Jokereille toinen kiinnitys

LIIGA / Raportti
Helsingin puolivälierät jatkuivat lauantaina huomattavasti ensimmäistä peliä avoimemmissa merkeissä. Jokerit oli kuitenkin taas terävämpi ja otti toisen otteluvoiton 4-2-lukemin.

Jokerien voiton avaimet olivat joukkueen onnistuneessa toisessa erässä. Joukkue käytti tasatilanteeseen päättyneen ensimmäisen erän jälkeen erikoistilanteensa hyväkseen ja siirtyi tavoittamattomaan johtoon.

Ensin syntyi maali ylivoimalla, kun HIFK:n Ville Peltonen istui hyökkäysalueella ottamaansa kakkosta. Janne Lahti löysi neliön keskeltä Petteri Nokelaisen, joka pamautti kiekon ohi Juuso Riksmanin.

3-1-osuma syntyi erän loppupuolella, kun HIFK oli tehnyt pitkän kiekon. Erkka Westerlund heitti jäälle miehityksen, jossa Ben Eaves pelasi Lahden ja Antti Kerälän keskellä. Tulosta syntyikin sekunneissa, kun ottelun hahmo Lahti pääsi siirtämään joukkueensa kahden maalin johtoon maalin edustalta.

Enemmän maaleja

Jan Lasak oli ensimmäisessä ottelussa HIFK:lle ohittamaton este, mutta nyt nolla rikkoutui jo kahden minuutin pelin jälkeeni Maali syntyi kun puolustaja Tommi Kovanen oli ajautunut kauas paikaltaan Jokerien maalin taakse. Kovanen siirsi maalin takaa kiekkoa luukulle ja peliväline pomppi Lasakin taakse.


Lahti oli valttia.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Jokerit nousi tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Asialla oli Jukka Hentunen, jonka kova lämäri puhui nyt tehokkaasti. Hentunen laukoi suorasta luistelusta heti siniviivan jälkeen ja yllätti Riksmanin hanskapuolelta.

Jokerit siirtyi toisessa erässä toisen maalinsa jälkeen puolustavampaan peliin ja HIFK sai kiekollista hallintaa itselleen. Punapaidat nousivatkin vielä taistelemaan voitosta aivan erän viimeisillä minuuteilla Toni Söderholm laukoi viivalta ja Robet Nyholm ohjasi kiekon Lasakin reppuun.

Kolmannessa erässä HIFK:ta oli jälleen vastassa sama tuttu Jokerien puolustussumppu, joka peitti lähes täysin reitit Lasakin maalille. Kapealla miehistöllä painanut HIFK ei jaksanut enää lopussa ajaa maalille raivolla ja todelliset paikat tasoitukseen olivat harvassa.

Viimeisen niitin ottelulle iski Petteri Nokelainen, joka viimeisteli loppulukemat tyhjiin parikymmentä sekuntia ennen ottelun päätöstä.

Jokerit loi enemmän

Ottelu oli selvästi avoimempaan pelaamista kuin ensimmäinen peli perjantaina. Helsingin Areenan suurempi kaukalo saattoi vaikuttaa asiaan, mutta Jokereilla oli varmasti myös enemmän haluja lähteä hyökkäävämpään pelaamiseen, kun ottelu oli kotona ja tilillä oli sarjan avausvoitto.

– Tässä pelissä loimme enemmän kuin puolustimme, kuten kotona kuuluukin, Westerlund summasi ottelun kulun.

– Ensimmäisenä tulee mieleen, että viikonloppu ei ollut tuloksellisesti mitä haettiin, kun ollaan kaksi kiinnitystä perässä, HIFK:n Kari Jalonen

– Pelillisesti olen kuitenkin tyytyväinen kahteen otteluun, Jalonen jatkoi.

Joukkueet jatkavat sarjaansa välipäivän jälkeen maanantaina, kun peli siirtyy HIFK:n kotijäälle Helsingin Jäähalliin

» Lähetä palautetta toimitukselle