiessä yhä vanhaa jäähyään, pääsi Kärpät jälleen kahden miehen ylivoimalle. Kotijoukkeen täydellisen nöyryytyksen kruunasi Julius Junttila. Hyökkääjän kauden 19. maali muutti lukemat jo viiden maalin eroksi.

Laihaa lohtua Jokereille tarjoili Ruudun viimeistelemä 1−5-kavennusosuma. Lähes syöttöpisteen arvoisen suorituksen maaliin tarjoili kärppäpuolustaja Mikko Niemelä.

Jokereiden pudotuspelit alkavat lauantaina kotiottelulla, jossa vastaan luistelee HPK.

» Lähetä palautetta toimitukselle