Jokerit jälleen kahden pelin karkumatkalle

LIIGA / Raportti
Jokerit otti Helsingin paikallis-puolivälieräsarjassa toisen voittonsa, kun se kukisti lauantai-iltana IFK:n Nichlas Hardtin jatkoaikamaalilla. Vierasjoukkueelle tarjottiin voittoa kultalautasella, kun sille tuomittiin jatkoajalla rangaistuslaukaus, mutta Eero Kilpeläinen torjui Mikael Granlundin yrityksen.

Jokerien ja IFK:n välisen puolivälieräsarjan toinen osaottelu oli todellinen trilleri. Jokerit hallitsi peliä tasakentällisin, mutta IFK oli tehokkaampi ylivoimalla. Lopulta ottelu ratkesi kuusi sekuntia ennen ensimmäisen jatkoerän päätöstä, kun kotijoukkueen kultakypärä Nichlas Hardt tykitti voitto-osuman Ben Eavesin syötöstä.

– Koko ottelun ajan joukkueessa oli vahva usko omaan tekemiseen, kiitteli Jokerien valmentaja Tomi Lämsä.

– Jaksoimme tehdä töitä, ja siitä palkintona voittomaali jatkoerän viimeisellä minuutilla maistuu tietysti erittäin hyvältä.

Pari minuuttia ennen Hardtin osumaa IFK:lla oli oma tilaisuutensa ratkaista ottelu. Jokerimaalilla oli kova hässäkkä, joka päättyi siihen, kun Jarkko Ruutu törmäsi tahallaan oman maalinsa pystytolppaan.


Jarkko Ruutu aiheutti rangaistuslaukauksen.

Toinen päätuomari Aleksi Rantala tuomitsi tilanteesta rangaistuslaukauksen, jota komennettiin laukomaan Mikael Granlund. Eero Kilpeläinen pystyi kuitenkin peittämään IFK:n kultakypärän yrityksen.

– Ottelu oli erittäin tasainen, pienet asiat ratkaisevat. Meillä oli oma paikkamme, jota emme saaneet käytettyä, näki vierasjoukkueen päävalmentaja Petri Matikainen.

Jokerit jäähyilee, IFK rankaisee

Jokerit aloitti ottelun mainiosti. Kotijoukkue rakensi ylivoimahyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä, mutta onnistui maalinteossa vain kerran. Avausosuman tekaisi Markus Nordlund, joka pääsi toisesta aallosta irtokiekkoon.

Avauserän viidennellä minuutilla Markus Kankaanperä aloitti jäähykierteen, joka päättyi vasta IFK:n toiseen ylivoimamaaliin erän lopussa. Kotijoukkueen peli sekosi täysin, ja vieraat olivat ylivoimalla tehokkaita.

– Ensimmäinen erä hölmöiltiin jäähyihin. Joukkueessa oli erittäin kova tunnetila, kun lähdettiin peliin, ja se purkautui muutamana turhana jäähynä, Lämsä harmitteli.


Markus Nordlund sai viimeistellä ottelun avausosuman lähes tyhjään maaliin.

IFK:n molemmat maalit syntyivät pitkien ylivoimavaihtojen päätteeksi. Vieraiden ensimmäisen viimeisteli Eero Somervuori, joka pääsi sörkkimään kiekon kaimansa Kilpeläisen taakse Mikko Kousan laukauksen jälkeen. Vieraiden toisen osuman tykitti siniviivalta Toni Söderholm.

Keskimmäiset erät kotijoukkueen hallintaa

Kun kotijoukkue toisessa erässä pysyi poissa jäähyaitiosta, sen hallinta näkyi myös torjuntamäärissä. Dennis Endras joutui erässä venymään kiekon tielle peräti kahdeksantoista kertaa, kun Eero Kilpeläinen selvisi viidellä torjunnalla.

– Toinen erä oli meiltä vahva, niin kuin oli ensimmäisessäkin ottelussa. Pystyimme viemään peliä siinä ja pitämään kiekkoa, Lämsä kiitteli.

Jokerien painostus tuotti tasoitusmaalin ajassa 34.21, kun Ruutu pääsi ohjaamaan Ross Lupaschukin laukauksen Endrasin taakse. IFK-vahti otti takaiskun vastapainoksi muutaman näyttävän kopin.

Sama tahti jatkui myös kolmannessa erässä. Jokerit painoi päälle, muttei onnistunut ohittamaan Endrasia. Jatkoerässä peli tasaantui, ja molemmilla oli paikkansa jo ennen erän päättymistä. Ottelusarja jatkuu maanantaina IFK:n kotihallissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle