Jokerit sai maalihanansa auki

LIIGA / Raportti
Jokerit pääsi juhlimaan maalintekoa viidesti.
Kuva © Matti Korpi
Helsingin Jokerit pesi kasvonsa kotiyleisönsä edessä, kun se kukisti lauantain liigakierroksella Ässät. Suurin ilonaihe tehottomuudesta kärsineelle helsinkiläisjoukkueelle olivat viisi tehtyä maalia.

Jokerit pelasi lauantaina kotihallissaan kaksi erää erinomaista kiekkoa, mikä riitti voittoon Ässistä. Porilaiset nousivat päätöserän alkupuolella vielä tasatilanteeseen Sami Lähteenmäen ylivoimamaalilla, mutta kotijoukkue osui vielä kahdesti, ja piti pisteet Helsingissä.

Kotijoukkue hallitsi ottelun avauserää mielin määrin, ja johti pitkään kahdella maalilla. Aivan avauserän lopussa Niklas Hagman pääsi kuitenkin kaventamaan ylivoimalla Dragan Umicevicin unelmapassista.

Erätauon jälkeen peli tasoittui. Ässät pääsi painamaan pelin jokeripäätyyn.

– Päästettiin kaveri liian helpolla alueelle, olisi pitänyt pystyä träppäämään keskialueella, jokerisentteri Henrik Koivisto pohti toisen erän vaikeuksia.

– Kun vaihtoväli on pitkä, siinä tulee helposti vähän huonoja vaihtoja.

Unelmaa elämässä

Koivistolle liigapeli oli vasta uran toinen, debyytti tapahtui perjantaina Lappeenrannassa. Keravalaislähtöinen hyökkääjä pelasi Jokereissa myös juniorina, joten edustusjoukkueeseen murtautuminen on ollut unelmana jo kauan.

– Hienoa on olla täällä pelaamassa ja saada vastuuta. Tästä täytyy nyt nauttia, Koivisto fiilisteli.

Vastuuta nuorukainen tosiaan on saanut. Vakiovaihtoja kakkosketjun keskellä ovat täydentäneet minuutit kakkosylivoiman pyörittäjänä. Ylivoimalla Koivisto on kerännyt myös syöttöpisteen molemmissa otteluissaan.

– En odottanut ihan näin isoa roolia, Koivisto myönsi, vaikka muistuttikin, ettei hänen pelityylinsä ehkä nelosketjuun sopisikaan.

Koivisto pelasi Jokerien liigaryhmän mukana jo syksyn European Trophy -turnauksessa, mutta loukkaantumisen jälkeen hän haki vauhtia Kiekko-Vantaan riveistä. Päävalmentaja Tomi Lämsän mukaan Koivisto tuo joukkueeseen rohkeutta ja parin nopeita jalkoja.

– Hän on kahdessa pelissä täyttänyt paikkansa erinomaisesti, Lämsä kiitteli.

Helpotuksen hallintaa

Jokerit on alkukaudesta kärsinyt maalinteko-ongelmista. Lauantain viisi täysosumaa on kauden korkein lukema.

– Maalinteko on ollut nihkeätä, ja silloin siitä tulee vähän pakonomaista. Tämän päivän maalit varmasti helpottavat jatkoa, Koivisto tuumi.

Päävalmentajan mukaan henkisen takalukon aukeamisella oli toisessa erässä myös kielteisiä seurauksia.

– Sen oikein aisti penkillä, kuinka maalinteon ja hyökkäyspelin tuska purkautui joukkueesta, Lämsä kertoi.

Samalla perusasiat unohtuivat.

– Pelin tasapaino katosi, viisikko repesi, ja teimme kiekollisena liian riskivalintoja, päävalmentaja luetteli.

– Meni erätauolle asti ennen kuin saimme sen poikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle