Tiukka vääntö jatkui – tunne toi voiton Jokereille

LIIGA / Raportti
Neljäs välieräkamppailu Jokerien ja JYPin välillä ei tuonut mitään uutta auringon alle. Kolikonheitto kääntyi tällä kertaa maalin erolla Jokereille. Selkä seinää vasten pelaaminen toi kotijoukkueen leiriin tarvittavaa heittäytymistä.

Jokerien ja JYPin välinen neljäs välieräkamppailu jatkui yhtä tiukkana kuin aiemmatkin ottelut. Jokerit antoi veitsi kurkulla pelille kaikkensa, ja se toi lopulta tiukan mutta maukkaan voiton. 2-1-voitto oli jo kauden yhdeksäs maalin erolla ratkennut ottelu joukkueiden välillä.

– Pelit ovat olleet tasaisia ja tosi pienet asiat ratkaisseet tähän asti. Edelleen ihan samalla pelisuunnitelmalla menimme. Mutta tunnetila ja taistelutahto tuli tänään meille mukaan ja saimme kyllä sarjan suunnan kääntymään, kommentoi Jokerien kakkosvalmentaja Tomi Lämsä joukkueensa otteita.

Jyväskyläläisten päävalmentaja Jyrki Aho oli pitkälti kollegansa kanssa samoilla linjoilla.

– Tasaisia maalin pelejä pelataan koko ajan. Jokainen hetki pelissä on tärkeä. Hyvin tulimme vielä nousujohteisesti lopussa. Tapeltiin ja oltiin sitkeitä. Pikkasen paremmalla viimeistelyllä olisimme varmasti tulleet tasoihinkin.

Molemmat joukkueet toteuttivat maanantain ottelussa jälleen todella tarkasti pelisuunnitelmaansa. Kolikonheitto kääntyi tällä kertaa Jokereille, mutta mitään isoja muutoksia ei kummassakaan leirissä ole tiedossa.

– Pitää olla koko ajan pelissä pikkaisen paremmin kiinni. Ei tässä varmaan tarvitse kuitenkaan vaihtaa myötäkarvasta vastakarvaan, vitsaili Aho.

Jokerien molemmista maaleista vastannutta kakkoskenttää johtanut Riku Hahl muistutti jälkitohinoissa hetkessä elämisestä.

– Jokainen jätkä heitti itsensä peliin ja emme pelänneet virheitä. Me mennään peli kerrallaan ja ei ajatella sitä, että mitä se ottelusarja tällä hetkellä on. Selkä on seinää vasten, mutta täytyy muistaa se, että me pelataan aina ottelu ja erä kerrallaan. Mikäs meillä tässä, painetaan menemään vaan.

Tasaisen varmasti liikkeelle

Avauserä neljännessä välierässä noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin aiemmatkin välieräottelut. Molemmilla oli omat hallintajaksonsa tasakentällisin, mutta parhaat tilanteet nähtiin ylivoimalla. Kolmen ylivoimansa ansiosta Jokerit hallitsi hienokseltaan avauserää.

JYP pääsi kokeilemaan ylivoimaa vain 24 sekunnin jälkeen, kun hiukan ylikierroksilla otteluun tullut Ossi Väänänen taklasi Harri Pesosta kädet ylhäällä. Ylivoiman paras paikka siunaantui kuitenkin Jokereille, kun edellisessä ottelussa ulos lentänyt Jarkko Ruutu pääsi puolittain läpi.


Riku Hahlin ketju vastasi maanantaina joukkueensa maaleista.

Väänäsen kovat otteet jatkuivat hetkeä myöhemmin, joskin kärsijöinä oli tällä kertaa omat joukkuetoverit, sillä jokerikapteeni lensi ohi taklattuaan omaan vaihtoaitioonsa.

Erän puolessa välissä Jokerien ylivoima tuotti tulosta, kun Jonne Virtanen istui jäähyllä huolimattomasta jalkakampista. Jeremy Dehner piti kiekkoa hyvin viivan tuntumassa ja syötti keskelle Josef Boumediennelle. Ruotsalaisen kuti viuhui reilusti ohi, mutta Riku Hahl oli kärppänä paikalla ja iski pelivälineen tyhjään rysään.

Vauhti kasvaa – lisää virheitä

Toiseen erään molemmat joukkueet lisäsivät vauhtia huomattavasti. Kotijoukkueella oli useampaan otteeseen vaikeuksia avauspelinsä kanssa, ja Eric Perrin oli useampaan otteeseen päästä huippupaikkaan harhasyöttöjen ansiosta.

Myös JYP teki lisää virheitä, ja etenkin oma siniviivansa tuntumassa vierasjoukkue menetti kiekon useammin kuin koko sarjan aikana yhteensä. Maalilla Riku Helenius antoi myös harvinaisia pomppukiekkoja, jotka JYP-puolustajat onnistuivat kuitenkin siivoamaan.

Jokerien osalta parasta peliä esitti Hahlin johtama vitja, joka painoi tilanteet hyvin usein vierasjoukkueen päätyyn. Toista pudotuspeliotteluaan tänä vuonna pelaava Teemu Pulkkinen osoitti vaarallisuutensa erän puolivälin tienoilla, kun laitahyökkääjä pyöritteli JYP-puolustusta vipuun ja oli iskeä kiekon sisään vanhanaikaisella.

JYPin parhaat paikat syntyivät kolmosketjulle, kun jokeripuolustus teki kaksi merkkausvirhettä lähes peräkkäin. Avopaikasta laukomaan päässyt Filip Riska ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa kiekkoon ja Eero Kilpeläisen maali varjeltui.

Erän lopussa Jokerit oli lähellä iskeä niin sanotun pukukoppimaalin, kun Väänäsen lämäri kimpoili useammasta mailasta lopulta tolppaan.

Kutkuttava kolmas erä

JYP lähti takaa-ajajana kolmanteen erään ja lisäsi vauhtia entisestään. Vierasjoukkue pääsi heti erän alkuun ylivoimalle ja hurrikaanipaidat loivat maalipaikkoja liukuhihnalta. Tuhlaajapoikana kunnostautui etenkin Tuomas Pihlman, joka hukkasi kaksi huippupaikkaa saman vaihdon aikana.

Pitkän JYP-pyörityksen jälkeen oli jälleen Jokerien vuoro iskeä. Hyvän ottelun pelannut Pulkkinen toi kiekon laidasta sisään ja laukoi maanuoliaisen Heleniuksen patjoihin. Kiekko kimposi suoraan maalin eteen syöksyneen Janne Lahden lapaan, joka survoi sekä pelivälineen että itsensä verkon perukoille.

Peli ei ollut kuitenkaan vielä taputeltu, vaan vierasjoukkue iski pian 2-0-osuman jälkeen. Boumedienne teki karkean virheen siniviivalla ja lähti alimpana miehenä niittaamaan kiekkoa ylös tuonutta Kristian Näkyvää. Kiekko lipui viivan yli ja Petr Hubacek pääsi nokikkain Kilpeläisen kanssa. Hyökkääjä ei tilanteessa jäätynyt, vaan sijoitti kiekon kylmäverisesti sisään.

Kavennusmaalin jälkeen JYP painoi pelin täysin jokeripäätyyn. Hurrikaaniprässi tuotti tulosta ja jokeripuolustus ei saanut kiekkoa millään hallitusti pois alueelta. Kova pyöritys kuitenkin katkesi kuin taikaiskusta, kun Lahti pääsi helponnäköisessä tilanteessa puolittain läpi ja oli iskeä ratkaisevan 3-1-maalin.

Lopussa JYP yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Tuppuraisen loistopaikkaa lähemmäs joukkue ei enää tasoitusta päässyt.

Sarja jatkuu keskiviikkona Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle