JYP onnistuneella ryöstöretkellä Ilmalassa

LIIGA / Raportti
Tuomas Tarkki pelasi Ilmalassa vahvan ottelun ja palautti JYPin voittokantaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
JYP onnistui katkaisemaan jämäkällä esityksellä neljän ottelun tappioputkensa. Kotijoukkue Jokerit puolestaan palasi tuskailemaan hyökkäyspelin tehottomuuden kanssa.

Ottelu alkoi vierailijoiden kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla. Puolustaja Mikko Luoma hukkasi kiekon oman maalin nurkalla, josta isäntien Matti Lamberg pääsi iskemään Jokerit johtoon. JYP-vahti Tuomas Tarkki ei pelin jälkeen oikein osannut tarkkaan kertoa, mitä tilanteessa tapahtui.

-Siinä meidän puolustaja lähti maalin takaa nousemaan, ja yritin antaa hänelle hieman tilaa, mutta jotain siinä tapahtui ja kiekko päätyi suoraan kaverin lapaan. En edes oikein huomannut että mistä se kiekko tuli, johonkin se matkalla taisi osua. Noita tulee aina välillä.

Osuma ei kuitenkaan lannistanut vieraita, vaan joukkue nousi tasoihin vajaan minuutin päästä takaiskumaalista Mikko Salmion napakalla rannelaukauksella. Isäntien maalilla ensimmäistä kertaa maalilla aloitti nuorten maajoukkuevahti Joonas Korpisalo. Ottelun alku oli nuorelle veskarille lähes painajaismainen, JYPin iskettyä taululle myös johtomaalin hyvin nopeasti lähes identtisellä tavalla. Maalista vastasi illan aikana 1+1 tehot merkkauttanut Max Wärn.

Virkaveli Tarkilla riitti ymmärrystä Korpisalolle.

-Ei ollut helppo aloitus kaverilla. Kyllä kyseessä on sen verran lupaava maalivahti, että pelejä tulee kyllä varmasti jatkossa. Kyllä sitä itsekin on joskus tullut imuroitua, mutta kyllä niistä on aina toivuttu, naurahti Tarkki.

Vieraille tärkeä 60-minuutin onnistuminen

Jyväskyläläisten päävalmentaja Marko Virtanen kiitteli joukkueen ehjää suoritusta koko 60-minuutin ajan, vaikka myönsikin että ottelun alku oli erittäin hankala.

-En tiedä mikä näissä otteluiden aluissa on. Tänäänkin alku oli taas aivan kauhea ja välillä alkoi tuntua siltä että seuraavaksi varmaan viedään itse se kiekko maaliin. Kyllä tämä on välillä ihmeellistä hommaa.

Alun nopeasta takaiskusta huolimatta vieraat kokosivat rivinsä nopeasti ja pääsivät otteluun vahvasti mukaan.

-Hyvin tultiin peliin takaisin mukaan, kun uskottiin omaan tekemiseen. Perusjutut ja nöyryys olivat illan teemoja.

Vaikka JYP on hävinnyt neljä viimeistä ottelua, on päävalmentaja uskonut koko ajan että paluu voittojen tielle on vain ajan kysymys.

-Ollaan hallittu kaikkia näitä pelejä, jotka ollaan hävitty. Maalipaikat ollaan voitettu kaikissa otteluissa, mutta silti ollaan hävitty. Sen takia haluttiin palata aivan perusjuttuihin ja selkeään tekemiseen.

Isäntäjoukkue Jokerit hallitsi ottelua ehkä hieman näennäisesti, eikä päässyt oikein kunnon tekopaikoille missään vaiheessa. Virtanen ei huolestunut oman joukkueen tekemisestä missään vaiheessa.

-Kyllähän Jokerit tietyllä tapaa peliä vei, mutta ei meillä ollut missään vaiheessa mitään isoa hätää kun uskottiin omaan tekemiseen. Toki, ei sitä voi kieltää että vastustajan veskarilla oli otteluun aika hankala alku.

Ottelu eteni maalin erolla aina toisen erän puolenvälin tienoille, jolloin JYP-konkari Eric Perrin laukoi upealla lämärillä kiekon maalin kattoon ohi Korpisalon. Samalla jokerivalmennus päätyi vaihtamaan maaliin Leland Irvingin.

Jokerien kiri ei kolmannessa erässä päässyt kunnolla käyntiin oikein missään vaiheessa. Parhaiten paikkoja sai luotua ykköskenttä ja sen laituri Janne Lahti, joka pyrki ajamaan röyhkeästi maalille. Lahti saikin muutaman kerran kiekon hyvin lähelle maalia, ainoastaan osumat jäivät puuttumaan. Jokerien todellinen kiri hyytyi lopussa Antti Tyrväisen ottamaan tyhmään koukkausjäähyyn, eikä jäähyn jälkeen enää todellista painetta vieraiden maalille syntynyt.

Jokerit jatkavat pelejä torstaina Espoossa Bluesin vieraana, kun taas JYPin urakka jatkuu perjantaina koti-ottelulla, kun vieraaksi saapuu paikallisvastustaja KalPa.

» Lähetä palautetta toimitukselle