IFK:n ykkösketju viihtyi ulkona

LIIGA / Raportti
SM-liigan ensimmäinen ulkoilmaottelu oli ratketa jo ensimmäisellä minuutilla, kun HIFK teki maalin kahdella ensimmäisellä laukauksellaan. Jokerit nousi päätöserässä vielä tasatilanteeseen, mutta IFK:n ykkösketju kuittasi voittomaalin heti perään.

SM-liigan talviklassikko alkoi erikoisissa merkeissä. Tuskin olivat Heikki Riihiranta ja Otakar Janecky ehtineet pois kaukalosta, kun IFK johti jo kahdella maalilla.

Ensin jokerikapteeni Ossi Väänänen menetti kiekon keskialueella IFK-kollegalleen Ville Peltoselle. Peltonen säntäsi ylivoimahyökkäykseen Mikael Granlundin kanssa ja tarjoili tälle poikittaissyötön. Granlund pamautti lyöntilaukauksen ohi Jan Lasakin.

Heti seuraavassa vaihdossa punapaidat iskivät jälleen. Tällä kertaa asialla oli Kimmo Kuhta, jonka laukaus painui Lasakin taakse helpon näköisesti. Pelikello on käynyt vasta 43 sekuntia, mutta ottelu näytti olevan ohi.

IFK:n päävalmentaja Kari Jalonen kiisti olleensa osallinen joukkueensa salama-alkuun.

– Minä en ollut tehnyt mitään sen eteen. Tällaista lätkä on, paljon tapahtuu kaikennäköistä, Jalonen mietti.

Jokerit tuli peliin vielä mukaan, mutta päävalmentaja Erkka Westerlund myönsi, että huono alku sotki joukkueen pelin.

– Emme me ihan hereillä olleet. Alku teki pelistä vaikean, Westerlund kertasi.

– Meidän pelimme ei auennut, se oli tuskaista takaa-ajoa.

Maaleja molempiin päihin

Alun maalien jälkeen tapahtumat kaukalossa vähenivät. Vasta erän viimeisillä sekunneilla virtaa tuli jälleen lisää, kun Teemu Pulkkinen pääsi kaventamaan 1–2:een.

Toisen erän alussa IFK karkasi jälleen kahden maalin karkumatkalle, kun Peltonen hassutti Jeremy Dehnerin ja laukoi rystyltä ohi Lasakin. Jokerit jatkoi kuitenkin takaa-ajoaan ja otti pelin hallintaansa.

Erän puolivälin jälkeen Hannes Hyvönen passitettiin jäähyaitioon. Jokerit ei saanut ylivoimapeliään pyörimään, mutta jäähyn loppupuolella Jukka Hentunen lopetti yli kahden kuukauden kuivan kautensa. Laiturin lyöntilaukaus painui Juuso Riksmanin jalkojen välistä maaliin.

Pulkkiselle ja Granlundille illan toiset

Päätöserän toisella minuutilla Pulkkinen pamautti ottelun toisen täysosumansa ylivoimalla. Laituri sai aikaa ja tilaa, ja kun syöttöpaikkaa ei löytynyt, päätti hän esitellä lyöntilaukaustaan. Riksman oli voimaton, kun kiekko lävähti verkkoon.


Väänänen selätti Peltosen kertaalleen, mutta IFK oli ottelussa niskan päällä.

Minuuttia myöhemmin IFK siirtyi kuitenkin jälleen johtoon. Peltonen petasi jälleen paikan Granlundille, joka nosti kiekon takatolpalta hallitusti ohi Lasakin. Tällä kertaa johto kesti loppuun asti, vaikka Jokerit pystyikin luomaan hyökkäyspäätyynsä ajoittain mallikkaita mylläköitä.

– Me teimme historiaa, siitä onnittelin joukkuetta. Kaikki muistelevat tätä varmasti vielä sittenkin, kun meidän uramme ovat ohi, Jalonen tunnelmoi.

– En pystynyt antamaan neuvoja pojille, annoin heidän pelata vaan. Tämä on pelaajien peli kuitenkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle