Jokerit voitti erikoistilanneharjoituksen

LIIGA / Raportti
Helsingin Jokerit piti pelituntumaansa yllä kutsumalla olympiatauon harjoitusotteluvieraakseen Ruotsin Elitserieniä johtavan HV-71:n. Ottelu oli alusta loppuun tyypillistä harjoitusotteluhöntsäilyä, mutta ylivoimaansa molemmat joukkueet saivat harjoittaa urakalla.

Ottelun tuominnut Ville Vuohtoniemi piti tiukkaa linjaa mailapelin ja kiekottoman pelaajan blokkaamisen suhteen. Jopa niin tiukkaa, että nollatoleranssin sijaan ajoittain mentiin jo miinuksen puolelle.

Kotijoukkue Jokerit aloitti ottelun räväkästi. Se iski kahdessa ensimmäisessä vaihdossa kahdella laukauksella kaksi maalia. Erik Ersberg joutui antautumaan ensin Tommi Santalan ja sitten Tomek Valtosen edessä.

Kotijoukkue teki kolmannen maalinsa seitsemän minuutin kohdalla, kun Toni Dahlman pääsi 5-3-ylivoimalla rauhassa siirtämään Martti Järventien laukauksen paluukiekon Ersbergin taakse. Hetkeä myöhemmin HV kavensi alivoimalla. Björn Melin pääsi läpiajoon jokeriviisikon unohdettua varmistuksen. Melin harhautti Tom Askeyn jäihin ja siirsi kiekon reppuun.

Erän loppupuoliskolla harjoiteltiin erikoistilannepelaamista. Kumpikin joukkue onnistui paremmin ali- kuin ylivoimalla, ja niin erätaukoa lähdettiin viettämään 3-1-numeroissa. Toisen erän alussa Vuohtoniemi jatkoi innokasta vislailuaan.

Jokerit siirtyi jo 4-1-johtoon, kun Petri Varis sai 4-3-ylivoimalla siirrellä Tommi Santalan laukausta seuranneen paluukiekon maaliin. Myös 5-1-maali syntyi ylivoimalla. Tällä kertaa oli Tommi Santalan vuoro viimeistellä.

Ersberg torjui Hannes Hyvösen laukauksen, ja hetken aikaa kiekko oli kadoksissa kaikilta pelaajilta. Erotuomari kuitenkin näki sen pudonneen Ersbergin taakse ja antoi pelin jatkua. Lopulta Santala kävi tuikkaamassa irtopalan verkkoon. Ruotsalaisjoukkueen protestointi oli turhaa.

Vain hetkeä myöhemmin Jokerit unohti merkkauspelin puolustuspäässään ja HV rankaisi välittömästi. Maalintekijänä kunnostautui puolustaja Johan Halvardsson. Loppuerä sujui jälleen erikoistilanneharjoitusten merkeissä. Runsaiden estämis- ja koukkaamisjäähyjen lisäksi Vuohtoniemi muisti tuomioita protestoineita ruotsalaisia kahdella kymmenen minuutin käytösrangaistuksella.

Jokerit vaihtoi ottelun puolivälin jälkeen maaliin Steve Passmoren, joka sai näin jääaikaa ensimmäistä kertaa yli kuukauteen. Kanadalaisvahti esitti muutamia akrobaattisia huippupelastuksia, mutta aiheutti myös ylimääräisiä sydämentykytyksiä niin katsomossa kuin jokeriaitiossakin.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Kotijoukkueen liike lakkasi, mikä näkyi jäähyjakauman yksipuolisuutena: Jokereille kuusi kakkosta ja yksi kymppi, HV:lle erän lopulla joukkuerangaistus väärästä vaihdosta.

Molemmille joukkueille harjoitusottelu toi varmasti sopivan tauon harjoitusten arkiseen puurtamiseen. Mitään varsinaista valmennuksellista iloa ottelusta ei varmasti ollut, ellei sitten suhteellisen intensiivistä erikoistilanneharjoitusta sellaiseksi voida laskea.

Vierasjoukkue oli ottelussa rankasti varamiehisenä, sillä sen vakiokokoonpanosta puuttuivat maalivahti Stefan Liv, puolustajat Fredrik Olausson, Mika Niskanen ja Niklas Hjalmarsson sekä hyökkääjät Andreas Jämtin, Mika Hannula ja Mattias Remstam. Jokereista sivussa oli Tony Virran ja Samuli Jalkasen lisäksi Arto Koivisto.

Jokerien kentälliset

Petri Varis - Tommi Santala - Toni Dahlman

Tomek Valtonen - Petri Pakaslahti - Hannes Hyvönen

Ilari Filppula - Esa Kivistö - Roman Vopat

Riku Rahikainen - Arto Kuki - Roni Andersson

Sami Lepistö - Kari Martikainen

Martti Järventie - Markus Kankaanperä

Mikko Kalteva - Jan Latvala

Ville Uusitalo - Kevin Kantee

Tom Askey (Steve Passmore)

HV-71:n kentälliset

Björn Melin - Johan Davidsson - Mattias Beck

Stefan Pettersson - Andreas Karlsson - Jens Karlsson

Martin Thörnberg - Erik Andersson - David Fredriksson

Pasi Määttänen - Peter Hammarström

Lars Jonsson - David Petrasek

Per Gustafsson - Daniel Grillfors

Ola Svanberg - Johan Halvardsson

Erik Ersberg (Christoffer Bengtsberg)

» Lähetä palautetta toimitukselle