Jokerit murjoi Ässät Ilmalassa

Runkosarjan kärkipaikkaa tavoitteleva Helsingin Jokerit teki selvää jälkeä Porin Ässistä. Kotijoukkue kuritti pudotuspelimahdollisuutensa menettäneitä vierailijoita maalein 5-0.

Jokeri-kapteeni Ville Peltonen palasi reilun kuukauden mittaiselta sairaslomaltaan tositoimiin ja johti heti joukkojaan esimerkillään. Peltonen laukoi kaksi maalia. Tauosta huolimatta Peltosen otteet kaukalossa olivat pirteitä ja luistin liikkui terävästi.

-Päätös pelaamisestani tehtiin vasta pelipäivänä, kertoili kaksi maalia tehtaillut Peltonen pelin jälkeen.

Jokerien maalissa torjunut Markus Helanen ylsi melko vaivatta kauden kolmanteen nollapeliin. Ässien maalivahti Scott Langkow'lla vastaavasti riitti urakoitavaa heti ensimmäisistä vaihdoista alkaen. Jokereiden suvereenista esityksestä huolimatta Helaselle kirjattiin enemmän torjuntoja kuin Langkow'lle.

Avauserän ainokaisen viimeisteli Jokeri-puolustaja Markus Kankaanperä. Kankaanperä oli unohdettu täysin vapaaksi Ässä-maalin eteen, ja hän sai rauhassa viimeistellä johto-osuman. Komeaan ylänurkkanostoon toimivat syöttäjinä nuori Teemu Laine ja aloitusspesialisti Petri Pakaslahti.

Toisessa erässä Jokerit ratkaisi pelin lopullisesti. Tomi Mäki iski ensin irtokiekon verkkoon ja vei joukkueensa 2-0-johtoon ajassa 24.28. Ville Peltonen täräytti ylivoimalla vajaa 10 minuuttia myöhemmin illan ensimmäisen osumansa.

Kolmannessa erässä Jokerit vielä kaunisteli loppunumeroita. Ensin Jukka Hentusen maalille lähettämä kiekko kimposi Peltosen luistimesta verkkoon.

-Hentunen toimitti kiekon maalille ja puolustaja pelasi mailani pois. Jotain siinä yritin tehdä, kuvasi Peltonen, luistimesta maaliin mennyttä, illan toista osumaansa.

Vain hieman ennen loppusummerin törähdystä Tommi Turunen ohjasi Petri Pakaslahden syötön verkkoon.

Porilaisten esitys oli kokonaisuudessaan varsin vaisu. Ässillä ei ole kaudessa enää mitään panosta, ja runkosarjaa vain pelaillaan loppuun. Ässät tuntui alistuvan taistelutta yhdeksänteen peräkkäiseen tappioonsa.

-Kyllä me joka peliä lähdetään voittamaan. Joka mies pelaa ensi kauden työpaikastaan, eikä kukaan ole heittänyt kirvestä kaivoon. Tottakai olen pettynyt illan tulokseen. Taloudellisesti ja asenteellisesti olemme saavuttaneet kauden tavoitteemme, valitettavasti vain urheilullinen tulostavoitteemme ei toteutunut, Mika Toivola kertoi tuntojaan pelin jälkeen.

-Jos illan ottelusta halutaan osaltamme jotain positiivista hakea niin sellaista oli nuoren Joose Lipposen johtaman neloskentän peli, tiivisti Ässä-valmentaja illan harvat ilonaiheet vierasjoukkueen osalta.

Jokereiden kapteeni jakoi Toivolan mielipiteen illan vieraislijoiden osalta.

-Kyllä Ässät oli tänään pettymys, Peltonen tiivisti.