Järvinen piti nollan − Sportille helppo voitto

LIIGA / Raportti
Teemu Tallberg iski Sportin toisen maalin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves oli aseeton kotiottelussaan Sportia vastaan. Vierasjoukkue karkasi nopeasti johtoon, eikä tappioputkessa rämpivästä Ilveksestä ollut kirimään tasoihin.

Huonot erien alut ja kehno viimeistely − Ilves hävisi tutulla reseptillä. Kotijoukkue vaikutti olevan huonosti valmistautunut, kun Sport iski kahden maalin johdon vajaassa seitsemässä minuutissa.

Ensin Mikko Pukka sai lyödä maalin edestä kiekon tyhjään verkkoon jo ottelun toisella minuutilla. Teemu Tallberg laukoi ylivoimalla 2−0-johto-osuman.

Ilves pääsi pikku hiljaa paremmin peliin mukaan ja sai luotua tekopaikkoja. Ottelusta toiseen tamperelaisten viimeistely on kuitenkin vaikeaa, Matias Sointu esimerkiksi laukoi avopaikasta ohi. Sport toisaalta puolusti viisaasti ja ohjasi Ilveksen hyökkäykset kulmiin. 

Toisen erän alku oli Ilvekselle yhtä karmea. Vajaa pari minuuttia oli toista erää pelattu, kun Jarkko Immonen vei Sportin jo kolmen maalin johtoon. Tässä vaiheessa kotijoukkue heräsi ja alkoi tosissaan hakea kavennusta, mutta tulosta ei tullut.

Ilves kaukana voittavasta kiekosta

Kolmanteen erään Ilves lähti terävämmin, mutta orastavaa kiriä häiritsi Soinnun jäähy selästä taklaamisesta. Sport ei pystynyt johtoaan lisäämään, mutta sai riistettyä pelin hallinnan kotijoukkueelta. 

Vaasalaiset puolustivat kurinalaisesti, eikä Ilveksen taito- ja tahtotaso riitä tällä hetkellä intensiiviseen takaa-ajoon. Jiri Veistolalla ja Tommi Välimaalla oli parhaat maalipaikat, mutta Mika Järvinen Sport-maalilla venyi torjuntoihin. 

Ilveksellä oli läpi ottelun vaikeuksia tuoda kiekko hyökkäysalueelle. Rännikiekot taas useimmiten päätyivät Sportin haltuun. 

Tupsukorvien pääsy pudotuspeleihin alkaa näyttää epätoivoiselta. Ainoa lohtu Ilvekselle oli, että pahimmat kilpakumppanit HPK ja Blues eivät saaneet keskinäisessä ottelussaan kolmea pistettä. Ero pudotuspeliviivaan kasvoi kuitenkin jo 14 pisteeseen. 

Ilves kohtaa viikonloppuna Bluesin perjantaina Espoossa ja lauantaina Tampereella. Sport taas kohtaa toisen tamperelaisjoukkue Tapparan perjantaina Hakametsässä ja lauantaina Vaasassa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo