Jokerit otti revanssin

LIIGA / Raportti
Jokerit väänsi voiton JYPistä.
Kuva © Matti Korpi
Jokerit ja JYP kohtasivat tiistaina ensimmäistä kertaa sitten viime kevään välieräsarjan. Ottelusta muodostui odotetusti tasainen vääntö. Kotijoukkueelle riitti voittoon yksi maali.

Jokerien ja JYPin välisen ottelun yleiskuva oli tuttu viime kevään välieräsarjasta. Jokerit piti kiekkoa enemmän, mutta maalipaikoille senkin oli vaikea päästä. Toisaalta JYP iski vastaan nopeasti ja pyrki aiheuttamaan kotijoukkueen avauspelaamiselle ongelmia aggressiivisella karvauksellaan.

Ottelun ainoaksi jäänyt maali syntyi toisen erän yhdeksännellä minuutilla. Valtteri Filppula ajoi väkisin laidasta JYP-puolustuksen keskelle ja onnistui syöttämään Steve Mosesille, vaikka joutuikin rikotuksi. Yhdysvaltalaislaituri siirsi kiekon mailansa rystypuolelle ja nosti pelivälineen ohi Tuomas Tarkin.

– Kun kaksi hyvää joukkuetta pelaa, pienet asiat ratkaisevat. Tänään se oli yksi purku, joka meiltä jäi tekemättä. Sen seurauksena kiekko löytyi meidän repustamme, manasi JYPin päävalmentaja Jyrki Aho.

Jokerit hallitsi peliä johtomaalinsa jälkeenkin. Kotijoukkueen maalivahti Eero Kilpeläinen joutui ottelun kolmannessa erässä venymään kiekon tielle vain kolmesti. Kauden ensimmäiseen nollapeliin riitti 18 torjuntaa.

– Johtomaalin jälkeen edelleen pelasimme rohkeasti ja uskalsimme pitää kiekkoa. Viisasta johtoasemapelaamista, summasi Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä.

Jokerivalmentaja oli kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Halusimme lähteä pelaamaan vahvasti oman näköistä jääkiekkoa. Minusta onnistuimme erinomaisesti, Lämsä totesi.

– Tiesimme JYPin vahvan intensiteetin ja kovan, paineistavan pelitavan, mutta uskalsimme kyllä pitää kiekkoa paineen alla. Siitä kuitenkin myös luovuttiin järkevästi, kun oli sen paikka.

Aho puolestaan oli pettynyt paitsi tulokseen, myös joukkueensa esitykseen.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, en ole kovin tyytyväinen kokonaisuutena pelaamiseen tänään. Toisaalta siellä on aina vastustajakin, joka tekee taas estäviä asioita meidän pelimme kannalta, JYP-luotsi muistutti.

JYPilläkin hetkensä

Ottelun avauserä oli maaliton. Sen paras tekopaikka osui Teemu Pulkkiselle, jolle kiekko putosi tyhjän maalin eteen kuin tarjottimelle. Jyrki Välivaara onnistui kuitenkin horjuttamaan jokerilaiturin tasapainoa sen verran, että tältä jäi kauden toinen maali tekemättä.

– Emme olleet parhaimmillamme missään nimessä kamppailupelin suhteen ensimmäisessä erässä. Siinä Tarkki piti loistavasti meidät mukana, Aho totesi.

JYP pääsi aloittamaan ottelun toisen erän ylivoimalla, kun Juhani Tyrväinen istui ensimmäisen erän lopussa saamaansa kaksiminuuttista. Vierasjoukkue sai otteen pelistä ja piti sen erän ensimmäisten minuuttien ajan. Jokerit joutui vielä toistamiseen alivoimalle, kun myös Valtteri Filppula sai kampitusjäähyn.

– Toisen erän alku oli meille vaikea, myönsi Lämsä.

– Siinä oli sellainen kuuden minuutin jakso, jossa pikkuisen karkasi ote. JYP on sellainen joukkue, että se ottaa heti kiinni, kun antaa pikkaisenkin siimaa.

Myös erän lopussa JYPillä pääsi pyörittämään peliä Jokerien päätyyn, kun Markus Nordlund heitti saman vaihdon aikana kaksi pitkää kiekkoa. Jokerit piti kuitenkin vieraansa pois maalintekopaikoilta.

Wärn koki kovia

Päätöserässä JYPin kiri jäi käynnistymättä, kun erotuomarikaksikko Stefan FonseliusAleksi Rantala tuomitsi vieraille kaksi perättäistä kaksiminuuttista. Rich Peverleyn ja Välivaaran rikkeet olivat sinänsä selkeitä, mutta ottelun aiempaan sallivaan linjaan nähden kaksiminuuttiset tulivat varsin helposti.

– Kolmas erähän oli tasaista vääntöä. Tietysti nuo viimeiset jäähyt meidän takaa-ajoamme pikkasen tyssäyttivät, Aho harmitteli.

JYP joutui pelaamaan ottelun lopun ilman yhtä runkohyökkääjistään, kun Max Wärn väänsi jalkansa keskialueella. Aho ei osannut tuoreeltaan sanoa laiturin vamman laadusta mitään tarkempaa.

Jokerit jatkaa pelejään heti keskiviikkona, kun se kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Espoon Bluesin. JYP puolestaan isännöi torstaina SaiPaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle