JYP varasti Jokereilta kaksi pistettä

LIIGA / Raportti
Nichlas Hardt iski Jokerien ainokaisen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit jäi edelleen ilman voittoa JYPistä tällä kaudella, kun keskisuomalaiset vierailivat Helsingin areenassa viimeistä kertaa. Paluumatkalle Jyväskylään tarttui mukaan kaksi pistettä.

Jokerit ja JYP pelasivat tiistaina vauhdikkaan, joskin sekavan ottelun. Kotijoukkue johti peliä pitkään avauserän ylivoimaosumallaan, mutta JYP tasoitti oman erikoistilanteensa aikana päätöserän alussa.

Tasatilanne säilyi lopulta jatkoajan loppuun asti. Kun JYP osui voittomaalikilpailussa kahdesti, nappasi se mukaansa myös lisäpisteen.

− Olimme parempi joukkue tänään. Meillä oli paljon paikkoja, olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja, summasi kotijoukkueen maalintekijä Nichlas Hardt ottelun kulun.

Samaa kertoivat kotijoukkueen tilastot.

− Voitimme maalintekopaikat puolella. Hyviä, selkeitä maalintekopaikkoja, kertasi päävalmentaja Tomek Valtonen.

− Jos ei tee maaleja, jossain vaiheessa vastustaja yleensä tekee sen yhden. Tänään teki.

Paikkansa oli toki myös JYPillä. Eric Perrinin johtama ketju painoi jatkuvasti pelin Jokerien päätyyn, kun kotijoukkue peluutti jääräpäisesti sitä vastaan omaa nelosketjuaan.

"Ihan pelleilyä koko touhu"

Jatkoajalla Jokerit piti kiekkoa lähes koko viisiminuuttisen ajan JYPin päässä, mutta keskisuomalaiset pitivät isäntänsä poissa laukaisusektorista.

− Emme saaneet aikaan huippupaikkoja. Itseluottamuksen kannalta on kuitenkin hyvä asia, että pystymme pitämään kiekkoa. Sanoisin, että tämä oli yksi vuoden parhaista peleistä, Hardt mietti.

Valtosella oli selkeä mielipide ottelun lopputuloksen ratkaisutavasta.

− Rankkarikisa on ihan pelleilyä koko touhu. Mutta sellaiset on säännöt, niin pitää niitä ampua, valmentaja puhisi.

Ylivoiman ylivoimaa

Kumpikin joukkue teki ainoan pelitilannemaalinsa ylivoimalla. JYPin tasoitusosuma tuli suoran hyökkäyksen päätteeksi, Jokerit taas sahasi vastustajan neliön rikki kahdella perättäisellä poikittaissyötöllä.

− Kaikkien pitää tehdä sitä, missä ovat hyviä. Teuvo (Teräväinen) on hyvä syöttämään, minä pärjään maalin edessä, muut kaverit taas ovat hyviä omilla paikoillaan, Hardt luetteli.

Jokerit on parantanut ylivoimatehokkuuttaan joulutauon jälkeen selvästi. Erikoistilanteita harjoitellaan kevättä kohti mentäessä aiempaa enemmän, mutta myös pysyvyys pelaajistossa on Hardtin mukaan auttanut asiaa.

− Kun pelaajat vaihtuvat jatkuvasti, on ylivoimakin vaikea saada toimimaan. Kun saa pelata samojen kaverien kanssa jonkin aikaa, on helpompi ennakoida heidän tekemisiään, tanskalaislaituri pohti.

− Olemme tehneet ylivoiman kanssa töitä paljon, ja tänään se toimi hyvin. Teimme yhden ja paikkoja oli useampaankin.

» Lähetä palautetta toimitukselle