Toisen erän synkkä hetki koitui HPK:n kohtaloksi

Jokerit ja HPK pelasivat viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi viikolla alkavaa runkosarjaa. Jokerit oli ottelussa niskan päällä, vaikka viime hetkien löysäilyn jälkeen loppulukemiksi kirjattiin 5-3.

Jokerit tuli ensimmäiseen erään vauhdilla ja pakotti HPK:n puolustuskannalle. Viime kauden maalikuningas Janne Lahti oli pirteällä pelipäällä, ja oli lähellä tehdä ottelun avausmaalin vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Harvemmin lyöntilaukauksia ampuva Lahti pääsi laukomaan sektorista kovaa, mutta veto viuhui niukasti yli Mika Järvisen vartioiman maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä, kun tutkapari Ben Eaves ja Ilari Filppula juonivat komean osuman. Filppula sai Nichlas Hardtin päätykiekon jälkeen pelivälineen haltuunsa kulmassa, josta hän antoi komean sokkosyötön maalin eteen nousseelle Eavesille, jolla oli helppo työ iskeä kiekko ohi hölmistyneen Järvisen.

HPK tuli kuitenkin tasoihin ennen erän loppua. Joukkueen ykköskenttä hyökkäsi uhkarohkeasti viiden miehen voimin, mutta se tuotti tällä kertaa tulosta, kun Jukka Laamanen pääsi viimeistelemään tyylikkään kuvion päätteeksi tyhjään maaliin. Ratkaisevan poikittaissyötön maaliin antoi vahvan illan pelannut Arsi Piispanen.

Jokerit kaasu pohjassa toiseen erään

Toiseen erään Jokerit tuli vielä ensimmäistä erääkin kovemmalla sykkeellä, ja HPK:n pakkipari Marko TuulolaMathias Porseland joutui pitkien kiekkojen takia urakoimaan neljä vaihtoa peräkkäin. Tuulola ehti käydä minuutin istumassa penkillä, mutta oli jälleen takaisin kentällä, kun Lahti iski Jokerit jälleen johtoon. Lahti teki viime kaudelta tutun nousun maalin takaa, ja iski oman laukauksensa irtokiekosta johtomaalin.

Vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Jokerit iski jälleen. Filppula suojasi kiekkoa hyvin kulmassa, ja syötti maalin eteen suoraan vaihdosta luistelleelle Eavesille, joka laukoi terävän maanuoliaisen ohi Järvisen. Maalivahdilla ei tilanteessa ollut juuri mahdollisuuksia nähdä kiekkoa, sillä Hardt teki laukaukselle oivallisen maskin.

Maalikuninkaan ruuti oli kuivaa.

Jokerien kakkoskenttä jatkoi maalintekoa vain minuutti edellisestä. Antti Kerälä riisti kiekon hyökkäysalueella, ja pienen spurtin jälkeen antoi nappisyötön suoraan Lahden lapaan. Lahdella oli helppo työ viimeistellä avopaikasta illan toinen maalinsa.

Kolmas erä vain muodollisuus

Kolmannen erän alussa Jokereihin täksi kaudeksi siirtynyt Markus Nordlund sai vihdoin maalihanansa auki. Nordlund sai ylivoimalla liikaa tilaa, ja hän pääsi tälläämään kovalla lyöntilaukauksella lukemiksi jo 5-1. Vierasjoukkue kavensi hetkeä myöhemmin, kun Piispanen iski irtokiekosta ylivoimalla.

Loppulukemat 5-3 iski niin ikään Piispanen. Porseland ampui viivasta matalan laukauksen, jonka Piispanen ohjasi taidokkaasti ohi hölmistyneen Eero Kilpeläisen.

Kolmas erä ei kuitenkaan tarjonnut enää kahden ensimmäisen erän tasoista kiekkoviihdettä. Pelaajat olivat erätauolla ilmeisesti kääntäneet katseensa jo ensi viikolla alkavaan runkosarjaan.