Tyhjien nyhjäyksien tyhjyys

LIIGA / Raportti
65 minuuttia ilman maalia. Liigan historiassa tälläisiä pelejä löytyy noin kymmenen kappaletta. Ilves ja Pelicans pääsivät tähän seuraan ottelussa, jossa ei hienouksia nähty, vaan maalivahdit pitivät maalit puhtaina.

Pelicansin hienoista hallintaa

Ottelun alku ei paljoa lupaillut, joukkueet pelasivat oman pään tarkasti ja hyökkäyksiin lähdettiin hitaahkosti.
Joukkueiden avaukset olivat omituisia. Ensinnäkin ne lähtivät todella hitaasti, tai jos lähtivät nopeasti, vastaanottaja ei saanut kiekkoa kiinni. Avaukset siis olivat epätarkkoja. Ja kun vielä syöttöjä on vaikea ottaa kiinni, niin välillä syötönantajat yrittivät niin vaikeita syöttöjä, että helpommin voittaa ensi lauantaina loton päävoiton.

Ottelun paras maalintekopaikka oli Pelicansilla. Lasse Jämsenin kärsittyä kaksiminuuttisensa, hän sai maalin takakulmalle Jari Kauppilan tarjoamana pelivälineen. Kiekko pomppi kuitenkin hieman ja Jämsen löi kumimöhkäleestä ohi. Maali on samaan aikaan täysin tyhjänä. Ilveksen maalissa pelannut Tuomas Nissinen ei olisi saanut kiekkoa millään kiinni.

Jäähyn jälkeen Pelicans otti ottelun otteen itselleen ja sai painetta Ilveksen kenttäpäätyyn.
Toinen hyvä paikka tuli Pelicansin puolustajalle, joka pääsi vetämään sivurautaan Toni Saarisen syötöstä.

Erikoistilanneharjoitusta

Toisessa erässä jäähyjä tuli eniten, 5 kpl. Muissa erissä vain 3 kpl yhteensä.
Helmisen ketju pyöritti ylivoimaa näyttävimmin, mutta ei saanut tulosta aikaiseksi. Pelicansilla myös ykkösketju, Jari Kauppilan ketju, oli näyttävin ylivoimalla. Harmi vaan, että jääkiekko on maalintekokilpailu, josta ei tyylipisteitä jaeta.

Peli toisessa erässä näytti enemmän sohimiselta, roiskimiselta kuin hallitulta kiekonsiirrolta. Ajatusta pelissä on hieman, mutta ajatus ei riitä. Pitäisi jotain saada aikaiseksikin.
Pelicansin hyvä paikka tuli, kun Toni Saarinen ohjasi maalin edestä Jari Kauppilan syötön - Nissisen räpylään.

Ilveksen paras paikka tuli, kun nelosketjun Tommi Jäminki veti aloituksen jälkeen suoraan ylärimaan ja jatkotilanteesta Ville Koistinen Rämön räpylään.
Antti Bruunin jäähyn aikana Ilves pääsi kahdesti puolittaiseen läpiajoon. Ensin Timo Peltomaa, joka päätti hyökkäyksensä hyvään vetoon. Vesa Viitakoski pääsi myös läpi, mutta viimeistely oli luokatonta.

Pelicansin alivoimalla Ilveksen puolustaja Marko Toivonen kämmäili siniviivalla ja lopulta Jari Kauppila pääsi läpi. Kiekko kuitenkin karkasi hieman, ja Nissinen luisteli maalilta vastaan selvittäen tilanteen.
Raimo Helminen veti samalla ylivoimalla kiekon tolppaan. Tolpathan ovat maalivahdin parhaita ystäviä.

Läpiajoon pääsi myös Vesa Viitakoski, joka oli kuitenkin niin väsynyt, että Oliver Setzinger luisteli hänet kiinni. Setzinger lähti koukkaamisesta jäähylle, mutta ilman värillisiäkin laseja voi hyvin sanoa, että rangaistuslaukaus ei olisi ollut missään tapauksessa liian kova tuomio.
Erän lopussa pääsi vielä Toni Saarinen läpiajoon puolittain, mutta jälleen Nissinen tuli ajoissa vastaan.

Kolmas erä vauhdikas

Tässäkin erässä, kuten toisessa, oli molemmilla joukkueilla tukku hyviä vastahyökkäyksiä sekä läpiajoja. Mm. Vesa Viitakoski sekä Lasse Jämsen totesivat vastustajan maalivahdin paremmakseen.
Paikkoja maalin tekemiseen oli molemmilla kyllä, mutta viimeistely oli läpi ottelun täysin luokatonta.
Muuten ottelun kolmas erä oli viihdyttävintä jääkiekkoa, tosin sekin oli kaukana hyvästä kiekosta. Surkeista kuitenkin paras.
Kiekko pomppi joukkueiden pelaajien lavassa, hyvissä paikoissa ei vedetty ajoissa, tilanteissa ajettiin liian lähelle.
Erän loppupuolella vain 1. ja 2.ketjut pelasivat molemmilta joukkueilta pääsääntöisin.

Jatkoaika ei tuo tulosta

Jatkoajalle joutuessaan joukkueet saavat pisteen mieheen, miksi siis pelata ilman riskiä? Pistettä ei menetä, joten kokeilla voi. Nyt joukkueet eivät riskeeranneet. Tosin Pelicans otti maalivahdin pois ajassa 64.55, kun aloitus oli Ilveksen päässä.
Konkari Raimo Helminen kauhoi aloituksen itselleen ja summeri päätti pelin.

Kaiken kaikkiaan

Ottelu ei herättänyt mitään innostusta allekirjoittaneessa, eikä varmaan muissa 4508 katsojassa, jotka olivat halliin tulleet. Katsomossa olivat myös Ilveksen entiset valmentajat Ari-Pekka Selin ja Juha Pajuoja.
Pelissä oli muutama tiukka tilanne, mutta siihen ne sitten jäivätkin. Joukkueilla on todella paljon tekemistä, jos aikovat sarjataulukossa nousta ylemmäksi.

Ilveksen uusi päävalmentaja Teijo Räsänen oli huojentunut tasapelistä.

- Tasapeli oli iso asia, saatiin tappioputki poikki. Piste oli erittäin hyvä asia. Töitä kuitenkin vielä riittää.
1.erä oli meiltä huono, ylilatausta oli liikaa. 3. erässä molemmilla oli paikkansa.
Aikalisällä päätettiin, että tätä peliä ei hävitä.

- Seuraava peli on vasta lauantaina, nyt on aikaa levätä ja paneutua asioihin kunnolla. Töitä pitää tehdä ja eteenpäin on mentävä. Jalat pitää saada auki, lopetteli Räsänen.

Pelicans-piiskuri Petteri Hirvonen oli nihkeänä pisteeseen.
- Teimme Nissisestä sankarin. Järjestimme itse Ilvekselle suurimman osan Ilveksen paikoista. Piste tuntuu hieman katkeralta, voittoon oli mahdollisuudet.
Jari Kauppila pelaa hyvin, kun olisi vielä maalintekijöitä samassa ketjussa.
Olen kyllä seurajohdolle viestiä laittanut.

- Olemme tehneet vähän maaleja, olemmeko sitten ottaneet paineita siitä?, päätteli Hirvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle