Stadin herruus murskavoitolla Jokereille

LIIGA / Raportti
Erik Karlsson johdatti Jokerit voittoon.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit lopetti vuoden 2012 maukkaaseen voittoon paikallisvastustajastaan. Jokerit varmisti Helsingin herruuden kauden kolmannella voitollaan kilpipaidoista.

Lauantai-ilta ei jättänyt epäselvyyksiä paremmasta joukkueesta. Jokerit latoi kahdeksan maalia HIFK:n verkkoon ja voitti oikeutesti haluttoman ja heikosti pelanneen vierailijan.

IFK pystyi roikkumaan mukana pelissä vain Ville Peltosen tekemään maalin asti. Toisessa erässä kavennusmaalin jälkeiset kaksi nopeaa maalia koituivat vierailijoiden kohtaloksi.

– Puolitoista erää pelasimme alivoimalla. Ei sillä määrällä jäähyjä voi voittaa peliä, varsinkaan täällä, totesi IFK-luotsi Pasi Sormunen.

– Viidellä viittä vastaan olimme kuitenkin ihan hyvin mukana. Pari nopeaa maalia heti meidän maalimme jälkeen koitui meidän kohtaloksi tänään, summasi Sormunen.

– Puhuimme ennen peliä että olemme pelanneet loistavan syksyn. Olemme sarjakärki ja HIFK tulee vieraaksi, niin mennään täysillä ja annetaan kaikkemme, kertasi Jokerivalmentaja Tomi Lämsä ottelun lähtökohtia.

– Viimeinen ottelu ennen vuodenvaihdetta ja olimme tänään kyllä isäntä talossa. Muutamaa jaksoa lukuunottamatta olimme erinomaisia ja löimme taululle hienot lukemat, ihasteli Lämsä vuoden päätöstä.

Jokerit ylivoimalla täysin suvereeni

Ajassa 16.51 Steve Moses laukoi kiekon ylivoimalla ohi vierailijoiden maalivahdin Joni Ortion. Maali oli kotijoukkueen toinen ja myös lopulta ottelun voittomaali.

Kolmannessa erässä kotijoukkue latoi kolme ylivoimamaalia, sekä yhden maalin siirretyn rangaistuksen aikana. Paikkoja oli useampaankin osumaan, mutta Jokerit näytti välillä jopa leikittelevän paikallisvastustajansa kustannuksella.

– Jos meillä on ollut hyvä alivoima aiemmin, niin tänään se ei sitä selvästikään ollut. Tietysti vastustajan ylivoima on erittäin jäätävä, harmitteli kilpipaitojen valmentaja.

– Jokereilla on kuitenkin siellä viivassa niinkin huikea kaveri kuin Erik Karlsson. Ja kun hänet otat kiinni, sinne jäävät vielä ne muut. Tänään alivoimassa sitten meni vielä kaikki vikaan, ilmaisi Sormunen.

– Se itseluottamus, minkä olemme tällä kaudella hankkineet, ryöpsähti tänään ottelun lopussa ja onnistuimme tekemään upean näköisen maaleja. Kyllä valmentajana on silloin mukava penkillä olla, totesi Lämsä hymyillen.

Markus Nordlund täyttämään Karlssonin saappaat?

Karlssonin poistuessa takalinjoilta, kotijoukkueen puolustuksesta nousevat esiin Markus Nordlund ja Teemu Eronen. Lauantaina nähtiin yksi liigakauden komeimmista maaleista, kun avauserässä Nordlund piti koko IFK:n kentällistä pilkkanaa ja lopulta veivasi kiekon ohi IFK-vahti Ortion.

Suurella itseluottamuksella pelannut eurajokelainen väläytteli jälleen taitojaan paikallispelissä. Kasvavan vastuun myötä voidaan hänen olettaa ottavan paikan ykkösylivoiman pyörittäjänä.

Seuraavan kerran joukkueet pelaavat ensi viikon keskiviikkona. Jokerit matkaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi ja IFK suuntaa Espooseen kohtaamaan Bluesin.

» Lähetä palautetta toimitukselle