Helpot maalit siivittivät Kärpät voittoon

LIIGA / Raportti
Joonas Donskoi onnistui voittomaalikilpailussa kahdesti.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien vierasmatka Helsinkiin sujui hyvissä merkeissä. Oululaiset ryöstivät Jokereilta kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. Jokerihyökkääjä Jarkko Ruutu vaati joukkueeltaan parempaa tehokkuutta maalipaikoissa.

Torstai-illan liigakamppailu Jokerien ja Kärppien välillä oli varsinaisen peliajan päätteeksi tasatilanteessa 2-2. Voittomaalikilpailussa kotijoukkueen ainoa onnistuja oli Jarkko Ruutu. 38-vuotias jokerihyökkääjä pääsi yrittämään toisenkin kerran, mutta epäonnistui. Oululaisten Joonas Donskoi osui kahdesti ja toi joukkueelleen kaksi sarjapistettä.

Jokerit hallitsi kenttätapahtumia ottelun alusta loppuun. Helsinkiläiset puolustivat tiiviisti, mutta virheet kävivät kalliiksi.

- Kaveri sai taas, ei nyt lahjamaaleja, mutta kaksi maalia meidän huolimattomuuden takia, jokerihyökkääjä Ruutu harmitteli.

Kahta takaiskua lukuun ottamatta helsinkiläiset pitivät vierailijansa poissa tekopaikoilta. Jokerien tiivis puolustaminen teki Kärppien hyökkäyspelaamisesta vaikeaa.

- Pelasimme energisesti. Luisteltiin ja taklattiin, pelattiin hyvä peli, mutta tämä on maalintekopeli. Sillä ei ole merkitystä jos luot sata paikkaa, etkä tee maaleja, Ruutu totesi.

"Ei me tätä helpoksi tehdä itsellemme"

Kotijoukkue oli kuskin paikalla heti ensiminuuteista lähtien ja Ruutu teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän puolivälissä. Maalin edestä irtokiekon verkkoon rusikoinut laitahyökkääjä ei ottelun jälkeen jaksanut enää tuuletella osumaansa.

- Kyllähän maaleja on aina hyvä tehdä, mutta ainoa millä on merkitystä, on se kolme pistettä. Tänään ei tullut.

Niin Ruudulla kuin muullakin jokerijoukkueella oli monta mahdollisuutta ratkaista ottelu kolmannen erän lopussa ja jatkoajalla. Loistavasti pelannut Steve Moses ei tuntunut saavan kiekkoa verkkoon millään, eikä sitä saanut kukaan muukaan.

- Jos ei tehdä paikoista maaleja, niin yleensä kaveri voittaa. Ei me tätä ainakaan helpoksi tehdä itsellemme, Ruutu sanoo.

Jokerien alkukauden pelit ovat noudattaneet Kärpät-ottelun kanssa samaa kaavaa. Ruudulla on konkreettisia ehdotuksia maalinteko-ongelman ratkaisemiseksi.

- Ajoitukset pitää saada kuntoon. Jos sinne maalille heittää kiekon silloin, kun sinne ei ole kukaan menossa, se on yhtä tyhjän kanssa.

- Pitää saada etenkin keskikaistalta paine maalille. Pikkuympyrästä maalin edestä tehdään 70 prosenttia maaleista.

» Lähetä palautetta toimitukselle