Jokerit hyvällä hyökkäyspelillä avausvoittoon

Jokerit oli Helsingin ensimmäisessä paikalliskamppailussa askeleen edellä hallitsevaa mestaria HIFK:ta vastaan. Suurta mediahuomiota viime aikoina nauttinut Jarkko Ruutu viihtyi lähinnä jäähyaitiossa tai jään pinnassa. Illan hahmo oli tehot 1+2 iskenyt Jokerien Ilari Filppula. Loppulukemat Jokerien kotiareenalla olivat 5-3 (1-0,2-2,2-1).

Ensiesiintymisensä jokeripaidassa tehnyt Jarkko Ruutu oli pahanteossa heti ottelun alussa, kun mies otti muutaman minuutin pelin jälkeen tyhmän jäähyn poikittaisesta mailasta. HIFK pääsi ylivoimalla Mikael Granlundin johdolla laukomaan muutamaan otteeseen, mutta Jokerien maalia vartioinut Eero Kilpeläinen venyi kiekon eteen.

Ensimmäistä maalia saatiin odotella hiukan yli erän puolivälin. Jan Lundell torjui jokerikapteeni Ossi Väänäsen painavan kudin suoraan Ilari Filppulan lapaan, ja paluumuuttajalla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjään maaliin. Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlundin mukaan jokerileirissä oli panostettu ottelun alkuun.

– Olimme varautuneet, että HIFK normaalisti aloittaa vahvasti. Pääsimme peliin hyvin kiinni ja pystyimme kontrolloimaan peliä, jolloin HIFK joutui puolustamaan.

Ruutu jälleen pahanteossa

Toista erää oli pelattu vain 16 sekuntia kun Ruutu joutui jälleen jäähyaitioon. Selvästi ylilatautunut Ruutu taklasi Granlundia selkään, ja se aiheutti vihellyksen jälkeen pienimuotoisen torikokouksen HIFK:n päätyyn.

Ylivoiman lopussa petopaidat iskivät pelin tasoihin, kun Mikko Jokela pääsi yllättämään Kilpeläisen etukulmasta. Jokerien vastinetta ei tarvinnut kauaa odotella, sillä Ben Eaves tälläsi seuraavassa vaihdossa kiekon ohi haparoineen Lundellin.

Seuraava maali oli jälleen Filppulan käsialaa. Taituri sai hyvän poikittaissyötön Markus Nordlundilta, josta hän jatkoi välittömästi kiekon maalin edessä seisoneelle Hardtille. Tällä kertaa tanskalainen ei epäonnistunut, vaan sijoitti kiekon kylmästi tyhjään maaliin.

Filppula oli pelipäällä.

Maalin jälkeen HIFK sai hetkellisesti otteen, ja se pääsi ylivoimalle, kun Väänänen rikkoi Granlundia vastaan. Ylivoimalla Granlund näytti kehittynyttä rannelaukaustaan, ja iski vastustamattomasti kiekon ohi Kilpeläisen. Laukaus merkittiin lopulta Kimmo Kuhdalle, jonka varusteisiin laukaus osui matkalla maaliin.

HIFK:n pakit yössä avauspelinsä kanssa

HIFK:n tökkinyt avauspeli tuotti karmeaa tulosta kolmannen erän alussa, kun Markus Kankaanperä tarjoili kiekon suoraan Jani Ridan lapaan, josta laituri iski kiekon kovalla laukauksella yläkulmaan.

Ykkösketjun varjoon avausottelussa jäänyt kakkosketju väläytteli kolmannessa erässä, kun Teemu Pulkkisella oli kaksikin paikkaa iskeä ottelulle lopullinen ratkaisu. Nuoren vastuunkantajan soihtu ei kuitenkaan tänään palanut täydellä liekillä, sillä molemmissa paikoissa hänen laukauksensa kilpistyivät joko päätypleksiin tai Lundellin suojuksiin.

Neljä minuuttia ennen loppua HIFK teki vielä ottelusta näennäisesti jännittävän, kun Eero Somervuori ohjasi Kim Hirschovitsin laukauksen ohi Kilpeläisen. Jokerikapteeni Väänänen kuitenkin lopetti kuitenkin vierasjoukkueen pyristelyt nopeaan, kun mies iski Toni Söderholmin kaamean harhasyötön jälkitilanteesta loppulukemiksi 5-3. Westerlund oli ottelun jälkeen tyytyväinen etenkin joukkueensa hyökkäyspeliin.

– Hyökkäyspelimme toimi monin paikoin hyvin. Olemme keskittyneet hyökkäyspelin parantamiseen ja parannusprosessi on hyvässä vaiheessa. Pystyimme pelaamaan kiekon kanssa paremmin kuin viime kaudella.