Ilves oli sössiä johtonsa jälleen kerran

Tupsukorvien ja Pelicansin lauantaiväännöstä tuli alkukankeuksien jälkeen lähes trilleri. Ilves karkasi löysän pelikaaniparven kustannuksella kahden maalin johtoon, mutta lahtelaiset nousivat maalin päähän kahdesti. Tällä kertaa aurinko päätti kuitenkin paistaa kotijoukkueen risukasaan.

– Ei oltu hyviä. Jos päästät viisi maalia omiin, niin et yleensä voi voittaa. Vähän sinne päin pelattiin tänään, Kai Suikkanen kommentoi Pelicans-suojattiensa esityksiä.

Ensiminuutit lupailivat hyvälle albanialaistasolle kohoavaa jääkiekko-ottelua. Pelicansin startti oli tahdotonta läpsyttelyä, eikä Ilves tehnyt elettäkään otteen saavuttamiseksi. Ryan Laschin ylärimaosumaa ja Matias Soinnun ujutusyritystä lukuun ottamatta mainittavia maalipaikkoja ei syntynyt.

Peli lähti aukenemaan Ilveksen avausosumasta, johon johtanut tilanne oli hieman kyseenalainen. Ilves-pakki Arto Tukio niittasi Pekka Jormakkaa pari metriä irti laidasta ja kiekon saatuaan Ilves pääsi rintamahyökkäykseen, jonka tulos oli Matias Soinnun nimiin merkitty maali. Pelikatkoa tai jäähyä ei taklaustilanteesta vihelletty siitä huolimatta, että Jormakka jäi jään pintaan ja hoiperteli vaihtoon aivotärähdyksestä kertovin luistimenpotkuin.

Tasaisen avauserän toisen maalin ampui ylivoimalla Pelicans-puolustaja Markus Seikola. Pakkipari Jan Latvala kokeili ensin laukausta, mutta kiekkoon osuminen osoittautui hankalaksi ja konkari päätyi loppujen lopuksi siirtää lätkän Seikolalle. Tarkka veto ohitti maskin takaa arvailleen lainaveskari Mikko Pätsin.

Pelicans joutui lopulta alistetuksi.

Hovinen antaa Ilvekselle etumatkaa

Toisessa erässä ote oli aluksi Ilveksen. Masi Marjamäki rynni viidennellä peliminuutilla maalille ja Pelicans-pakin siivoama kiekko tavoitti siniviivalla Jyrki Jokipakan, joka tuuttasi maalilaulun soimaan. Hovinen ei ehtinyt keräämään itseään jään pinnasta, eikä voinut tilanteelle juurikaan.

Myöhemmissä tilanteissa Hovinen sen sijaan olisi voinut. Joonas Järvinen tasoitti muutama minuutti Jokipakan osuman jälkeen, mutta sen jälkeen tähtikassari otti itselleen epätyypillisen antisankarin roolin ja päästi kaksi helppoa kiekkoa. Ensin Ilveksen Tommi Välimaa pelasi itsensä vetopaikkaan 1-1 –tilanteessa Markus Seikolaa vastaan ja rannelaukaus livahti ohi Hovisen. Jonkin aikaa tämän jälkeen Hovinen sylki Jaakko Pellisen helpon kudin eteensä ja Ryan Glenn suti karat sisään 4-2 –kotijohdon arvoisesti.

– En tiedä, oliko se tämä kova viikko. Oltiin varmaan tyytyväisiä, vaikka ennen ottelua puhuttiinkin toista. Oliko toisen erän maalit sitten Hovisen maaleja vai ei, no, kyllä ne olivat kiinni otettavissa, Suikkanen pohti.

– Ei ollut nälkää.

Pelicans tekee ottelusta kunnon viihdepläjäyksen

Ilves on viime aikoina saanut kyseenalaista kunniaa joukkueena, joka ei osaa johtaa pelejä. Ryhmä on kaatunut tänä vuonna yhden käden sormia useamman kerran hätäilyyn ja juoksenteluun, kun vastustaja on painanut päälle takaa-ajoasemassa. Hakametsän yleisö suhtautuikin edessä olleeseen päätöserään varsin skeptisesti.

Erän kahdeksannelle minuutille asti näytti siltä, että vierasjoukkueella ei olisi paukkuja eikä haluja nousta voittotaisteluun. Ilveksen karvaus piti takaa-ajajien hyökkäyksiinlähdöt aisoissa, mutta lopulta Arttu Luttisen, Tero Koskirannan ja syöttökone Ryan Laschin ykköskenttä löysi oikeat koordinaatit Pätsin maalille. Matias Loppi sai nimensä osujatilastoon Laschin tarjoilusta.

Pelicans suhasi Ilveksen päädyssä vaarallisen oloisesti ja sai kokeilla ylivoimaakin, mutta lopulta jouduttiin tilanteeseen, jossa Hovinen luisteli vaihtoaitioon maalinsa suulta. Valtavan urakan tehnyt kärkikenttä ei saanut tasoitusta aikaan, ja Antti Kangasniemi siirsi Ilveksen viidennen tyhjään maaliin.

Peli näytti ratkenneelta kokonaisen yhdeksän sekunnin ajan. Seuraavassa vaihdossa Vili Sopanen runnoi lahtelaiset uudestaan maalin päähän ja laittoi 5258-päisen Hakametsän haromaan hiuksia. Viimeistä silausta lahtelaiset eivät kuitenkaan tällä kertaa saaneet, vaan Ilves taisteli loppusummeriin ilman lisähöntyilyjä.

Ilveksen kolmannen maalin tekijä Välimaa ei ollut tyytyväinen loppusähläykseen.

– Paikkoja oli taas ratkaista ottelu aikaisemmin. Tuli sellainen olo, että taasko tässä käy näin, että tullaan ohi, mutta onneksi hoidettiin. Iso ja helpottava voittohan tämä oli.

Lahtelaisille ei suurta tappiota taulukkopuolella

Ilvekselle voitto oli varmasti henkisesti suuri. Alempi playoff-viiva pysyi seitsemän pisteen päässä. Pelicans ei jäänyt kierroksella sarjakärki KalPaa kuin pisteen, kun kuopiolaiset saivat rankkareilla takkiinsa IFK:lta.

Seuraavat ottelunsa joukkueet pelaavat tiistaina. Ilves haastaa Bluesin Espoossa ja Pelicans pelaa kotiottelun JYPiä vastaan.