Jokerit löi vaisun HIFK:n

Jokerit otti neljännen peräkkäisen voittonsa HIFK:sta, kun se vei nimiinsä ensimmäisen tammikuun tasausotteluista selvästi luvuin 5-0. Jokerien tulitusta johti kolme maalia tehnyt Janne Lahti.

Tammikuun tasauksen ensimmäinen paikalliskamppailu lähti Jokerien merkkeihin heti muutaman minuutin pelin jälkeen eivätkä isännät päästäneet vastustajiaan missään vaiheessa kunnolla peliin mukaan.

– HIFK näytti alussa yrittävän tulla kovalla paineella, mutta jalka ei riittänyt. Pystyimme liikkumaan ja liikuttamaan kiekkoa ja IFK joutui rikkomaan. Sitä kautta peli alkoi kääntyä, Jokerien Erkka Westerlund kuvasi ottelun kulkua.

Illan ykkösnimi oli jälleen kerran Jokerien Janne Lahti, joka isku maalin erässä ja juhli näin hattutemppua.

Jokerien ylivoima tehokasta

Jokerit hallitsi ottelun ensimmäisen erän tapahtumia selvästi. HIFK joutui ottamaan erässä neljä kakkosta, joista kaksi kiekon laukomisesta katsomoon. Jokerien maalilla Jan Lasak selvisi vain kahdella torjunnalla, kun HIFK:sta ainoastaan Mikael Granlundin johtama ketju sai aikaan hyökkäyspeliä.

Ilta oli Jokerien juhlaa.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Ottelun avausmaali nähtiin noin kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Jokerien lihaketjun Tuoma Pihlman nosti kiekon laidalta maalille ja luukulla hämmentänyt Petteri Nokelainen pääsi ohjaamaan kiekon ohi Juuso Riksmanin.

Jokerien toinen maali syntyi erän lopulla neljännellä ylivoimalla Janne Lahden hienolla yksilösuorituksella. Lahti nousi päätyviivalta maalintekopaikkaan, kiersi puolustaja Martti Järventietä ja laukoi terävästi rystyllä kiekon Riksmanin haaroista sisään.

Ottelun toista erää ohjasivat erikoistilanteet. HIFK pääsi erän ensimmäisellä puoliskolla ylivoimalle kahdesti ja hallitsikin siten tapahtumia. Tulosta ei kuitenkaan tullut ja Jokerit iski saatuaan oman mahdollisuutensa.

Jokerit pääsi erän puolessa välissä kahden miehen ylivoimalle ja iski samalla ryhmällä, joka teki ensimmäisessäkin erässä ylivoimaalin. Justin Forrest ja Teemu Pulkkinen järjestivät paikan ja Lahti pääsi iskemään illan toisen maalinsa maalin edestä lähes tyhjään verkkoon.

Sama tahti jatkui vielä kolmannessa erässä, kun Jokerit iski kaksi lisäosumaa. Asialla olivat jälleen ylivoimilla Lahti ja hieman heppoisessa tilanteessa kiekon Riksmanin ohi saanut Pihlman.

Asetelmia haussa

Jokerien siirryttyä kolmen maalin johtoon HIFK lisäsi taklauspeliään ja ilmassa olikin asetelmien hakua toiseen kohtaamiseen, mikä lieneekin ollut tarkoituksena, kun peräkkäisiä pelejä on suunniteltu.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin muutama tapahtuma, kun ensin HIFK:n Lennart Petrell taklasi Forrestia ja myöhemmin HIFK:n Siim Liivik ja Jokereiden kokoonpanoon noussut ja kiitosta Westerlundilta pelaamisestaan saanut Jani-Petteri Helenius kahnasivat pienimuotoisesti.

Forrest joutui jättämään pelin kesken saatuaan Petrellin taklauksesta iskun päähänsä. Tilanne ei miellyttänyt Westerlundia.

– Kymmenkunta tikkiä. Joko tuli hypyllä tai kohdistui päähän. Ihan puhtaasi en tilannetta nähnyt. Vähän siinä oli ehkä ilmassa sellaista asetelmien hakua, Westerlund arvioi.

Selvä peli

Ottelu oli paikallispeliksi harvinaisen selvä, varsinkin kun viimeiset kolme ottelua olivat päätyneet vain maalin eroilla ja kaksi jatkoajalla. HIFK:n esityksestä ei löytynyt juuri kehuttavaa.

– Tänään ei ollut meidän ilta. Jääkiekko on kamppailupeli ja me oltiin kyllä kamppailu- ja reagointipelissä selvästi perässä. Siitä tuli osa tuloksesta ja osa jäähyistä, joista tuli maaleja, Kari Jalonen summa illan kulkua.

HIFK yritti kolmanteen erään saada eloa ketjumuutoksilla, kun mm. Ville Peltonen siirtyi Petteri Wirtasen ja Lennart Petrellin viereen ja Jeff Hamilton pelasi Siim Liivikin nelosketjussa.

– Ketjut muutettiin. Meillä ei ollut hyökkäyspeliä ja yritettiin ketjumuutoksia, mutta emme saaneet sitä sille tasolle, että olisimme maalia pystyneet tekemään, Jalonen harmitteli.

Voitto oli Jokereille jo neljäs peräkkäinen HIFK:sta. Valmentajat eivät halunneet tehdä tuloksista kuitenkaan pidemmälle meneviä johtopäätöksiä.

– Nämä pelit kuuluvat sarjaan. Ei me aleta pohtimaan kulkevatko ne vai eivät, Jalonen kuittasi.

– Tämä oli vain yksi peli ja huomenna oli seuraava, Westerlund tyytyi kommentoimaan

Jokerien pelissä positiivista olivat neljä ylivoimaosumaa. Westerlundin näkemys ylivoiman parantumisesta lähti perusasioista.

– Voitettiin aloituksia ja saatiin ylipäätänsä ylivoimapyöritystä aikaan. Ben Eavesin pelaaminenkin tuo ylivoimaan lisää.

Joukkueet jatkavat minisarjaansa nopealla tahdilla, sillä seuraava ottelu Nordenskiöldinkadulla on alle vuorokauden kuluttua, lauantaina kello 17.00.