Tappara odotusten mukaisesti vahvempi paikallistaistossa

Kuten ennakossa jo epäilin, tästä ottelusta saattaisi riittää puhuttavaa pitkäksi aikaa. Näin todella kävi, ottelussa oli muutama kyseenalainen tilanne, mistä spekuloitavaa riittää. Itse ottelussa Tappara oli parempi numeroin 5-3.

Ottelu kulki alusta asti kuten ennalta uskalsi väittää. Tappara vei ja Ilves vikisi.
- Tappara oli tähän otteluun selkeästi valmiimpi. He lähtivät kovalla sykkeellä ja me ei oltu ihan valmiita, myönsi Ilveksen kakkosvalmentaja Juha Pajuoja.

- Me ei päästy hyökkäysalueella ollenkaan irtokiekkoihin ja se aina vaikeuttaa maalintekoa, jatkoi pettynyt Pajuoja.
Ottelun avausmaali tuli Tapparan kannalta onnekkaaksi. Ilves yritti saada ylivoimamyllyä pyörimään ja Ville Hirvonen antoi huonon syötön viivalle, josta Teemu Jääskeläinen ei aivan saanut kurotettua kiekkoa. Läpi pääsi Marko Ojanen ja ottelu oli 1-0 Tapparalle.

Ottelun ensimmäiset porua aiheuttaneet tilanteet tulivat ensimmäisessä erässä. Ensin Ville Koistinen yritti ajaa lonkkataklauksella ajaa Janne Ojasta ja myöhästyi. Tulos: kahden minuutin rangaistus leikkaamisesta. Toinen tilanne olikin jo selvämpi. Tapparaan paluun tehnyt viime vuosien kohupelaaja Toni Mäkiaho ajoi todella törkeästi kyynärpää ylhäällä Ilveksen Jukka Laamasta. Laamanen huilasi lopun erää ja Mäkiaho lensi suihkuun.

Mäkiahon viisiminuuttisen loppupuolella Raimo Helminen ampui (!) kiekon ohi ja päätylaudoituksesta kimmonneen kiekon pisti Sasu Hovin ohi illan Ilves-parhaimmistoon kuulunut Ville Koistinen.

Toinen erä rauhallisempi

Toisen erän ainoa maali syntyi, kun Esa Pirnes pääsi pienestä maskista loistavalla laukauksella yllättämään Bruce Racinen. Tilanne oli 2-1.

Toisessa erässä ottelu siirtyi enemmän ja enemmän Tapparan haltuun, Tappara on mestarillinen joukkue puolustamaan johtoasemaansa ja se käytti tehokkaasti hyväkseen vanhaa taktiikkaansa, millä Ilves on kaatunut useamman kerran. Tapparan hyökkääjät kävivät aktiivisesti kiinni Ilveksen kiekolliseen puolustajaan ja pakottivat sillä Ilveksen kovasta vauhdista väsähtäneet puolustajat purkukiekkoihin.

- Kuntoa on kyllä pakko parantaa. Toisessa ja kolmannessa erässä tuntui paikkapaikoin todella pahasti jaloissa, kertoi Ilveksen Ville Koistinen.

Kolmas erä tuo lopullisen ratkaisun

Illan tehopelaaja Marko Ojanen teki kolmannen erän alkuun tilanteeksi jo 3-1 ja kun Alexander Barkov vei maalinedushässäkän jälkeen Tapparan 4-1 johtoon, oli ottelu selvä. Samassa tilanteessa Ilveksen Bruce Racine loukkasi nivusensa ja maaliin tuli nuori Tuomas Nissinen. Racinen loukkaantumisen vakavuudesta ei ole vielä tietoa.

Ilveksen uusi tsekkihyökkääjä Lubomir Korhon toi kissapaidat kahden maalin päähän, mutta Antti Bruunin karkean kiekonmenetyksen jälkeen kesken pelin maaliin hälyytetty Nissinen kaivoi ensimmäistä kertaa urallaan kiekkoa verkosta, maalintekijäksi merkattiin Jussi Tarvainen.

Ville Koistinen teki vielä viimeisellä sekunnilla illan toisen maalinsa ja ottelu jäi loppunumeroihin 3-5.

Kolmannessa erässä tuli taas kerran tilanne, joka varmasti puhuttaa jälkeenpäin. Johannes Alanen jäi ilman rangaistusta tilanteesta, jossa hän taklasi Tomi Källarssonin selästä laitaan. Källarssonilta murtui Pajuojan mukaan solisluu, mies kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan ja edessä voi olla pitkäkin sairasloma. Muutenkin ottelu karkasi päätuomari Markku Kruusin hallusta ja 10min käytösrangaistuksen saivat melko aiheetta Tapparan Sami Venäläinen ja Ilveksen Jukka Laamanen.

Miten tästä eteenpäin?

Ilves pääsee onneksi huilaamaan viikoksi, seuraava ottelu on vasta ensi tiistaina Lahdessa. Paljon on tehtävä. Mm. ylivoimapeliin on tehtävä muutoksia, vaikka nyt saatiinkin kaksi ylivoimamaalia aikaiseksi.

- Ei me olla mitenkään erityisesti puhuttu, että pelataan esim. viivaan. Siä on yleensä pari virtuoosia ja sit kiekkoa tulee viivaan ja yritetään saada kuvio pyörimään. Sen verran ollaan sovittu, että mä käyn yleensä tuomassa kiekon ylös, valotti kahden maalin Koistinen Ilveksen ylivoimaa.

- Ei tästä pelistä voi oikein ketään nostaa paremmaksi, kaikki olivat tasaisen harmaata massaa, analysoi Pajuoja omiaan.

Joku kuitenkin Ilveksenkin joukkueesta on pakko nostaa ”jalustalle”. Eräs onnistuja oli nilkkatulehduksesta kärsivän Mikko Kuparisen korvannut Teemu Jääskeläinen, joka pelasi perusvarmaa peliä. Eräs pahimpia pettymyksiä oli David Nemirovsky, joka ”kahvasi” enemmän kuin tapparalaiset. Timo Peltomaa oli pirteä, kun taas muut konkarit, Helminen ja Viitakoski pimennossa. Ilves yritti kolmannessa erässä myös sotkea ketjuja, mm. Peltomaa pelasi Valan ja Korhonin kanssa.

Tapparan tasaisen hyvästä nipusta on nostettava nuori Sasu Hovi, joka oli liiga-avauksessa syrjäyttänyt Mika Lehdon. Hovi pelasi hyvän ottelun ja otti muutaman todella hyvän kopin. Hovin lisäksi Marko Ojanen oli mainiolla pelipäällä, kun taas toinen Ojanen, eli Janne oli melko näkymätön.

Tappara pelaa seuraavaksi torstaina kotonaan Saipaa vastaan.