<h3> Saipa kesytti Ilveksen </h3>

Ilveksen ja Saipan välisessä ottelussa oli kaksi pelaajaa ylitse muiden. Vladimir Machulda teki maalit ja Tomas Duba piti oman pään puhtaana. Tsekkikaksikko kesytti Ilveslauman kahdestaan.

Machulda show osa 1

Ensimmäiset viisi minuuttia pelailtiin ilman mainitsemisen arvoisia tilanteita. Kuudennella minuutilla Petri Kokko löytää Vladimir Machuldan, joka purjehtii läpi ja vie Saipan 1-0 johtoon.

Ilvekselle annetaan tasoitusmahdollisuus kun Ville Koho pitelee Vesa Viitakosken mailaa Saipan maalinedustalla. Ilveksen ylivoima ei kuitenkaan tuota maalia.

Erän puolessa välissä Ilveksen ulkomaalaiskenttä pääsee hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Tilanne päättyy kuitenkin ohilaukaukseen. Minuutin päästä Mika Skyttä pääsee läpi, mutta tämäkin hyökkäys päätyy ohivetoon.

Viitisen minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua Teemu Riihijärvi ottaa jäähyn. Ilves asettaa jäälle trion Nemirovsky-Vala-Korhon, ja tämä kolmikko saa melkein tasoitettua pelin. Korhonilla on hyvä paikka, mutta hän pyyhkäisee jäät kiekon päältä.

Erän loppupuolella Timo Peltomaan jäähy aiheuttaa Saipan ylivoiman, mutta joukkue ei saa aikaan edes laukausta.
Erätauolle mennään Saipan johdossa.

Machulda iskee taas

Toisen erän ensimmäinen kunnon maalipaikka on Ilveksen Mika Niemellä, joka pääsee läpiajoon. Niemi kaadetaan jäänpintaan, mutta päätuomari Rönn ei näe tilanteessa mitään väärää.

Kahdeksan minuutin kohdalla Ilves purkaa kiekon huonosti omassa päässään ja Saipa meinaa rokottaa.
Hyvin pelannut Tuomas Nissinen onnistuu kuitenkin vangitsemaan kiekon ennen maaliviivaa.

Seuraavassa vaihdossa Kerman työntää Ilvespelaajan maalia vasten. Tuloksena on jäähy, mutta Ilves ei onnistu tälläkään kertaa ylivoimalla.

Petri Kokko kampittaa itsensä jäähylle, ja Ilves saa mahdollisuuden pelata kahden miehen ylivoimalla.
Ilveksen maalihana pysyy kuitenkin kiinni, ja näin jää tärkeä tasoitusmaali saamatta.

Seuraavaksi ylivoimatilannetta tarjotaan Saipalle. Machulda laukaisee kiekon maalille ja miehen toinen maali on lähellä. Kiekko liruu kuitenkin hieman maalin ohi.

Kolme minuuttia ennen loppua Raimo Helminen onnistuu pääsemään läpiajoon. Konkari ei kuitenkaan onnistu heiluttamaan verkkoja, laukaus menee reilusti maalin ohi.

Saipa iskee seuraavassa ylivoimassa. Kimmo Vähä-Ruohola näyttää mallia junioreille, miten taklataan polvella. Kuluu kaksitoista sekuntia ja Petri Kokko pelaa kiekon Machuldalle, joka nostaa kiekon tyhjään nurkkaan.

Machulda kruunaa iltansa

Kolmannen erän alussa Machulda ottaa typerän kiinnipitojäähyn. Ilves hoitaa ylivoiman tuttuun tapaansa, eli ei maalia tälläkään kertaa.

Erän neljännellä minuutilla Ilves saa kiekon vihdoin ohi Tomas Duban. Ilo on kuitenkin ennenaikainen. Päätuomari Rönn haluaa tarkistaa tilanteen videolta, ja tuloksena on se, että maalia ei hyväksytä.

Erän puolessa välissä Mika Niemi pääsee läpiajoon, mutta onni ei ole myötä tälläkään kertaa.

Kolmannessa erässä nähdään myös harvinainen tilanne. Raimo Helminen taklaa vastapelurin laitaan komealla niitillä. Se ei kuitenkaan sytyttänyt Ilvestä.

Vladimir Machulda pääsee laittamaan kiekon tyhjään Ilvesmaaliin kahdeksan sekuntia ennen ottelun loppua. Pisteet menivät vierasjoukkueelle.

Joukkueiden tilanteet hyvin erilaiset

Saipa jatkaa hyviä esityksiä. Vladimir Machulda osoitti tässäkin pelissä, että hän voi ratkaista otteluita yksin.

Maalinsuulla torjuu Tomas Duba, eli siinäkään osa-alueessa ei ole paljoa parannettavaa.
Tämänhetkinen Saipa on vaikeasti voitettava, yrittää sitä kuka tahansa.

Ilveksen tilanne ei ole yhtä hyvä. Maaleja ei synny edes ylivoimalla, ja kun runkopelaajien kohdalle on sattunut todella ikäviä tapahtumia perhepiirissä, ei pelaamisen taso ole kohdallaan.

Ilves on ollut ulkomaalaisketjunsa varassa, ja kun tämä ketju pelataan pois, jää tupsukorvat kovin hampaattomiksi.